Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

5 film, du skal se på CPH:DOX

BO BEDREs guide til Københavns årlige dokumentarfilmfestival – se fx filmen om Flynn McGarry, der allerede som 12-årig kunne tilberede et multi-retters-måltid og som i dag er en eftertragtet kok.

CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival Chef Flynn McGarry

© CPH:DOX

CPH:DOX – Copenhagen International Documentary Film Festival – er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden.

I år er det 15. gang, festivalen finder sted, og kan du lide dokumentarfilm, får du travlt. Der er nemlig mange spændende film på programmet, og blandt de hundredvis af filmvisninger har vi udvalgt fem til dig, der er interesseret i kunst, arkitektur og gastronomi. Se listen herunder.

CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival The Paris Opera

© CPH:DOX

"The Paris Opera"

Kom med både bag og foran scenen hos et af verdens smukkeste operahuse. I "The Paris Opera" får vi serveret flere aspekter af, hvordan livet er i den store, elegante institution, hvor essensen af finkultur hersker. Oplev, hvordan det er for de ansatte at bakse en levende tyr op på scenen – og hvordan det er for publikum at opleve kunsten fra forreste række.

Læs mere om filmen her.

CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival Chef Flynn McGarry

© CPH:DOX

"Chef Flynn"

Som 12-årig kunne Flynn McGarry tilberede et multi-retters-måltid. I dag – få år efter – er han en meget eftertragtet kok. I filmen "Chef Flynn" følger man Flynns oplevelser med både succes og modgang op til åbningen af hans pop-up-restaurant i New York.

Efter visningen den 19. marts er det muligt at spise en middag på Restaurant Apollo på Charlottenborg, som vil blive tilberedt af Flynn McGarry selv og Frederik Bille Brahe, chefkok på Restaurant Apollo.

Læs mere om filmen her.

CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival Ex Libris – The New York Public Library

© CPH:DOX

"Ex Libris – The New York Public Library"

New York Public Library er et af verdens største biblioteker. Filmen "Ex Libris - The New York Public Library" er en kærlighedserklæring til biblioteket og dets brugere dokumenteret af den 88-årige veteran Frederick Wiseman. Dokumentaren forsøger at fungere som fluen på væggen –i læsesalene, i administrationen, til læseklubber, og til talks med ikoner som blandt andre Patti Smith.

Læs mere om filmen her.

CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival Influenza (on Kirstine Roepstorff)

© CPH:DOX

"Influenza (on Kirstine Roepstorff)"

I 2017 blev kunstneren Kirstine Roepstorff udvalgt til at repræsentere Danmark på Venedig-biennalen. Filmen følger den kreative proces op til biennalen, hvor Kirstine Roepstorff skabte værket "Influenza". Fra idé til eksekvering er der lang vej, og i løbet af filmen får vi også indblik i refleksionerne over det at skabe. Kom med forbi skulptører i København, vævere i Paris og gartnere i Venedig i filmen "Influenza (on Kirstine Roepstorff)".

Læs mere om filmen her.

CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival Studio 54

© CPH:DOX

"Studio 54"

I 1977 skabte to college-venner verdens mest legendariske natklub i New York.

Det er selvfølgelig Studio 54, der er tale om. Natklubben, hvor ikoner som Andy Warhol og Michael Jackson festede så vildt hver aften, som var de sat i verden kun for det. Desværre havde de glamourøse fester en ende, for college-vennerne – Ian Shrager og Steve Rubell – endte bag tremmer for overtrædelser af narkotikalove og anklager om skattesvig.

Filmen er fortalt af den ene af de to Studio 54-skabere og kommer både ind på den glittede periode og de hårde tider med AIDS-udbrud.

Læs mere om filmen her.

Relaterede Artikler