CPH:DOX
Copenhagen International Documentary Film Festival er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden.
I den forbindelse har CPH:DOX indtaget Kunsthal Charlottenborg, som i samarbejde med &Tradition, Flos og PLEAS WAIT to be SEATED har ombygget kunsthallen til et internationalt festivalpalæ.
Festivalen finder sted fra den 23. marts til den 3. april 2022, og kan du lide dokumentarfilm, får du travlt. Der er nemlig mange spændende film på programmet, og blandt de 200 nye dokumentarfilm og 120 events har vi udvalgt tre til dig, der er interesseret i kunst, arkitektur og gastronomi. Læs om dem herunder.
En dag i sommerhus
Den antropologiske komedie 'En dag i sommerhus' er en sørgmunter mosaik, der viser, hvad forskellige sommerhusbeboere laver i løbet af en dag. Vi møder blandt andre en teenagepige, som svømmer på stedet i en swimmingpool, et ældre søskendepar, der bakser med at få TV'et til at fungere og en mand, der kun iført blå underbukser og VR-briller bokser i luften i sin stue.
'En dag i sommerhus' får verdenspremiere den 24. marts 2022 i Cinemateket, hvor der også er mulighed for at møde instruktøren og produceren bag filmen, Adam Paaske. I øvrigt får filmen også international premiere på den højt estimerede schweiziske dokumentarfilmfestival Visions du Réel i april.
Om filmen udtaler Adam Paaske, at han har forsøgt at kaste et kritisk, humoristisk og ikke mindst kærligt blik på menneskets fritid, og hans håb er, at filmen vil give dens publikum et indblik i en helt særlig kultur - og samtidig ønsker han med filmen at stille et eksistentielt spørgsmål uden at dømme: Hvordan bruger vi den tid, vi har fået?
Læs mere om filmen her og se traileren nedenfor.
New Red Order
Kunsthal Charlottenborg har inviteret New Red Order til at kuratere en international gruppeudstilling og et helt nyt filmprogram i anledning af CPH:DOX.
New Red Order er en usædvanlig institution; en slags åben, hemmelig forening med en skiftende medlemsskare inklusive de tre hovedkræfter Adam Khalil, Zack Khalil og Jackson Polys. På skarp og humoristisk vis konfronterer de koloniale strukturer og promoverer fremtidsscenarier for oprindelige folk.
Udstillingen vises i hele kunsthallens nordfløj og forbinder kunstnere, værker og erfaringer fra forskellige steder i verden såsom Californien, Canada, Grønland, Hawaii og Skandinavien.
Udstillingsperiode: 23. marts – 7. august 2022.
Events i forbindelse med udstillingen
TED Talks on Acid – event i CPH:DOXs Social Cinema
TED Talks on Acid er nytænkende form for live-begivenhed, der bevæger sig i krydsfeltet mellem offentlig forsamling, akademisk symposium, musik- og filmfestival og artist talks. Her optræder kunstnere, aktivister og akademikere i en skøn blanding med rappere og støjmusikere for tilsammen at skabe et diskursivt og forhåbentlig hallucinatorisk trip, der kan stille spørgsmålstegn ved arven fra dansk kolonialisme i alle dens former.
Dato: 25. marts 2022, klokken 21.30–23.30.
Læs mere her
The Informants – filmprogram kurateret af New Red Order
For oprindelige folk er kameraet et farligt våben, et våben, der er blevet brugt mod dem lige siden kameraets opfindelse. De værker, der er udvalgt til filmprogrammet The Informants udforsker hvad der kan ske, når oprindelige folk tager kameraet til sig og bruger det på deres egen måde.
Dato: 6. april – 15. maj 2022.
Læs mere her
Grethe Meyer - Danmarks Porcelænsdronning
Dansk design er kendt over hele verden for sin enkelhed og funktionalitet, men de fleste kvindelige designere er gennem tiden blevet overset og glemt. Dette er historien om en kvinde, der insisterede på at skabe design, på trods af de enorme konsekvenser, det havde for hende. Hun hed Grethe Meyer.
Filmen får premiere den 25. marts 2022, hvor du også har mulighed for at møde instruktøren, Isabel Bernadette Brammer har. I 2016 arvede hun rettighederne til Grethe Meyers designportefølje, da Grethes datter døde, og Isabel er nu påbegyndt en mission om at øge bevidstheden om den stolte designarv og samtidig fortsætte sit arbejde i filmindustrien.
’Grethe Meyer – Danmarks Porcelænsdronning” bliver Isabels debut-dokumentar.
Læs mere om filmen her