Food Festival
© Food Festival / Jesper Rais

5 events du skal opleve under Madland Festival

Langbordsmiddage, markvandringer og talks: Kom med, når Madland Festival sætter fokus på bæredygtig mad og nye løsninger med en række arrangementer rundt i landet. Vi guider til 5 mættende og tankevækkende events.

Medbring din appetit og nysgerrighed

Grøn, bæredygtig mad og en bedre forbindelse mellem land og by er på agendaen, når Madland Festival løber af stablen fra 18. august til 9. oktober.

Gennem langbordsmiddage, markvandringer, sanketure, høstfester, debatter og talks, sætter festivalen fokus på, hvordan vi kan gentænke et mere bæredygtigt madsystem.

“Madland Festival er en oplagt mulighed for at opleve, lære og komme helt tæt på nogle af frontløberne i den bæredygtige omstilling. Vi velkommer alle og inviterer til, at man tager sin nysgerrighed, spørgelyst og begejstring med,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland og Koalition.

Festivalen holder løbende arrangementer rundt i hele landet frem til 9. oktober.

Vi har fundet frem til 5 events, det er værd at tjekke ud.

Madlands hjemmeside kan du finde flere events og købe billet til de enkelte arrangementer.

Økologisk Høstmarked
© Økologisk Høstmarked

Økologisk Høstmarked, 3.-4. september, hele landet

Tag på bondegårdstur og gå på opdagelse i sensommerens overflod af økologiske råvarer, når øko-gårde over hele landet byder velkommen indenfor. Kom forbi og se, hvor dyrene bor og grøntsagerne gror og bliv lidt klogere på økologi. Der er forskellige aktiviteter på de forskellige gårde, men de fleste steder kan der købes mad og drikke - og selvfølgelig grøntsager med hjem.

Find en gård nær dig og læs mere på hjemmesiden.

Food Festival
© Food Festival /Jesper Rais

Food Festival, 2.-4. september, Aarhus

Tangkrogen i Aarhus danner rammerne for Food Festival den første weekend i september. Her kan du gå på opdagelse i et hav af madoplevelser: nyd alt fra hurtige hapsere til gourmetretter, kom på pizzakursus, lav cocktails med mjød eller læn dig tilbage og bliv lidt klogere gennem en af de mange talks. Og så bliver der afholdt DM i Hotdog!

Læs mere og find programmet på hjemmesiden.

Sydhavsøernes Frugtfestival, 17.-18. september, Sakskøbing

Sydhavsøernes Frugtfestival er en årligt tilbagevendende begivenhed, der stiller skarpt på dansk bæredygtig frugt. Der er gratis entre til festivalen og over 60 boder og stande står klar, hvor man kan møde avlere og producenter. Derudover er der workshops, talks og konkurrencer på programmet for deltagere i alle aldre. Der er rig mulighed for at få stillet sulten, og man kan bl.a. smage frugtfestivalens egne æblepølser, udviklet i samarbejde med Claus Meyer.

Læs mere på hjemmesiden.

Talk med Lærke Kløvedal, 5. oktober, Suhrs Højskole, København

Madanmelder, Lærke Kløvedal, kommer forbi Suhrs Højskole i København til en snak om sin kærlighed til mad og sit arbejde som madanmelder og radiovært.

Lærke Kløvedal er til daglig madanmelder på Politiken, og så står hun bag det populære radioprogram, Det Sidste Måltid, hvor hun hver uge interviewer en ny gæst og lader maden være udgangspunktet for samtalen. Denne aften er det dog hende, der bliver interviewet.

Læs mere og bestil billet på hjemmesiden.

Madland Efterfest hos Rødder, 7. oktober, København

Madland Festival slutter af med en stor komsammen med snak, middag og fest hos Rødder på Pladefabrikken. Arrangementet starter med en debat om cirkulær mad, hvor tre madsystembrydere fra Madland Koalitioner fortæller om, hvordan kokken, bryggeren og jordbrugeren gentænker og arbejder aktivt med genanvendelse af vores ressourcer. Herefter står Rødder for en lækker langbordsmiddag. Rødder er kendt for deres fokus på lokale, økologiske råvarer i sæson og ikke mindst på deres hyggelige spiseoplevelser. Efter middagen er der fest og dansegulv med den singaporeanske-færøske DJ G.HO.

Læs mere og køb billet på hjemmesiden.