10 toprestauranter konkurrerer om at lave Danmarks bedste osteret

Med kun to krav til retten er der rig mulighed for at slippe fantasien løs!

Danmarks bedste osteret 2020
© Thomas Alcayaga for Ost & ko

De skarpeste kokke dyster

Den 20. september løber Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko af stablen.

Her udfordres en række af landets skarpeste kokke fra blandt andet Alchemist, Restaurant Hærværk, Studio og Kødbyens Fiskebar til at sammensætte “Danmarks bedste osteret,” og de har været i øvelokalet hele sommeren for at komme til tops på ostepodiet.

Danmarks bedste osteret 2020
© Thomas Alcayaga for Ost & ko

Et stærkt dommerpanel

Et stærkt dommerpanel bestående af erfarne madkritikere står klar til at udnævne en vinder blandt 10 af landets populære gourmetrestauranter, som dommerpanelet nøje har udvalgt og nomineret til konkurrencen.

Dommerne er Helle Brønnum Carlsen, madanmelder på Weekendavisen, Lærke Kløvedal, madanmelder på Politiken, Lisbeth Jacobsen, restauratør på Restaurationen, Erwin Lauterbach, kok og restauratør på Restaurant Lumskebugten, og Rasmus Palsgård, journalist på Feinschmeckeren og juryformand for den danske jury i den nordiske guide 360 Eat Guide.

Danmarks bedste osteret 2020
© Thomas Alcayaga for Ost & ko

Slip fantasien løs

Om osten indgår i en forret, hovedret, dessert eller som en del af et rullende ostebord er underordnet, men det er et krav, at de valgte oste er danske, og så skal de i øvrigt kunne slå benene væk under de benhårde dommere.

Ostedysten foregår i madinnovationshuset, CPH Food Space, i hjertet af Kødbyen, og du kan læse mere om arrangementet her.