De 10 nyproducerede Faaborgstole i den store Malerisal
© Kirstine Mengel

10 nye Faaborgstole til Faaborg Museum

Stor arv af søsterpar går til 10 splinternye Faaborgstole.

Stor møbelarv fra søstrene Elmelund

I 2015 fik Faaborg Museum en anseelig gave fra søstrene Else og Grete Elmelund, der begge var flittige gæster på museet gennem hele deres tilværelse. I og med søstrene ingen arvinger havde, valgte de i deres testamente, at hele deres formue skulle gå til Faaborg Museum.

”Vi var meget taknemmelige for pengegaven og bestemte, at pengene skulle bruges til noget ganske særligt og ikke indgå i den daglige drift”, udtaler museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen i en pressemeddelelse.

I den forbindelse brugte Faaborg Museum den gavmilde donation på at investere i 10 nye Faaborgstole til den store Malerisal.

Faaborgstolenes betydning for museet er helt berettiget, hvis du spørger Gertrud Hvidberg-Hansen:
”Stolene har spillet en markant rolle for museet siden åbningen i 1915 og vi var ikke i tvivl om, at den store pengegave skulle bruges til erhvervelse af nye stole til glæde for vores mange besøgende. De kan nu tage sig et hvil i de smukke og behagelige stole, fordybe sig i malerierne på væggen og samtidig glæde sig over, at stolene igen indgår som en brugbar del af museets faste interiør_”._

Faaborgstolen på det flotte mosaikgulv
© Lars Skaaning

Faaborgstolen – et design, der var med til at sætte Danmark på verdenskortet

Faaborgstolen, der var tiltænkt til Faaborg Museum, blev designet af Kaare Klint og Carl Petersen i fællesskab i 1914, og kom til offentlig skue året efter i forbindelse med åbningen af museet.

Faaborgstolen er en del af det samlede totaltkunstværk, museet repræsenterer. Et møbelkunstværk, der lever i bedste velgående og som man i sandhed kan være stolt af. Et design, der med tiden skulle vise sig at være et dansk designklenodie af bedste skuffe.

Faaborg Museum fortæller, at Faaborgstolene altid vil stå fremme i kulissen. Dermed kan man sætte sig til rette, mens man bliver dannet og suger kunsten til sig.

Hvis man vil med bag kulissen og se, hvordan Rud. Rasmussens Snedkerier udfører Faaborgstolen, så se med her.