Vores bud på de 9 flotteste juletræstæpper

Et smukt juletræstæppe er med til at sætte stilen for det pyntede træ og skaber en fin ramme for træ og gaver. Vi har fundet 9 tæpper, der passer til enhver smag – fra det traditionelle til det moderne.

© Georg Jensen Damask

En sikker vinder

Det ottekantede juletræstæppe vil passe perfekt under ethvert juletræ, og intet siger jul som røde julehjerter. Dette tæppe er designet af Bodil Bødtker-Næss, som var med i inderkredsen af tekstilkunstnere omkring Georg Jensen Damask i 1970’erne, og som også står bag det klassiske påskedesign fra samme periode.

Juledesignet fås også som dug, dækkeserviet og bordløber, så hvis man ønsker en rød tråd i sin julepynt, så er det et oplagt valg.

Fra Georg Jensen Damask, 770 kr. Find tæppet her.

© ELLOS

Juletræstæppe med et twist

Julemagi kan være mange ting - og vi mener bestemt, at dette tæppe er magisk, selvom der ikke er klassiske julemotiver på. Kvasterne indrammer tæppets blomstrede mønster på den fineste vis og skaber et harmonisk mønster.

Hvis du er til det lidt mindre traditionsrige, så er dette juletræstæppe et udemærket bud!.

Juletræstæppe Marion, fra Ellos, 249 kr.

© Langkilde & søn

Det klassiske med broderi

Juletræstæppet der kan gå i arv fra generation til generation! Det vatterede tæppe er perfekt under juletræet, da det både er slidstærkt, men også helt igennem smukt.

Man kan ikke sætte en finger på det elegante mønster, der pryder tæppet og den grangrønne kant fungerer som prikken over i'et.

Fra Langkilde & Søn, 1599 kr.

© Ferm living

En stjernespækket jul

Man kan ikke have et juletræ uden at have en stjerne på toppen, men hvad med stjerner på tæppet?

Dette juletræstæppe er simpelt, men alligevel detaljerigt med små funklende stjerner fordelt over tæppets flade. Et fint valg, der kan passe til den meste julepynt. Tæppet fås i flere farver.

Juletræstæppe med stjerner fra Ferm Living til 499 kr.

© H&M

Juletræstæppe med masser af plads til gran

Man kan ikke komme udenom al den gran, der bliver tabt fra træets grannåle. Med dette juletræstæppe bemærker man det slet ikke, da dets mønster kan fungere som camouflage. En win-win situation.

Fra H&M Home, 79,95 kr.

© Pluto Produkter

Julens engle

Leder du efter et tæppe, der afspejler juletræets naturlige grønne farve, men som samtidig skiller sig ud? Så er dette tæppe et udemærket bud. De små flyvende engle i guld står i så fin kontrast til det mørkegrønne tæppe, og man kan ikke lade være med at blive en smule fortryllet selv.

Fra Pluto Produkter hos Nordic Nest til 351 kr.

© Södahl

Det moderne juletræstæppe

Mange vil nok mene, at det er modigt at have et beige juletræstæppe, da et juletræ som bekendt kan fælde – og snavs og skidt naturligt lander på gulvet. Dog kan farven beige give et mere moderne look til juletræets helhed, og de små stjerner får tæppet til at ligne, at det er en del af et stort, quiltet patchworkdesign. Er farven lidt for vovet, så fås tæppet dog også i rød og grøn.

Star Juletræstæppe fra Södahl, 299,95 kr.

© Speedtsberg

Det traditionsrige juletræstæppe

Når man lukker øjnene og forestiller sig et juletræstæppe, så er der en god chance for, at det nogenlunde vil ligne dette tæppe. De små broderede julemotiver skaber en stemning af nostalgi, der straks får en til at føle sig hjemme. Lige så meget som vi elsker det moderne og nye, er der nu gogså noget skønt over det gamle og traditionsrige.

Juletræstæppe med broderi fra Speedtsberg, 249,95 kr.

© Garant

Juletræstæppe i uld

Et vaskeægte luksus juletræstæppe i det varmeste uld, som bestemt spreder julestemningen med sit fine julemotiv med kristtorn. Få en Holly Jolly Christmas med dette tæppe under træet.

Tæppet findes også med et andet julemotiv - se det her.

Garant juletræstæppe til 995 kr.