9 velgørende gaver, du kan give til jul

Her får du 9 gode bud på skønne gaver, der både er flotte og støtter et godt formål.

Velgørende julegaver
© CatLane

I den gode sags tjeneste

Julen er en tid, hvor vi skal glæde hinanden - og hvorfor ikke sprede glæde hos flere end blot den, du giver en gave til. Her finder du 9 bud på fine velgørende gaver, du kan give til jul i den gode sags tjeneste.

Plakat af HuskMitNavn
© Dansk Flygtningehjælp

HuskMitNavn-plakat

Den flotte plakat er designet af den danske kunstner HuskMitNavn til fordel for Dansk Flygtningehjælp. Plakaten er præget af stærke farver og symboliserer, hvordan vi kan give mennesker på flugt en hjælpende hånd og være med til at beskytte dem fra katastrofer, konflikt og krig.

Prisen er 149 kr., og alle pengene går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælp, som arbejder for at sikre mennesker på flugt et værdigt liv.

Plakat, 149 kr. Køb den her.

2-i-1 halskæde, der støtter Læger uden Grænser
© Læger uden Grænser / Pilgrim
2-i-1 halskæde, der støtter Læger uden Grænser
© Læger uden Grænser / Pilgrim

Statement-halskæde fra Pilgrim

Forær denne smukke halskæde fra Pilgrim til en, du holder af, og støt samtidig Læger uden Grænser, som yder akut medicinsk nødhjælp til ofre for krige, konflikter og katastrofer verden over. Gaven indeholder to guldbelagte kæder, hvoraf den ene bærer et coin-vedhæng, som er prydet med et kompas og fire statements: Love, Care, Strength og Passion.

Smykket koster 249 kr., og typisk donerer Pilgrim 100 kr. pr. købt halskæde til organisationen.

Pilgrim 2-i-1 halskæde guldbelagt, 249 kr. Køb den her.

b0bles x Pippi Langstrømpe Lille Hest
© Red Barnet / b0bles

En Pippihest til barnet

Er du på udkig efter en gave til barnet, så kunne denne farverige gyngehest måske være sagen. Den lille Pippi Hest er fremstillet i kraftigt EVA-skum uden farlige ftalater, og så er den skridsikre overflade blød og nem at rengøre. Hesten er testet til børn, og fungerer perfekt, når barnet vil udfordre og stimulere sin balance.

Hesten er en del af b0bles' Pippi-kollektion, som støtter Red Barnets Pippi of Today-initiativ, der arbejder for at hjælpe piger på flugt.

bObles x Pippi Langstrømpe Lille Hest, 549 kr. Køb den i forskellige farvevarianter her.

Perlegaveæske og humørkalender fra Kræftens Bekæmpelse
© Kræftens Bekæmpelse

Perlepynt eller en humørkalender

I år har Kræftens bekæmpelse lavet en fin perlegaveæske med 12 julemønstre i samarbejde med perlespecialisten Anja Takacs. Den kan du forære til et kært familiemedlem, som kan samle hele familien til hygge om perlejulepynt.

Humørkalenderen er en anden virkelig fin gaveidé fra Kræftens Bekæmpelse. Her kan gavemodtageren hver dag i hele 2022 få et smil på læben over sjove og skøre børnecitater, der er indsamlet fra hele landet, og som er ledsaget af skønne stregtegninger af Stine Spedsbjerg.

Overskuddet fra juleprodukterne går til Kræft er ikke for børn.

Perlegaveæske med 12 julemønstre, 179 kr. Køb den her.
Humørkalender 2022, 149 kr. Køb den her.

LÆS OGSÅ

Wellnesshåndklæde
© Amnesty / The Organic Company

Et lækkert wellnesshåndklæde

Køb et lækkert wellnesshåndklæde fra det danske brand The Organic Company. Håndklædet er fremstillet af 100% GOTS certificeret økologisk bomuld og måler 165x110 cm. Perfekt til at slå om sig efter et dejligt bad.

Prisen er 400 kr., og samtidig støtter du Amnesty, som kæmper for hvert enkelt menneskes retfærdighed, frihed og værdighed.

Wellness Towel, 400 kr. Køb det her.

Bogen Fra græsplæne til grøntsagsmark
© Danmarks Naturforening

Fra græsplæne til grøntsagsmark

Giv denne inspirationsrige bog til en, der vil i gang med dyrke haven. Bogen giver for eksempel gode råd til alt fra en lugefri, gravefri og giftfri have til tangkartofler på græsplænen.

Når du køber bogen gennem Danmarks Naturforening, sparer du typisk mellem 10-25% på nye varer og 50-75 % på udsalgsvarer, og da overskuddet fra butikken går ubeskåret til arbejdet med at passe på Danmarks natur og miljø, støtter du samtidig foreningens arbejde.

Fra græsplæne til grøntsagsmark, 229 kr. Køb den her.

Kylling i keramik
© Dyrenes Beskyttelse / Rikke Manglesen

Sjov og unik keramik

Hos Dyrenes Beskyttelse kan du købe det fineste håndlavede keramik, som er lavet af Rikke Manglesen. Her ses keramikfiguren som en kylling, men den findes også som både gris, ko og kat. Den lille figur kan gavemodtageren bruge til fx krydderurter, salt eller blot som pynt.

Overskuddet fra Dyrenes Beskyttelses webshop går ubeskåret til deres arbejde med at hjælpe dyr i nød og kæmpe for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Kylling i keramik, 195 kr. Køb den her.

Englekor designet af Ole Flensted
© SOS Børnebyerne / Ole Flensted

Et yndigt englekor

Det yndige englekor er designet af Ole Flensted. De ni engle har et klassisk og simpelt design, der kan pynte i ethvert julehjem. Sættes der spot på englene og åbnes hjerterne på brystet, skaber de et yndefuldt og hyggeligt skyggespil.

Englekoret kan købes hos SOS Børnefonden for 199 kr., hvor overskuddet går til at sikre udsatte børn et trygt hjem.

Englekor, 199 kr. Køb det her.

Elefant fra Novoform
© WWF / Novoform

En elegant elefant

Det danske designfirma Novoform har i forbindelse med deres 10 års jubilæum designet en fin elefant i asketræ i samarbejde med WWF. Elefanten er fremstillet af 100% certificeret træ og er malet med en mat grå vandbaseret maling.

For hver solgt elefant donerer Novoform 4 euro til WWFs naturbevaringsprojekter, der bl.a. støtter elefanter i naturen.

Novoform elefant jubilæumsudgave WWF, grå ask, 699,95 kr. Køb den her.

LÆS OGSÅ