Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

10 velgørende julegaver

Gaverne, der bliver ved med at give.

Julen er hjerternes fest

I julen er vi ofte ekstra gavmilde og forkæler vores nærmeste med skønne julegaver. Dog er det ikke alle mennesker, der er lige så privilegeret. Vi har samlet en masse lækre gaver, der ikke kun vil gøre modtageren glad, men kan gøre en forskel for vores medmennesker.

© ferm LIVING

En blød pakke

Tæppet er ikke kun utrolig smukt, men også varmt, da det er lavet af uld i bedste kvalitet. Ferm LIVING har designet dette bløde tæppe til Røde Kors for at hjælpe udsatte familier fra hele verdenen.

Det er specielt den kolde årstid vi går i møde, der er hård mod lidende familier. Med dette tæppe kan du hjælpe disse familier, da ferm LIVING donerer hele overskuddet til Røde Kors. Pengene bruger Røde Kors til at dele tæpper ud til familier, der har hårdt brug for dette i den kolde tid.

Tæppe, 549 kr., ferm LIVING.

© Le Klint

© Le Klint

Et lys i mørket

Igen i år har Le Klint fornyet deres Love & Light Project. Tine Mouritsen har designet de engleformede lys, Angel lights. Englene symboliserer julens værdier i form af kærlighed og næstekærlighed. Dette er passende, da en del af overskuddet går til et velgørende formål.

Englene findes både som kvinde og mand, da designeren hylder sine forældre, der begge er gået bort. Englene skaber et blidt lys, der vil give en hyggelig stemning samtidig med at dekorere hjemmet. Englene kan købes i tre størrelser og kommer i hvid lampefolie, lys eg og er inkl. ophæng og lyskilde.

Lampe, fra 1095 kr., Le Klint.

© Louis Vuitton

© Louis Vuitton

#Makeapromise

Armbåndet, Silver Lockit, er et samarbejde mellem Louis Vuitton og UNICEF, som har til formål at støtte børn i særligt udsatte steder.

Der bliver doneret 750 kr. til UNICEF for hvert armbånd, som indtil videre har indsamlet over 17 millioner kroner til børn i nød.

Armbånd, ca. 1900 kr., Louis Vuitton.

© MAC

Læbestiften som når ud til mænd, kvinder og børn

Hvis du køber en af læbestifterne fra serien, VIVA GLAM Lipsticks, så donerer du automatisk penge til MAC VIVA GLAM Fund. Hele overskuddet går ubeskåret til at hjælpe og støtte hiv- og aidsramte mænd, kvinder og børn.

Læbestiften fås i fem flotte farver.

Læbestift, 170 kr., MAC Cosmetics

© Pilgrim

Smukt smykke med en smuk tanke

Pilgrim har lavet smykkelinje, Velgørenhed, der indeholder forskellige samarbejder, som har til formål at støtte velgørende formål. Disse to halskæder, støtter henholdsvis non-profit organisationerne, Læger Uden Grænser og DINNødhjælp.

Halskæde, 249 kr., Pilgrim.

© UNICEF

Juleglaskugle fra UNICEF

Denne hvide glaskugle er smukt illustreret med kunstfigurer af børn, som vil pynte både på juletræet eller i vindueskarmen. Julekuglen er samtidig også pakket ind i en fin æske.

Juleglaskugle, 99 kr., få den her.

© Dansk Flygtningehjælp

Opskrifter der går lige i hjertet

Syriens gryder er meget mere end blot end kogebog. Udover lækre opskrifter som baba ganoush, hummus, kafta, fyldte auberginer og kylling i tahini, vil du også komme helt tæt på den syriske kultur - før landet lå i ruiner.

Det er journalist Ruth von Sperling og billedkunstner Pernille Kløvedal Helweg, der rejste rundt inden borgerkrigen, der nu deler historier og billeder fra Syriens rige kultur. Opskrifter og billeder, der vil minde dig om, at det ikke er længe siden, Syrien var uden krig og ødelæggelse. Bogens overskud går ubeskåret til syriske flygtninge.

Kogebog, 200 kr., Dansk Flygtningehjælp.

© NEYE

NEYE-Fonden

Siden 1977 har Neye givet hele deres overskud til kræftforskning i Danmark. Så ligegyldigt hvad du køber i butikken, så går overskuddet til det gode formål. Så er der bare at shoppe-julegave-amok med god samvittighed.

Du kan læse mere her.

© Bali-Bali

© Bali-Bali

Støt de lokale på Bali

Forær en af dine nærmeste et smukt, håndlavet møbel, der har lavet af den lokale befolkning på Bali.

I marts 2020 forsvandt turismen på Bali grundet Covid-19, og det har kastet lokalbefolkningen ud i en næsten umulig situation.

Heldigvis kan du være en hjælpende hånd. Ved at købe håndlavede møbler hos Bali-Bali produceret af de lokale på Bali får de muligheden for at forsøge sig selv, og samtidig beskæftige sig med mere bæredygtige erhverv.

Du kan læse mere om projektet her.

© Dansk Blindesamfund

Årets julekalender til dig, der gerne vil hjælpe

Dansk Blindesamfund udgiver hvert år en hvalpekalender med de sødeste billeder af kommende førerhunde.

Førerhunde gør en kæmpe forskel for mennesker, der ikke kan se, hvilket kalenderen er et smukt symbol på.

Når du køber kalenderen støtter du Dansk Blindesamfund, så de kan uddanne førerhunde på et højt niveau.

Køb den her.

Håndplukket til dig