Stylistens naturlige jul

Naturen er blevet slæbt helt ind i stuen, hvor stylist Katrine Fossum bruger den til at skabe en rå, men samtidig hyggelig julestemning.

© Anitta Behrendt

E t gammelt glansbillede med glimmer, pudderfarver og små stemningsfyldte detaljer.

Det er den association, man får, når man træder ind i stylist Katrine Fossums julepyntede villalejlighed i Hellerup.

Julestemningen slås an med naturens egne materialer. Pels, træ, levende lys og farver, som er holdt i dæmpede pastelfarver skaber en eventyragtig og ekstremt hyggelig stemning i lejligheden.

– Jeg elsker naturen, og jeg synes, at det er så skønt, at vi kan trække den indenfor og skabe kombinationen af det rå og nogle mere fine ting i indretningen.

Og så synes jeg bare, at naturen skaber en skøn stemning især i denne tid, hvor det bliver mørkt og koldt udenfor, forklarer Katrine Fossum.

Hendes juleudsmykning skriger måske ikke ligefrem traditionel jul med røde bånd og hjerter, men hun er faktisk meget forelsket i julens traditioner.

– Jeg elsker julen og alt, hvad den betyder af traditioner og hygge, og julen skal helst være, som den plejer.

Så den måde, vi fejrer jul på, er egentlig den samme hvert år. Men netop ved pynten, så synes jeg, at det er meget rart at have nogle variabler og eksperimentere lidt mere.

© Anitta Behrendt

Stylist Katrine Fossum er indehaver af Casa Katrine. Butikken på Vedbæk Stationsvejs lille handelsstrøg bugner af varer til boligen såsom puder, senge-tæpper, service, lysestager, tøj og meget mere. Bag disken er Katrine Fossum selv at finde dagligt.

© Anitta Behrendt

Casa Katrine Butikken på Vedbæk Stationsvejs lille handelsstrøg bugner af varer til boligen såsom puder, senge-tæpper, service, lysestager, tøj og meget mere.

© Anitta Behrendt

Det runde spisebord er prægtigt dækket over temaet rustik natur. En lavendelfarvet hørdug falder tungt ned til gulvet og skaber sammenhæng med sofahjørnets pastelfarver. Bordpynten er nøje gennemtænkt med et piget øje for detaljer og stil. Som et ekstra lille pift er der tændt levende lys overalt med friske rosafarvede roser, som spreder glæde og stemning i den indbydende stue.

© Anitta Behrendt

Sølvkoglerne på det naturlige og alternative juletræ er arvestykker, og Katrine Fossum synes, at kuglerne kommer endnu mere til sin ret på lærkegrenen, end de ville på et almindeligt juletræ.

© Anitta Behrendt

Et udpluk af den skønne bordpynt med gevir, kogler, levende lys og glimmer. Mere julet kan det næsten ikke blive.

© Anitta Behrendt

På en sølvbakke serveres der varm gløgg og hjemmelavet konfekt. I baggrunden hyacinter i gamle flodvaser fra Vietnam fra Katrine Fossums butik.