Smykkedesignerens sommerhusjul

Rikke Gransøe, der er smykkedesigner, klæder sit sommerhus på til jul med enkel og klassisk julepynt og dyrker roen i det nordsjællandske.

© Anitta Behrendt

Turen gennem Nordsjællands bakkede og snedækkede landskab på vej op til smykkedesigner Rikke Gransøes sommerhus får forventningens glæde til at stige, inden man når frem til den julede perle.

Heldigvis lever alt op til forventningerne, når man ser det indbydende sommerhus og bliver mødt af den karismatiske og glade smykkedesigner i døren.

Husets lave loft med synlige bjælker, det mørke trægulv og møblementet kaster en hyggelig stemning af sig og med det store køkken-alrum og stue i ét, let og fint pyntet op, er man ikke i tvivl om, at nu er det blevet jul igen.

En jul, der nydes ekstra sommerhuset – langt fra hverdag og forpligtelser.

–Der er bare mere tid og mere roligt heroppe, så der er plads til at fordybe sig på en anden måde end derhjemme, hvor der tit lige kommer gæster eller er noget, som man bør ordne.

I julen skal man hygge sig, og det lægger dette hus op til, fordi vi allesammen er sammen i det store opholdsrum, siger Rikke Gransøe.

© Anitta Behrendt

Smykkedesigner Rikke Gransøe er indehaver af butikken Me & Audrey. Den lille eksklusive smykkebutik ligger på sit sjette år i Chr. XI’s gade 7 i indre København. Stilen i smykkerne er feminin, eksklusiv og eventyragtig, og der bruges både sten og diamanter. Se eventuelt mere på meandaudrey.com

© Anitta Behrendt

Me & Audrey En lille eksklusiv smykkebutik på Chr. XI's gade. Se eventuelt mere på meandaudrey.com

© Anitta Behrendt

Julen betyder kager og lækkerier for Rikke Gransøe og familien. Kagefadet fra Griegst med hjemmebag formet som et juletræ med sne på og drys af kagebladguld. Små chokokugler pakket ind i guld- og sølvpapir pynter rundt om kagen.

© Anitta Behrendt

Indbydende ser det ud det store lang- bord smukt dækket op med Rikke Gransøes yndlingsstel fra Griegst og bestik fra The Moood (lukket, red.). Duften af hjemmebag, varm te og levende lys lokker gæsterne til bordet med de varme skind i stolene.

© Anitta Behrendt

De småsprossede vinduer er pyntet med julehjerter i papir og grangrene med kræmmerhuse i hvidt og guldpapir. Begge dele er designet af Violise Lund. Adventsstagen i gips er fra Notre Dame og var tidligere hvid, men er blevet malet guldfarvet for at passe til stilen.

© Anitta Behrendt

Med sans for detaljen De hvide kniplingeservietter er nøjsomt foldet og pyntet med bånd, kogler og en støbt mandel i sølv.