Le Klint julehjertelamper hængende over julebord
© Le Klint

Smukke jule-lamper til velgørenhed

Hvert år skaber Le Klint en skøn jule-lampe, i år går salget ubeskåret til en sag, der er designerens hjerte nært.

Le Klints Love & Light projekt er et velgørenhedsprojekt startet af jazz-sangerinden Isa Dawn Whyte Jensen. Projektet kører hvert år og samler penge sammen gennem slag af lamper fra Le Klint. Hvert år går salget ubeskåret til en god sag, og i år går pengene til en skole i junglen på Jamaica. Skolen får gavn af blyanter, stole og en masse andet skolegrej.

Dette års jule-lampe fra Le Klint
© Le Klint

I 2012 startede projektet, ved at Isa Dawn Whyte Jensen designede et hjerte hjemme hos sig selv. Derfra fandt hun ud af, at hun ville gøre noget med det fine design og startede derfor et samarbejde med Le Klint, der solgte produktet i deres butik i København. To norske kvinder købte straks hjerterne, som på daværende tidspunkt blot var en prototype, og derfra startede The Love & Light Project.

Dette års jule-lampe fra Le Klint
© Le Klint

Hvert år er en ny lampe til salg i juletiden, og i år er jule-lamperne designet af Tina Moritsson og er udformet som et lysende snefnug. Hvert år går pengene til mennesker, der har brug for hjælp. I år blev det Jamaica. Og landet har en speciel betydning for Isa, da hun selv kommer derfra. Isa stod selv for hele projektet og fyldte lastbiler med donerede skoleting og tog selv til Jamaica med de mange ting.

lastbil fyldt med donerede skoleting til skole i Jamaica

Isa ved endnu ikke, hvilken sag jule-lamperne for 2018 skal støtte, men kun at det skal være en sag, der rører hendes hjerte, og hvor hun kan hjælpe mennesker i nød. Særligt børn er hendes hjerte nær, og en ordentlig skolegang for alle børn er vigtigt for Isa.

Isa foran skolegrej til skole i Jamaica

Projekter fra andre år:

Isa synger til velgørenhedsshow

The Love & Light projekt har igennem mange år støttet børn og unge under uddannelse. Salget af Le Klints jule-lamper går ubeskåret til et godt formål. Julen er nemlig den tid på året, hvor kærlighed og mellemmenneskelighed er i fokus.

Jamaica i 2016:

Gennem foredrag, koncerter og salg af Le Klints lamper fik de stablet projektet på benene og rejst midler til at finansiere donationen til Jamaica I 2017.

Det Kongelige Teaters balletskole i 2015:

Love & Light projektet støttede i 2015 Det Kongelige Teaters balletskole i Odense, som mundede ud i et juleshow i Rådhushallen. Isa Dawn Whyte Jensen sang selv nogle af sangene i showet.

”SE MIG”-kampagnen i 2015:

Samme år støttede projektet kampagnen ”SE MIG” med 50.000 kr. Projektet, som er startet af Ungdommens Røde Kors og TrygFonden, var med til at sætte fokus på børn og unge, der har problemer med ensomhed, misbrug, vold og fattigdom.

Operation Dagsværk i 2014:

I 2014 hyrede Le Klint gymnasieelever til at omdele flyers om The Love & Light Projekt og støttede derfor samtidig velgørenhedsprojektet Operation Dagsværk.

Kvinder i 2013:

I 2013 var kvinderne i fokus, da projektet støttede en velgørenhedsorganisation, der arbejder med at hjælpe kriminelle kvinder med at komme på rette spor igen samt støtte voldsramte kvinder.

Orkanen Sandy i 2012:

I 2012 gik støtten til indbyggerne i Portland-området i Jamaica, som blev hærget af orkanen Sandy.