Se Poppykalas' festlige og farverige julebord

Poppykalas har ikke nogen regler for, hvilke farver man må bruge, når julebordet skal dækkes og pyntes.

© Andreas Mikkel Hansen

Poppykalas

Thilde Maria Haukohl Kristensen er kvinden bag aliasset Poppykalas. Siden 2017 har hun vendt op og ned på den traditionelle opfattelse af blomsterdekorationer og –dekoratører. Fra hendes studie på Vesterbro i København skaber hun blomsterinstallationer, der svæver et sted mellem det naturlige og umiddelbare og det storslåede kunstværk. Poppykalas bor fem minutters gang fra studiet på Vesterbro med sin mand, Jens, og deres to børn. Vi er taget på besøg hos familien for at blive inspireret af Thildes eventyrlige julebord.

Fest, farver og eventyr

Poppykalas har ikke nogen regler for, hvilke farver man må bruge, når julebordet skal dækkes og pyntes. Det handler blot om at skabe den helt rigtige julestemning. Her er stemningen legende og drømmende med farverige blomster, muslinger og lyserøde julekugler.

© Andreas Mikkel Hansen

Den farverige blomsterdekoration snor sig i hele bordets længde. Servietterne er fra George Jensen Damask.

© Andreas Mikkel Hansen

Tørrede blomster hænger fra loftet over julebordet hos Poppykalas.

Julen er ikke synonym med mørkerød, gran og kogler

Hvis man lukker øjnene i Poppykalas’ lejlighed, kan man alligevel fornemme julebordet i duften af blomster. Fra loftet hænger en stor buket tørrede blomster, der er lavet af Thilde selv, og som symboliserer vinterens tørre natur. Bordets centerpiece er en overdådig blomsterdekoration, der modsat buketten er lavet af friske blomster i blå og lyserøde nuancer. For dekoratør Poppykalas, der privat hedder Thilde, er julen ikke synonym med mørkerød, gran og kogler.

Hendes julebord er dekoreret med muslinger, macarons og farverige glas. For hende er det vigtigste nemlig at ramme den helt rigtige stemning.

– Jeg tænker ikke julen særlig traditionelt, og har ikke bestemte julefarver, men bare farver, jeg holder meget af i perioder. Lige for tiden er det fx lyserød, mørkeblå og lilla. Jeg har også hentet inspiration i havets dyb, koraler, sten og hele den drømmende stemning, fortæller Thilde.

© Andreas Mikkel Hansen

Blomsterne: Farverne er holdt i lyserøde, lilla og blå.

Et personligt og familiært julebord

Det er første gang, at Poppykalas holder jul hjemme hos sig selv på Vesterbro, så julebordet skal reflektere familiens værdier. Det gør det med den eventyrlige sammensætning af farver og blomster, og den legende stemning, der giver plads til hendes to døtre, Sonja på fem og Iris på to. Bordet er dækket med en blanding af nyt og vintage-arvestykker, der også gør julebordet både personligt og familiært. Dugen er fra Georg Jensen Damask, stellet er arvet blå blomst fra Royal Copenhagen, bestikket er Georg Jensens Pyramide, mens de smukke, farvestrålende vinglas er antikke.

I Poppykalas arbejder Thilde med, hvordan man kan kommunikere følelser og stemninger gennem blomster. Og det er netop det, man fornemmer i julebordet. Heldigvis er Thilde ikke alene om det store pynte-arbejde. Hun får hjælp fra sin ældste datter, der nyder at pynte med sin mor. Fødslen af Thildes yngste datter er også noget, som altid vil være forbundet med julen.

– Min yngste datter blev født lige op til juleaften for to år siden, og det var så magisk på alle måder, fortæller Thilde.

I det hele taget er julen tiden, hvor familien samles og laver ting sammen. Fx får Thildes stedfar hvert år en pude på maven og træsko på fødderne. Nervøst lister han rundt som julemand, mens han underholder børnene på vejen og Thildes børn. Her opstår julemagien i nærhed med familien, omsluttet af farvestrålende blomster.

© Andreas Mikkel Hansen

Adventskrans: Den smukke adventskrans med guldlys er også en af Poppykalas' egne kreationer.

© Andreas Mikkel Hansen

Macarons: Hos Thilde er konfekt ikke kun lavet af nougat og marcipan. Her er det pyntede macarons, som børnene elsker. Skålen er et loppefund.