Sådan flytter nissen ind - uden at ødelægge din indretning

Det er ikke alle dele af børnenes jul, der er lige æstetisk. Her er 12 nissedøre, hvor der ikke er gået på kompromis med indretningen.

Få julen ned i børnehøjde

Julen er som bekendt hjerternes fest, men vigtigst af alt er nok at gøre det til børnenes fest. En nissedør er en fin idé, der får julen ned i børnehøjde. Desuden er det altid nemmere at pynte op til jul i en mindre skala, så hvorfor ikke give den hele armen.

Klassiske farver

Nissedøren har mange fine detaljer, men den er holdt i klassiske farver, der gør det nemt at koordinere med den øvrige julepynt.

Helt personlig

Det er fint at pynte nissedøren med små udgaver af dit barns yndlings legetøj. På den måde bliver nissedøren til en hyggelig aktivitet for de små.

Post til nissen

Nissedøren er det oplagte sted at lægge breve og gaver til nissen. Det kan hurtigt blive en fin tradition op til jul, at barnet stiller grød frem til nissen og skriver breve om sine ønsker og tanker omkring jul.

Landligt tvist

I gamle dage boede nissen jo på høloftet, så hvorfor ikke give nissedøren et roligt og landligt tvist? Her er ting som træspanden og den lille kost et par fine detaljer.

Nissestue i ministørrelse

Nissedøren kan sagtens være mere end blot en dør. Find møbler og boligtilbehør i nissestørrelse og skab en stemningsfuld nissestue.

Transportabel nissedør

Det er en sød idé at lave nissedøren på indersiden af en kasse, således at nissen på magisk vis kan flytte rundt omkring i huset.

All White

Bare fordi det er til børn behøver der ikke at være knald på farverne. Hold det helt simpelt i hvide nuancer og hold fokus på de mange nisseløjer, nissen finder på gennem december.

Nisser og nissedøre

Nisser og nissedøre går selvfølgelig som hånd i hanke. Nissen er en sød detalje, der gør det eventyrlige væsen lidt mere håndgribeligt for mindre børn.

Snelandskab

Her er der brugt fine elementer som kælken og grantræerne med sne på, der leder tankerne mod kridhvide snelandskaber.

Pastelfarver

Der er ingen, der siger, at en nissedør kun kan være i traditionelle julefarver. Giv årets nissedør et pastelfarvet tvist, der er mindst lige så festligt, som var det rødt.

Julelys

Nu hvor huset er pyntet med gran og julelys, hvorfor så ikke pynte nissedøren på samme måde?

Sort og hvidt

Sort og hvidt er altid en stilsikker farvepalette, der her får et festligt indslag af dørkransen af gran.