Juleaftenstraditioner
Tue og Michael er enige om, at levende lys på træet er et must, da de giver en helt anden varme og hygge til et juletræ. De tænder træet flere gange om dagen i dagene efter jul for at nyde det mest muligt. Og de danser altid om træet juleaften og synger salmer, som de hver især har valgt.
Når parret holder jul, er der oftest kun voksne ved bordet.
– Det betyder, at vi kan sidde længe ved bordet og ikke bruger så lang tid på gaveudpakning. Når vi kommer hjem fra kirke, sidder vi stille og roligt og nyder et glas champagne, inden vi går til bords. Det rolige samvær er vigtigt for os. En frisk travetur står også højt på dagsordenen juleaftensdag. I år holder vi jul med mine forældre, fortæller Michael.
– Juleaften spiser vi altid and i en eller anden afskygning. Vi har serveret confiteret and med en asiatisk inspireret grønkålssalat og en klassisk juleversion, hvor andestegen bliver serveret med rødkål, brunede kartofler og sønderjysk hvidkål med fløde og muskat. Selvom vi er voksne, er det altid vores forældre, der står for mandelgaven, siger de.
Det er som oftest Michael, der pakker gaverne ind:
– Jeg synes, at det er hyggeligt at sysle med gaveindpakning, imens jeg hører julemusik. Sammen sætter vi næsten altid et tema, som de gaver, vi giver væk, pakkes ind efter. Indholdet i gaverne er ofte gode oplevelser.
I julen prioriterer Tue og Michael tid med hinanden og ro til fordybelse.
– Vi arbejder begge meget og nyder at have lidt ekstra tid sammen i juletiden. Og så er det dejligt, når gode venner kigger forbi til et lille glas og en småkage. Vi tager altid til gudstjeneste i Christians Kirke, som man kan se fra vores hoveddør. Det var der, vi blev gift, og der er så mange gode minder knyttet til netop det sted, fortæller de.
Ud over den klassiske julemenu med and er parrets bedste juleopskrift klassiske småkager som jødekager, som de selv bager.
– Vi tager os sjældent tid til at bage i hverdagen, så det er en meget stor fornøjelse for os at bage i julen, fortæller Tue og Michael.