Lene Ostenfeldt - rødt & orange & pink

Et voksenbord til to. Intimt, modigt og overdådigt i Kenzo-farver. Og med genbrug som en ikke uvæsentlig detalje.

© Andreas Mikkel Hansen

Interiørstylist og designskribent for danske og udenlandske dagblade og magasiner, selvstændig i 16 år, også inden for grafisk design og illustration.

Forfatter til flere indretnings-bøger, bl.a. ”Gemmesteder” på forlaget Gyldendal.

– Jeg ville gerne dække et traditionelt bord på en ny måde.

Og skabe en varm, fortættet stemning som i en restaurant i London eller New York. Jeg blev inspireret af en scene i filmen A Single Man af Tom Ford.

Universet skulle være uhøjtideligt, nærværende og indbyde til samtale. Opdækningen er en kombination af arvestykker, fund fra egne gemmer og nyt design. Med et par skæve, uventede detaljer: krystalglas og træskeer.

Jeg går normalt ind for en meget enkel, næsten asketisk borddækning med hvid dug. Men til jul må det meget gerne være overdådigt og iscenesat.

Min egen juleaften er dog langt fra en middag for to: Jeg holder altid jul med min søn Simon på 17 år, min eksmand og hans kone, hendes datter på 27 år, hendes eksmand, ekssvigerforældre og mor, min eksmands forældre og min mor. Vi kalder det eks-mas, jul med eks’er på kryds og tværs …

leneostenfeldt.dk

© Andreas Mikkel Hansen

Lene Ostenfeldt 42 år. Interiørstylist og designskribent for danske og udenlandske dagblade og magasiner.

© Andreas Mikkel Hansen

Rundt bord, Bistrotable, diam. 80 cm, 5225 kr., Paustian. Dug på bordet syet i rødt taft. Bordlampe, Nemo Chocolite, 1295 kr., Møller & Rothe. Stol i træ, Ono, valnøddefinér, 1995 kr., BoConcept. Stol i polstret læder, Piet Boon Saar, 6895 kr., Møller & Rothe. Sofa, Pink Happy, 14.120 kr., Raun. Tallerken, Platinum, diam. 27 cm, 299 kr., Royal Copenhagen. Tallerken, Hvid Riflet, diam. 22 cm, 169 kr., Royal Copenhagen. Skål, Elements, 279 kr., Royal Copenhagen. Træske, til risengrøden, 300 kr., SLOWFASHIONhouse. Fad, hvidt porcelæn, Elements, 629 kr., Royal Copenhagen. Serviet, i damask, 110 kr. pr. stk., Georg Jensen Damask. Bestik, Old English, i sterlingsølv, kniv 795 kr., gaffel 995 kr., English Silver House.

© Andreas Mikkel Hansen

I stedet for at smide gamle kugler ud, som du ikke længere ønsker at bruge, så giv dem en ny chance med sprayfarve og lak. Glaskuglerne her er spraymalet i pink, orange og røde nuancer. Træk en snor gennem kuglens øsken, og hold den ned i en papkasse eller lignende, når der sprayes. Det er vigtigt, at der er fuld udluftning, når der sprayes, stå helst udendørs, evt under halvtag. Når kuglen er sprayet, hæng den til tørre på fx tørrestativet eller over et kosteskaft mellem to stole. Skal kuglen være helt blank, spray med klar lak, når farven er helt tør. Spraymaling fås bl.a. i byggemarkeder, farvehandler og i skater-butikker.

© Andreas Mikkel Hansen

Bordet er feminint næsten opmærksomhedskrævende i sine skrappe farver. Rosenkugler: Rosenhoveder i orange, pink og rød er skåret skråt af stilken og stukket i vandtrukne, runde oasis. Drysset let med glimmer i pink og rød. Rosendekorationerne hviler på et lille glas, der giver dem en næsten svævende effekt over bordet. Kan laves et par dage i forvejen og sættes køligt, så de når at “sætte sig” og springe lidt ud, for at opnå den kompakte effekt.

© Andreas Mikkel Hansen

Hop ud i farverne; orange, pink og rød – og suppler med brun. Her blandes også forskellige glas og stel, så det ikke bliver for pænt og rigtigt.