Lav de her juletrøfler ud fra en krydret chokoladekage

.. og bliv et hit i juledagene, hvor der skal serveres søde sager.

Bag en dejlig chokoladekage, og forvandl den til julens skønneste trøfler. Spiseskeer fra Artilleriet.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Juletrøfler med chokolade og havsalt

24 stk.

Udgangspunktet for de her uimodståelige trøfler er en krydret chokoladekage. Kagen bages forinden og blendes derefter med marcipan.

Det skal du bruge:

Chokoladekage

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 vaniljestang
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1⁄2 tsk. havsalt

Juletrøfler

  • En halv chokoladekage, ca. 500 g
  • 100 g marcipan
  • 200 g mørk chokolade til pynt
  • Havsalt
  • Sølvstøv

Sådan gør du:

Chokoladekage

  1. Kom smørret i en gryde, og smelt det. Tilsæt chokoladen, og tag gryden af varmen. Rør i det, til chokoladen er smeltet.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  3. Kom æg, sukker og vaniljesukkerienskål,og pisk det luftigt og skummende.
  4. Vend chokoladesmør, hvedemel og krydderier i dejen sammen med salt, og rør dejen ensartet.
  5. Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir, ca. 20 x 25 cm, og bag kagen ved 180° varmluft i ca. 20 min. Kagen skal føles blød og klæg i midten, når du tager den ud.
  6. Afkøl kagen, inden du bruger den til juletrøflerne.

Juletrøfler

  1. Kom halvdelen af chokoladekagen (ca. 500 g) i en blender, og kør, til dejen er finsmuldret og klistret.
  2. Rør nu den smuldrede kagedej med revet marcipan, indtil du har en sammenhængende klistret masse. Har kagen bagt for længe, bliver massen tør, men den kan reddes ved at samle massen med smeltet mørk chokolade.
  3. Stil massen på køl et par timer. Tril den derefter til trøfler, og vend dem i smeltet chokolade, og drys med havsalt og sølvstøv.

TIP: Hele vaniljestænger giver mest smag for pengene, også selvom de er dyre. Bourbonvaniljen er lang og tynd og smager sødt og krydret, hvorimod tahitivaniljen – også kaldet polynesisk – er lille og buttet og lidt kraftigere i smagen. Hvilken du vælger, er en smagssag. Sidstnævnte er den dyreste.