Her køber du dit økologiske juletræ

Vil du give miljøet en julegave i år? Køb et øko-juletræ.

Først skal træet vises, siden skal det spises ...

Selvom det ikke helt passer, er der stadig mange gode grunde til at vælge et økologisk juletræ.

Et økologisk juletræ betyder, at det er dyrket uden sprøjtemidler og med organisk gødning, hvilket skåner miljøet. På trods af øko-juletræet ikke er sprøjtet, er holdbarheden stadig lige så lang, som ved et konventionelt juletræ, med den rette behandling.

Den eneste forskel er, at et øko-juletræ har en naturlig lysere grøn farve og måske en mere asymmetrisk, men charmerende, form.

Skal julens grønne midtpunkt være økologisk i år, så er der her 3 bud på hvor du kan få fat i dette.

økologisk mærket juletræer
© Fair Trees

Gør en forskel med Fair Tree

Fair Tree gør det nemt for alle at tage et bæredygtigt valg af juletræ. De sælger nemlig økologiske juletræer online i hele Europa, men også gennem fysiske forhandlere.

De er bl.a. godkendt af Fair Trade Danmark. Du kan derfor være sikker på at der ved produktionen af juletræet, er passet på både miljøet og menneskerne bag.

Samtidig støtter du et af Europas fattigste lande, Georgien, hvor juletræsfrøene samles. Støtten går på fremmelse af uddannelse, sundhed og meget mere.

Du kan læse mere eller købe dit økologiske Fair Tree her.

Jul Til Dørens billede af et juletræ
© Jul Til Døren

Jul til døren

Bor du i Hovedstadsområdet kan du få leveret dit økologiske juletræ direkte til døren, endda gratis. Firmaet Jul til døren er grønne helt ind til "koglerne" og selv leveringen på cykel, er tænkt til fordel for miljøet.

Bor du ikke i et af de postnumre hvor de cykler ud til, kan du tage istedet forbi en af deres stadepladser rundt omkring i København. Udover at du kan holde jul med god samvittighed, støtter du ovenikøbet en lokal virksomhed der kæmper for en grøn sag.

Bestil dit juletræ fra Jul til døren her.

juletræ båret af en person
© Getty Images

Vælg og fæld selv dit øko-juletræ

Måske er det en juletradition i familien, at i selv fælder juletræet? Frygt ej. Hos Lygtholt Økologiske Juletræer i Østervrå kan man komme og fælde sit eget økologiske juletræ, eller blot købe et med hjem.

Her bliver der naturligvis heller ikke brugt nogen form for sprøjtemidler, kun ren håndkraft til at fjerne ukrudtet.

Læs mere her.