Funkisvilla skønt julepyntet med naturen

I hjemmet hersker der en ro, når julen banker på. Se det skønne julehjem her.

© Lene Samsø

Funkisvillaen er i to plan, hvilket giver optimalt udsyn over det kuperede landskab ved Rungsted Kyst.

Når roen sænker sig

Med tre teenagere i huset er der til daglig et livligt leben af børn, dyr, gæster og gøremål. Men når julen banker på, sænker freden sig i stuerne hos Tine Hauth og hendes mand, Mikael Thobo, og hele familien kommer på magisk vis ned i gear. Velkommen indenfor i deres funkisvilla, hvor et orientalsk inspireret interiør, driller de stringente rum fra 70'erne.

© Lene Samsø

Et julehjerte fra Georg Jensen pynter på juletræet – en nedfalden grangren fra skoven.

© Lene Samsø

Brændeovnen er det hyggelige samlingspunkt i stuen og familiens broholmer, Aslan, nyder varmen på et lunt rensdyrskind. Det løse gulvtæppe i marokkansk stil er fra Ellos, rensdyrskind fra Broste Copenhagen, kurve og skammel er fra Thailand.

Fredelig hygge

Panoramavinduerne afslører den snepudrede eng uden for Tine Hauth og Mikael Thobos villa ved Rungsted Kyst. Aslan, familiens hund, leger nysgerrigt i haven, og alt ånder fred og ro. Men sådan er her ikke altid, griner Tine og slår ud med armene. Hjemmet er nærmest altid fyldt af parrets store børn, deres venner, Tine og Mikaels venner, eller andre familiemedlemmer, og det var bl.a. derfor, de faldt for det rummelige hus.

– Her er god plads til os og alle vores aktiviteter, fortæller Tine.

Funkisvillaen er arkitektonisk tænkt ind i den kuperede grund, og det giver både optimalt udsyn og adgang til terrasser fra alle værelser i huset. Og med masser af plads, høj funktionalitet, udnyttelse af dagslyset og med smukke detaljer er boligen den perfekte ramme om en selskabelig anlagt familie. Men i julen, hvor de fleste får lidt ekstra travlt, sætter Tine og Mikael tempoet ned.

– Så bliver samværet af en anden karakter, og vi lader roen falde over os. Det er, som om de faste juletraditioner lægger op til fredelig hygge, hvor vi rykker lidt tættere sammen, siger hun.

© Lene Samsø

Køkkenet ligger i åben forbindelse med stuen. Spisebordet med bænk er lavet i kinesisk pinewood-tømmer, og Tine og Mikael har haft det med hjem fra en rejse til Kina. Loftspendlen er Louise Campbells Collage fra Louis Poulsen, skabet er fra Nordal, hvor den lille skammel også er fra.

Der pyntes op med naturmaterialer

Tine er agent i rejsebranchen, og Mikael er valutahandler, og for at fastholde en stille og stressfri julestemning er det blevet besluttet, at der ikke rejses i julen. De fleste julegaver bliver desuden købt på nettet fra sofaen, julens bagværk er fra bageren, og flæskestegen og anden til julemiddagen hentes hos slagteren – færdigstegt. Julepyntning af huset er afdæmpet og sker gradvist, efterhånden som julen rykker tættere på.

– Jeg hygger mig med at pynte op til jul, så det er meget naturligt mig, der står for det. Men at hente og pynte juletræet gør vi sammen alle fem lillejuleaften, og det er en hyggelig tradition, siger Tine, der pynter op med naturmaterialer, som spiller godt sammen med de naturskønne omgivelser, som kan nydes overalt i huset via store vinduer. Små og store grantræer og birkegrene bliver puttet i de gamle stentøjskrukker, og rustikke trætrug bliver fyldt med kogler, mos og lærkekviste.

© Lene Samsø

Adventskrans af mospuder og bloklys fra Broste Copenhagen.

© Lene Samsø

Den gamle rejsekiste i gyldent patineret træ er fra Vietnam, ligesom træfadet, der nu i juledagene er pyntet med lærkegrene.

Møbler med patina og tyngde

Det er også Tine, som hovedsagligt tager sig af at indrette huset, der med sine mange, store vinduespartier og hvidpigmenterede gulve udgør en lys base for interiør primært i orientalsk stil. For nok er huset en såkaldt funkisvilla fra 1975, men man skal kigge langt efter den ellers oplagte retrostil fra samme tidsperiode.

– Jeg synes, det klæder husets rene, enkle formudtryk rigtig godt med møbler, der har lidt patina og tyngde. Ved at drille de lidt stringente 70’er-rum med ting og tilbehør fra en helt anden verdensdel og tid opstår der nogle spændende kontraster, som vi godt kan lide at omgive os med, forklarer hun.

Virkemidlerne er rå unikamøbler i genanvendte træsorter, håndlavede stentøjskrukker, vintage items og stoflige materialer som kelim, velour og uld kombineret med moderne design. Inspirationen til indretningen henter Tine Hauth bl.a. på rejser i Østen og i Sydeuropa.

– Vi har boet i udlandet i mange år og har derfor nok en lidt uhøjtidelig tilgang til vores livsstil og indretning. Vi er ikke dikteret af flygtige trends, men bor og lever i overensstemmelse med det, vi synes er hyggeligt, og som i øvrigt kan tåle at blive brugt.

© Lene Samsø

Der gøres klar til en hyggelig julemiddag med tallerkner fra Royal Copenhagen og bestik fra Broste Copenhagen.

© Lene Samsø

Aslan nyder varmen fra brændeovnen på et lunt rensdyrskind. Juletræet bagved er en nedfalden gren fundet i skoven, som er blevet dekoreret med julepynt fra Rema og Georg Jensen.

© Lene Samsø

En gammel asiatisk rejsekuffert bruges som bord for Tines hyggelige stilleben med en bakke og en vase fra Broste Copenhagen, en hvid porcelænshjort og små fyrfadsstager fra Georg Jensen. Den rustikke krukke med grangrenen er fra en rejse i Østen.

© Lene Samsø

Den sortmalede bænk fra Ikea bruges normalt både som konsolbord og siddeplads. I disse dage holder en smuk grøn juledekoration af mos, kogler og en sukkulent til her.

© Lene Samsø

Ved trappen til underetagen er en sofalounge med uldsofa fra Ikea og et sofabord lavet i genanvendt træ fra Thailand. Gulvkrukken med grøn glasering er fra Vietnam. Glasvasen er fra Georg Jensen, fyrfadsstagerne er fundet på loppemarked og velourpuderne er fra Cozy Living.

© Lene Samsø

Hjemmelavet vægpynt af grankviste, fjer og kogler.

© Lene Samsø

I entreen byder et smalt konsolbord velkommen. Også her har julehyggen sneget sig ind i form af en enkel lærkegren og små fyrfadsglas.

© Lene Samsø

Alle værelser i den sortmalede trævilla har udgang til en terrasse.

© Lene Samsø

Den blå time i soveværelset. Sengetæppe og puder er fra Ikea, tapetet på væggen er fra Ellos.

© Lene Samsø

Fine lærkegrene er bundet om den svævende matsorte adventsstage Ribbons fra Georg Jensen.