dæk julebord
© Kira Brandt. Styling: Gaia Brandt

Dæk det smukkeste julebord

Få inspiration til dit eget julebord, når BO BEDRE i år dækker op til nynordisk jul.

Skab stemning med et flot julebord

Julebordet lægger bunden for den gode stemning til jul, men der er mange måder at dække det perfekte julebord på.

Nogle følger traditionerne og dækker det samme julebord hver jul, mens andre går efter et nyt tema fra år til år, og det er meget forskelligt, hvordan julen ser ud i de danske hjem.

Mangler du inspiration til årets tema, eller vil du bare forny det gode gamle en smule, er det nynordiske tema måske svaret. Uanset om du er mest til rød jul eller en mere nedtonet version, så kan det kombineres i den nynordiske jul.

© Kira Brandt. Styling: Gaia Brandt

Dæmpede farver

I den nynordiske jul mødes nye og gamle traditioner, og rustikke naturelementer såsom kogler, æbler og gran, som vi kender fra den klassiske jul, mikses med et nedtonet farvetema.

BO BEDREs fortolkning af temaet holder sig til en dæmpet farvepalette bestående af sarte pasteller i rosa, beige, nude og aqua og bevæger sig over i de mørkere toner af blå, bordeaux, lilla, grøn og grå.

Du kan også sagtens tilføje dine egne farveelementer og på den måde gøre temaet til dit eget, så det passer perfekt ind i dit hjem og din juletid.

© Kira Brandt. Styling: Gaia Brandt

Rustikke elementer og fine dekorationer

Det dæmpede farveskema kan snildt kombineres med en flot opdækning med naturelementer og rustikke materialer, der står lidt i kontrast til et mere klassisk julebord.

Du kan vælge at gå helt rustikt med stentøj, hør og mørkt træ eller måske bevæge dig over i noget mere klassisk og peppe det op med blomster, gran og fine dekorationer - find det miks, der passer til din smag.

© Kira Brandt. Styling: Gaia Brandt

Her er der dækket op med tungt stentøj i nordiske farver, hør i mørke farver og bestik i gyldne metaller for at give lidt modspil til de ellers tunge farver.

© Kira Brandt. Styling: Gaia Brandt

Du kan også pynte op med fine papirrosetter, store amaryllis og gran for lidt ekstra julestemning.

© Kira Brandt. Styling: Gaia Brandt