Børnemagi på Royal Copenhagens juleborde

Oplev seks forunderlige juleborde dækket af bl.a. pyntegeniet Shane Brox hos Royal Copenhagen, som i år samarbejder med Julemærkefonden.

I et halvt århundrede har Royal Copenhagen i juletiden inviteret hele Danmark til bords på Amagertorv i København. Her har kendte og kongelige stået for opdækningen med det fine porcelæn, og det tiltrækker flere hundrede tusinde til hovedstadens strøg hvert år. I år er bordene ret barnlige, og det er helt med vilje, for det foregår i samarbejde med Julemærkefonden, som siden 1904 har hjulpet tusindvis af børn til et bedre liv. De seks, som står med pyntefaklerne i år er designeren Shane Brox, tv-værten Signe Lindkvist, Hollywood-ikonet Ole Henriksen, livsstilseksperten Anne Glad, danseren Thomas Evers Poulsen og skaberen af årets julemærke, grafikeren Jakob Kühnel. Bordene kan opleves fra nu og frem til den 1. januar i i Royal Copenhagens butik på Amagertorv 6 i København.

Shane Brox’ skøre juleverden TV-værten Shane Brox’ er den ukronede konge af en kreativ børnejul fyldt med overraskelser og fortælleglæde. På dette bord kan du møde Fabrikant von Pralskvat, som hersker over en kæmpe brunkagefabrik. Men nogen er kommet til at smadre von Pralskvats dyre porcelæn, og det er vist julemandens papflyver, der er involveret …

Shane Brox har fået lov til at lege med verdens mest eksklusive stel, Flora Danica, og - nok som den første i historien - har han givet det selskab af toiletpapir og brunt pap.

Signe Lindvist tager en selfie Tv-værten Signe Lindkvist elsker snekugler, og samtidig er hun en ivrig gæst på de sociale medier, ligesom mange børn i øvrigt. De to temaer kæder hun sammen under overskriften ”Sne lige mig”. Her er dækket op med en overdimensioneret snekugle. Et diskokuglebord er dækket med porcelæn fra Royal Copenhagens mange forskellige stel, bl.a. Multifarvet Elements, Musselmalet Helblonde og Mågestellet, som Signe Lindkvist holder særligt meget af.

- Jeg elsker snekugler. Og jeg kan ikke komme i tanke om et skønnere eller mere eventyrligt sted at spise julemiddag end i en dryssende snekugle. Det har jeg drømt om, lige siden jeg var barn, siger Signe Lindkvist.

Ole Henriksens giver os Beverly Hills Ole Henriksens bord er ligeså strålende som hans smil. Der er både blitz og imponerende blomsteropsatser på bordet, som er pyntet til ære for Ole Henriksens familie og kæreste. Altså med stor kærlighed, som det altid er tilfældet med Hollywood-danskeren. Hans eget Musselmalede stel er i centrum, og vi snydes heller ikke for den delikate spa-stemning, som Ole Henriksen er kendt for.

- Det betyder meget for mig, at der bliver taget hånd om børn, der har det svært. Jeg blev selv mobbet som barn, så derfor er det en mærkesag for mig at hjælpe dem, som har det svært med livet, siger Ole Henriksen, der er ambassadør for Julemærkefonden.

Anne Glads stilsikre fest
Livsstilseksperten Anne Glads bord tager udgangspunkt i Dronning Margrethes julemærke fra 1970; ”Juleforberedelser i Engleborg”. Det smukke julemærke er blevet forstørret, og vi lokkes til et mægtigt julegilde. på en stor borg. Foran borgen har Anne Glad dækket et ti meter langt midnatsblåt bord. Der er bl.a. dækket op med Royal Copenhagens nye stel Blå Riflet, som matcher julemærkearket. Stellet har den kølige overfladestruktur, som man husker fra 70’ernes stentøj.

Anne Glads bord er desuden en hyldest til familiens tradition med at samle Julemærker. - Jeg er vokset op med en mor, mormor og moster, der har samlet julemærker - og mærket fra 1970 har altid været min favorit. Især er jeg vild med Dronningens fine, enkle - og jeg har taget mig den frihed at invitere adskillige af tidens sejeste kvinder med, som det fremgår af bordkortene, siger Anne Glad.

Thomas Evers Poulsen danser på bordet Der bydes op til dans og storslået middag, når danseren Thomas Evers Poulsen inviterer indenfor til overdådig julemiddag. På det runde bord er dækket op med krystal fra fyrrene og Sort Mega Riflet, som er et af de mange Royal Copenhagen stel, der har skrevet designhistorie.Thomas Evers Poulsen har dækket op med stellets smukke fade, som her bruges som tallerkener, så julemaden kan præsentere sig bedst muligt.

Thomas Evers Poulsen er ambassadør for Julemærkefonden og har støttet op om fonden ved flere forskellige arrangementer. Han har nemlig på egen krop mærket de sociale og følelsesmæssige konsekvenser, som det kan have at være anderledes. - Jeg kan ikke udtrykke mig glæde højt nok over, at Royal Copenhagen nu sætter fokus på Julemærkefonden. Jeg har selv haft en svær barndom, hvor jeg blev mobbet, og derfor ved jeg, hvilken forskel Julemærkehjemmene gør, når de tager børn under deres vinger, siger Thomas Evers Poulsen.

Jakob Kühnel viser årets Julemærke Jakob Kühnel er designeren bag årets julemærke, og hans bord er ligesom mærket, klassisk med et moderne tvist. På bordet ser vi to elge, mens fine, håndskårne katte kigger frem bag tallerkenerne, hvor der serveres risengrød. Julerøde amaryllis giver den rette julekontrast.

- Her er masse personlige ting, som jeg har moret mig med, og som relaterer sig til min nære familie. Det ligger som små beskeder til dem, for eksempel min kat, der sidder ved en skål julegrød med smørklat i, fortæller Jakob Kühnel.