Blomsterdesignerens flotteste dekorationer med juleroser

Bliv inspireret til din egen juledekoration, når den internationale blomsterdesigner tryller.

Julerosen med og uden blade. Annette von Einem fjerner altid de store grønne blade, så grenenes smukke form træder frem, og blomsterklokkerne ses tydeligere.

© Andreas Mikkel Hansen

Dekorationer med juleroser

December er årets hyggeligste måned, hvor vi i juledekorationer gør os umage med at skabe stemninger med kogler, gran og grene. Men intet klæder julens naturlige pynt så smukt som julerosen.

Få inspiration her af den internationale blomsterdesigner Annette Von Einem til at skabe et juleunivers med de skønne juleroser.

Byd jule velkommen. En krans kan smykke døren med de smukke spæde juleroser, græsser, bær og diskret guldglimmer. Dørkransen er tæt bundet på en solid halmkrans og med juleroser i forskellige størrelser, blød enebær, sølvcineraria og eukalyptus. De tørrede græsser er placeret asymmetrisk for at give karakter og kontrast.

© Andreas Mikkel Hansen

Adventskransen er tæt bundet på en solid halmkrans med masser af juleroser, blød enebær, sølvcineraria, eukalyptus og forskellige tørrede græsser flettet ind i hinanden og sat asymmetrisk hen over kransen for at skabe et fint ekstra transparent lag.

© Andreas Mikkel Hansen

Adventskrans i skål. Tryl din runde favoritskål om til en smuk juledekoration med lys. Start med at placere biooasis i bunden, og dæk den med visne blade og tørrede græsser. Sæt derefter spinkle fyrregrene og et hav af forskellige typer af juleroser i oasissen. Her har Annette von Einem brugt to forskellige sorter, men i samme farveholdning. Husk, at oasis skal have vand, for det er kun en base, som holder blomsterne på plads. Derfor skal det gennemvædes regelmæssigt. En stor messingjulekugle pynter også med lidt glitrende liv i fadet Bao, der er fra Klassik Studio.

© Andreas Mikkel Hansen

Skulpturelt med stagevaser. Skab din egen personlige juledekoration med cylinderstager, der placeres på et fad i et miks af lys og blomster. Du kan nemt ændre udtrykket ved at variere højden på blomsterne. Lysestagerne, Slim, er fra Hove Home, og lysene er fra Ester & Erik, mens marmorfadet er fra Bahne.

© Andreas Mikkel Hansen

Anderledes advent. Fire lys i en stage og en adventsbuket, der kan skiftes hver uge. Annette von Einem starter julen med en tæt, kompakt buket bundet med skabiosafrøstande, nogle med lidt glitter, i selskab med fine, lette fyrregrene og juleroser, der elegant og let svæver henover med et fald til den ene side. Vasen og lysestagerne er fra Slim-serien fra Hove Home, og lysene er fra Ester & Erik. Marmorfadet fra Bahne skal være synligt som en del af dekorationens udtryk.

© Andreas Mikkel Hansen

Med bund af juleroser. Juleroserne er renset fri for blade og placeret tæt side om side. Det skaber en smuk tung bund, der lettes elegant af fine, spinkle fyrregrene. Buketten her strækker sig opad i et næste niveau med tørrede græsser og tørrede judaspenge. De tørrede blomster hitter stort i denne sæson, og de skaber en anderledes buket med de forskellige niveauer, der smelter sammen til en fin enhed. Bukettens asymmetriske form bryder vasens lige linje og form. Annette von Einem har med vilje ladet båndet være synligt som en del af bukettens udtryk. Vasen, Slim, er fra Hove Home. I en vejkant har Annette von Einem fundet det smukkeste ukrudt, som hun har lavet denne gigantiske buket ud af. Hun har limet tørrede judaspenge og tørrede englevinger for enden af grenene, og selve buketten er bundet luftigt med Limonium og grønne juleroser. Stilkene er snittet, og buketten er placeret på et fladt fad med frit kig til stilkene. Fadet Bao er fra Klassik Studio.

© Andreas Mikkel Hansen

Juleroser på julebordet

Sådan ordnes julerosen

  • Forbered juleroserne til dit julebord dagen før ved først at fjerne alle blade.
  • Læg et skråt snit nederst på stilken, og skær et 3 cm lige snit op i stilken. Så kan blomsten bedre suge vand.
  • Sæt dem i en vase med varmt vand, og lad dem stå et øjeblik og suge.
  • Pak dem derefter i fugtigt papir, og sæt dem på køl natten over, og indtil de skal bruges. På den måde bevarer de fugten og holder sig i topform til din julemiddag.

En dekorativ idé til julevasen og de elegante juleroser er at hælde glimmer i vasen. Find en glasvase, fyld den med vand, og drys dernæst med guldglimmer. Fordi glimmer er et let materiale, vil det blive liggende i overfladen. Det giver en fin detalje, når du arrangerer dine blomster. Pynt gerne med lidt tørret græs.

Julerosen i buket. Bind julerosen ind i en enkel og skulpturel buket med lette fyrregrene og enkle skabiosa-frøstande. Vasen er fra Slim-serien fra Hove Home.

© Andreas Mikkel Hansen