© Annette Von Einem

Kom med ind i blomsterdesignerens juleunivers

Er du vild med julen? Annette Von Einem deler ud af sine bedste tips og ideer og sætter farver og stil på din jul.

Der jules på værkstedet

Julekugler, knappenåle, gran, kogler, grene, mos, kranse, juletræer og meget mere. Vi kan dårligt komme rundt om hinanden på værkstedet, der bare bugner af jul og fragtkasser, spande med vand og blomster, vaser, dekorationer og så videre.

Vi har sindssygt travlt lige nu. Hvorfor? Vi juler! Hotellerne skal pyntes op, gigantiske juletræer klædes på og borde der skal fest- og julepyntes. Så jeg har brug for alt det julepynt og de materialer, jeg har købt ind i løbet af året på Europas forskellige messer. Hvert hotel har sin stil, så der skal noget til, ligesom de private hjem, som jeg også styler og pynter.

Denne jul er helt speciel, da jeg debuterer med min egen kollektion. Jeg er så stolt og glad for mine designs, der er udarbejdet i samarbejde med en produktdesigner. Jeg har kreeret en kollektion af stativer til forskellige dekorationer, samt et visitkort i metal til vaser og planter.

© Annette Von Einem

Rødt, glimmer, glitter og rå natur er årets temaer

Jeg arbejder i år med tre forskellige temaer fra det moderne klassiske til 2016s nyeste trends. Jeg henter min inspiration til julens designs flere steder. Fra messerne, moden, boligtrends samt i naturens egne materialer. Jeg samler glimt af farver, former og strukturer op her og der. Det kan blandt andet være fra interieur- og modemagasiner, en farvet dåse eller en glimtende kugle.

Årets første tema er den røde farve gennem mere forskellige nuancer af rød, rosa og mørk rød, samt en leg med materialer, former og overflader. Den rosa farve har sneget sig ind i år - det er en fin kontrast og en fin farve til de røde nuancer.

Et tip til din adventskrans kan være et lille pift af røde knappenåle. Stik dem ned i kransen og effekten vil vise sig.

© Annette Von Einem

Det andet tema er glimmer og glitter. Egentlig er pailletter det store hit, men vi har valgt at nedtone det lidt til glimmer og glitter. Vi leger med guld, sølv, lidt kobber, og masser af glimmer. Det får enhver grankogle i topform. Du kan nemt kaste guld over din adventskrans eller juledekoration ved at bruge blanke eller matte guldlys. De fås i mange størrelser.

Et lille tip er igen at stikke guldknappenåle i lysmanchetterne. Det giver en fin lille detalje.

© Annette Von Einem

Årets tredje tema findes i naturen. Her spiller gran og kogler en stor rolle. Derudover er kork er et stort hit i år, så den har vi også valgt at lege med sammen med trækugler med glatte overflader og kraftige rå birketræsskiver.

© Annette Von Einem

Min Jul

November måned er min travleste måned på året med juleudsmykning af hoteller, virksomheder og større såvel som mindre juleevents. Jeg og mit personale ligger fuldstændig vandret, og jeg har grannåle, glimmer og glitter overalt - på værkstedet, i bilen og ikke mindst på både tøj og hænder.

Min egen jul står lidt i baggrunden indtil 30. november, men ét er helt sikkert, jeg har min kalenderkrans med 24 lys klar til 1. december. Min jul starter d. 30. november, hvor jeg sent om aftenen julepynter vores hjem. Næste morgen vækker jeg vores søn, Marco, og sammen tænder vi et lys i kalenderlyset, og jeg fortæller en historie. Det er min juletradition, og jeg håber vi holder fast, også når han bliver ældre.

Efter d. 1 december tænder vi kalenderlyset om aftenen, det er en hyggelig måde at afslutte dagen på og sammen tælle dagene ned til juleaften. Kransens design ændrer sig fra år til år. I år har den guldlys og er designet i fine naturmaterialer.

En anden tradition er et par julemus i hør, som min mor har lavet til mig for mange år siden. De kommer altid frem sammen med min samling af forskellige juletræer - jeg elsker juletræer og stjerner.

Jeg er på værkstedet det meste af december, lige indtil vi smutter til Østrig. Min december ender altid i Østrig, hvor vi står på ski. Vi er den vildeste ski-nørd-familie, og jeg og min familie elsker dagene på pisterne. Inden da får du dog lige et par tips og ideer til juledekorationerne med på vejen. Glædelig Jul!

© Annette Von Einem

De bedste jule tips og ideer

  1. Små lysholdere - sæt altiddine lys i en lysholder! Både i adventskransen og i dekorationer. Det nedsætter brandfaren og så er de dekorative.

  2. Find en masse kogler i forskellige størrelser og bind en lang snor eller et bånd i dem. Saml dem i et bundt og brug dem som fint dørpynt. Man kan også binde nogle små grankviste imellem.

  3. Dekorer en cylinderglasvase med garn og stjerner. Vikl garn, det kan være både rå, neutral eller en farve, omkring bunden af vase og 10-15 centimeter eller hele vejen op - gerne med større mellemrum. På garnet kan du lime små stjerner hist og pist. Placer et højt bloklys i vasen, og du har en fin og dekorativ lysvase.

© Annette Von Einem