© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

5 stilarter: Sådan kan du pynte dit juletræ

Giv den traditionelle røde jul lidt kant eller forsøg dig med skandinavisk retro. Find inspiration i disse fem forskellige måder at pynte juletræet på.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 1 – Moderne rød

Velkommen indenfor til den moderne røde jul, hvor rød ikke bare er rød.

Her har den traditionelle røde jul fået kant og mikses med okseblodsrød, rust og brune nuancer. Juletræet er pyntet med hjemmelavede rosetter og vifter i røde og rødbrune farver, der giver et nostalgisk og på samme tid moderne look.

Inspiration til julekugler og ophæng

På toppen sidder en stor roset i stedet for en stjerne, det giver juletræet et elegant udtryk. Lysene er røde, så de giver et moderne tone-i-tone-look. Den hjemmelavede pynt er kombineret med glimmer- og metalophæng samt plisseret pynt fra Nordstjerne. Det rustfarvede gulvtæppe er fra Fabula Living.

Røde, sorte og guldfarvede ornamenter er hængt op med matchende bånd i silke, grosgrain og velourbånd. Nissen er designet af Ruth Vetter. Ornamenter fra Broste Copenhagen og Ib Laursen. Bånd fra Bungalow og Stof 2000.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 2 – Vinterlig vintage

Julen får et strejf af skandinavisk retro – tilsat en anelse østerlandsk eventyr – i denne stil, hvor juletræet stråler overdådigt i grønt, blåt og med masser af guld.

Det er pyntet med rund hånd for at opnå en fortryllende julestemning.

Det hjemmelavede pynt består af kræmmerhuse med messinghanke og guldmotiver, og ellers hænger der masser af kugler i mættede farver eller i guld. Lysene er grønne, så de matcher farvepaletten.

Træet i al sin glans

Topstjerne i guld fra Rosendal, juletræsfod fra Skagerak, juletræstæppe fra Tine K Home, julekugler fra I.C. Lauvring og Bungalow, guldornamenter fra Rosendahl og juletræslys fra Broste Copenhagen.

Sofaen og sofabordet er fra Getama, og gulvtæppet er fra Fabula Living.

Julekuglerne på bakken er fra Madam Stoltz, I.C. Lauvring og Ib Laursen, bakken er fra Bungalow. Det fine, tykke guldlametta er fra Fest og Farver.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 3 – Feminine farver

Dette feminine juletema er romantisk og næsten sfærisk, og der pyntes op med let og elegant hånd. Der er florlet pynt i silkepapir, bast, sølv og guld, der glimter.

Juletræet står enkelt i sølv og rosa toner og med gaver pakket i douce farver med silkebånd og fjer. Den hjemmelavede pynt består af papir-snebolde, sølv-kræmmerhuse og flettede sølvhjerter, som er med til at give juletræet en helt eventyrlig stil.

Sofistikeret stue

Der er pyntet med en sølvstjerne og sølvophæng samt lysholdere designet af Zarah Voigt for Rosendahl.

Glaskugler i rosa og gyldne farver fra I.C. Lauvring. Daybed og bord fra Mater, puder fra Skriver, PH-gulvlampe fra Louis Poulsen. Det rosafarvede gulvtæppe er fra Layered Interior.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 4 – Varm minimalisme

Denne jul er grafisk, enkel og stilfuld med en forkærlighed for form, godt design og arkitektoniske linjer.

Farverne er grå, hvid og sort tilsat gyldenbrune toner, der tilfører masser af varme og hygge. Juletræet er pyntet med stjerner og lys som eneste pynt, og pakkerne har sort-hvide grafiske til og fra kort.

Minimalistisk juletræ

Juletræet er pyntet enkelt og kun med hvide stjerner på hvid bomuldssnor og med grå lys. Stilen er helt minimalistisk, og forskellige former skaber et dynamisk udtryk. Kombiner matte og blanke overflader, det foldede med det enkle.

På toppen er der sat en smuk hvid stjerne fra Hübsch. Juletræsfoden i messing er fra Ferm Living. På væggen hænger store hvide Showflake-lamper fra Le Klint. På trappen grå vase fra Blomus. Pynt fra Lübech Living.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 5 – Naturligvis nordisk

Den naturlige jul er i her sat ind i en moderne skandinavisk ramme. Der er pyntet op i pejsestuen med en forkærlighed for naturens egen pynt, træ, læder og det gode gedigne håndværk.

Under træet venter pakker i brune og grå farver, dekoreret med læderstykker, lædersnører og gran fra skoven.

Det nordiske juletræ

Træet er pyntet med hjemmelavede stjerner i læder, juletræer i korkstof og lette papirstjerner. Til naturpynten er der sat brune kugler og trækugler.

De gyldne farver og det enkle ophæng giver juletræet et taktilt og naturligt udtryk. Juletræsstjerne og trækugler er fra The Oak Men, kugler fra House Doctor og I.C. Lauvring samt juletræstæppe fra Madam Stoltz.