jul juledekorationer duft hygge
© Pixabay

5 små juledekorationer, som spreder en skøn duft

Julestemning handler ikke kun om det, man kan se. Mange kommer i den rette stemning med dufte, der minder dem om julen.

Bliv december-klar, og kom i julehumør

Julesange, kalenderlys, adventkranse og forventningsglæde: Det er alt sammen noget, der hjælper os til at komme i julehumør. Men en af de vigtigste sanser skal også stimuleres, for at vi når den helt rigtige stemning – nemlig lugtesansen.

Nedenfor har vi samlet 5 nemme idéer til juledekorationer, som alle spreder skønne dufte, som mange af os forbinder med julen.

Gå på jagt i skovbunden

I de kolde måneder er det hyggeligt at gå i skoven, og lede efter flotte ting at pynte hjemmet med. Tidligere på året kan du støde på kastanjer og senere hen kogler og agern. Alle tre ting pynter flot, og giver et hint af skov-duft, som nogen af os forbinder med den søde juletid.

De fine fund fra skoven kan med fordel parres med hyggelige stearinlys, eller bruges i en større juledekoration.

Minder tilbage fra børnehaven

Mange af os har øvet os i mange år, på at lave disse velduftende dekorationer – og hvis ikke du har, så er det ikke så svært igen. Ikke nok med at de skaber en skøn aroma, er de også flotte og friske at se på. Det eneste du skal bruge, er store flotte appelsiner og tørrede nelliker. Du kan eventuelt skære flotte mønstre i skralden som på billedet.

Duften af kaffe

Måske minder kaffeduften ikke specifikt om julen, men de fleste af os kan blive enige om, at duften af kaffe en søndag morgen skaber hygge. Og er der tidspunkter, man hygger mere end ved juletid?

Blot læg hele kaffebønner i små skåle til fyrfadslys, tænd lysene og vent på, at duften melder sin ankomst.

Duft af granskov

Ligesom de øvrige fund fra skovbunden er gran også en essentiel del af julen. I begyndelsen af december er det for mange mennesker for tidligt, at fælde juletræ – men derfor skal man ikke snydes for granduften. Grene af gran kan både købes i supermarkeder eller findes i skoven, og kan arrangeres simpelt i en vase for sig selv, eller formes til en krans eller buket.

Kanel lys

Kanel og jul går hånd i hånd. Heldigvis både smager og dufter kanel rigtig godt – og det er faktisk også pyntende. Med kanelstænger og et flot bloklys kan man nå lang vej i søgen efter julehygge. Kanelstængerne giver hjemmet en dejlig diskret duft af kanel, mens det tændte stearinlys skaber varme og hygge.