Vores favoritter fra IKEAs særkollektion

Den nye kollektion har et vigtigt fokus, som vi er vilde med.

Bæredygtighed i højsædet

De sidste år har bæredygtighed været en vigtig værdi for mange af de store designbrands, og i år er det den vigtigste trend inden for indretning og interiør. Derfor har IKEA i deres nye TÄNKVÄRD-særkollektionen også sat fokus på bæredygtighed med møbler og interiør af vævet jute, søgræs og rattan:

– Vi ønsker at hjælpe den moderne forbruger ved at gøre det nemt at vælge det bæredygtige alternativ, fortæller Henriette Ekholm, chef for indretning og kommunikation hos IKEA Danmark.

Særligt den naturlige og hurtigtvoksende fiber rattan tilføjer noget unikt til kollektionen: Det er et bæredygtigt materiale, der grundets dets naturlige variationer gør, at ikke to møbler i kollektionen er fuldstændig ens.

LÆS OGSÅ: IKEAs 8 bedste råd til dig der bor småt.

Mødet mellem indisk kultur og skandinavisk æstetik

Den bæredygtige særkollektion er inspireret af Indien og følelsen af ro. Mødet mellem de hvide og blålige toner skal skabe associationer til den ro, man får af at kigge på havet. Den Indiske inspiration er kombineret med skandinavisk minimalisme – og tilsammen skaber det en frisk og moderne interiør-kollektion.

Du finder særkollektionen i IKEAs varehuse fra d. 5 april, men nedenfor kan du få en smagsprøve på nogle af vores favoritter.

IKEAs særkollektion
© IKEA
IKEAs særkollektion
© IKEA
IKEAs særkollektion
© IKEA
IKEAs særkollektion
© IKEA