Sådan indretter du din stue bedst

Mia har en stue i sin nye lejlighed, som hun gerne vil have hjælp til at indrette bedst muligt. Vores indretningsekspert giver sit bedste bud her.

Kære Lone.

Jeg har før fået hjælp fra dine dejlige skitser, i en tidligere lejlighed.

Jeg fik aldrig sendt dig billeder af den. Undskyld.

Nu står jeg med en ny lejlighed, som jeg kan håbe på, du kunne hjælpe med og skitsere med møbler.

Jeg har selv prøvet utallige løsninger, så vil ud af boksen og spørge en professionel til råds.

Har ét ønske. Min 60'er skænk i teaktræ skal indgå i indretningen. 175 cm bred, 50 cm dyb.

Jeg har ikke rigtigt andre møbler. Jovist, men de er midlertidige. Jeg vil gerne have nye møbler nemlig - har ikke de store krav.

Men tænker noget 3-mands sofa, med eller uden chaiselong/puf. Måske en lille lænestol. Et spisebord med fire stole til.

Måske noget lille kommode/skænk til opbevaring.

Ellers har du frit slag.

Mvh. Mia

Kære Mia.

Jeg vil råde dig til at droppe chaiselong på sofaen, da den låser en god siddeplads. Køb en løs puf i stedet for - den kan flyttes, når siddepladsen skal bruges.

Den store skænk giver masser af opbevaring, men den tager også megen plads op, så du kan komme til at mangle reol-meter til bøger. En ny kommode i stuen synes jeg nemlig ikke at du skal have - det vil være for meget når du har den fine teakskænk.

Vælg i stedet at placere tre-fire bogkasser eller en høj reol i hjørnet imellem sofa og lænestol, der kan du også sætte vaser og andet nips.

Et ikke så stort spisebord til 4 – 5 mennesker i det daglige og med en plade til, vil være et godt bud, så du ikke overfylder rummet; FDBs spiseborde er rigtig fine.

Soveværelset er rummeligt og med adgang til altan,- det er skønt.

For at skaffe dig godt med opbevaringsplads vil jeg foreslå at du indretter endevæggen med 4 klædeskabe á 60 x 60 cm og bruger det indbyggede skab til alt muligt andet end tøj: altanhynder, stige, værktøj, klapstole osv. Imellem klædeskabe og facade kan du indrette en lille arbejdsplads med bordplade og hylder. Alternativt er der plads til 3 klædeskabe á 100 cm, men det bliver noget mere kompakt.

Mange hilsener Lone