Hvordan kombineres stue og spiseplads bedst?

Rikke er blevet ejer af en skøn lille lejlighed, hvor stue og spiseplads skal kombineres. Hun har dog svært ved at vurdere, hvilken type møbler der skal bruges. Indretningsekspert, Lone Barslund, giver her sine bedste råd.

Hej Lone,

Så er det blevet min tur til at spørge om hjælp til indretning. Jeg er blevet ejer af en skøn lille lejlighed, hvor stue og spiseplads skal kombineres. Jeg har dog svært ved selv at vurdere, hvilken type møbler der skal bruges. Skal der være én stor eller to små sofaer, måske en sofa med chaiselong - og skal jeg vælge et firkantet eller rundt spisebord. Det eneste som ligger fast er, at væggen mellem døren til soveværelse og entréen forbliver møbleret som den er.

Vinduerne vender mod vest og går helt op til loftet og der er en dyb vindueskarm hvorunder radiatoren er "skjult", ellers er der ingen fysiske forhindringer.

I min indretning ønsker jeg intet fjernsyn, men blot spiseplads til 4 personer, og en opholdskrog, hvor også 4 personer kan hygge.

Med venlig hilsen Rikke

Kære Rikke.

Den giver næsten sig selv, indretningen, med et godt hjørne at møblere de bløde siddepladser ud fra og så den skønne karnap, hvor det vil være helt oplagt at placere et rundt spisebord, der rigtig kan komme tæt på vinduerne og al det gode lys. Vælger du et bord med udtræksplade, kan du sagtens få plads til 6- 8 personer.

Sofa med chaiselong er ikke min hof-ret, med mindre den står i et rigtigt familie-tv-rum, hvor man slænger sig i møblet. Man kan ikke sidde ret op og ned i en sofa uden ryg, så du får problemer med at få fire pladser, hvis du vælger sådan en fætter. Du får mere ud af en modulmodel, hvor du sætter den sammen som en hjørnesofa. Kik endelig efter modeller der ikke er mere end 85 cm i dybden; Dels er det den bedste siddedybde og dels er din stue ikke så stor, så sofaen skal ikke tage pusten fra rummet.

Spisebordet kan være 110 cm i diameter, så kan der fint stå fire stole omkring bordet.

Mange hilsener Lone