© Lone Barslund

Hjælp! Vores stue fungerer slet ikke

Familien på fire har en stue, hvor tingene vælter over hinanden – og det er de trætte af. Med Lone Barslunds hjælp, er der nu kommet styr på det hele.

Jeg håber meget du har tid og lyst til at hjælpe mig med input til vores stue, som ikke fungerer optimalt. Vi er en familie på fire, to voksne og to børn i alderen 10 og 12 år. Stuen er aflang med panoramavinduer på den ene langside, med havedør og dør til soveværelse. Mellem dørene står der to lave stole med skind. Solen kommer om på den side af huset om eftermiddagen/aftenen.

Modsatte side er med døre ud til køkkenet. Her står vores hjørnesofa (kan evt skiftes ud), og en daybed, som evt kan placeres på terrassen, men bruges til daglig som læse/hygge plads. Den inderste kortside har antennestik til radio/TV, så derfor er vi nødt til at placere den store fladskræm og radio her.

Den anden korte side er "gennemgang" fra køkken til soveværelse, og der står i dag en bogreol, som ikke optager plads ud på gulvet. Jeg tænker, om vi skal male den ene korte væg (TV/radio-væg), så det hele ikke er hvidt? Skal vi have færre eller mindre møbler? Skal vi have flere tæpper på gulvene?

Jeg kunne godt tænke mig en hyggeligere stue, bedre belysning og mindre spildplads. Du har frie hænder - og i bedste Mads og Monopolet-stil, går vi med den løsning som du anbefaler. Jeg vedhæfter billeder fra stuen samt plantegning og håber at høre fra dig.

Lone Torsbjerg

Jeg synes at din stue er rigtig hyggelig, men noget fyldt inderst. Det er ofte en fin idé at dele stuen op ved at placere sofaen ud fra væggen, men i jeres tilfælde får du bidt næsten halvdelen af arealet over og får også forstærket den ganglinje, der er imellem køkken og soveværelse. Man kan sige at du får brugt pladsen igen med jeres gode daybed, men klods op af sofaen virker den lidt malplaceret.

Opstillingen med de to lænestole og lille sidebord leder altid tanken hen på et venteværelse, så her kan I med stor fordel bruge den gode plads anderledes. Jeg tænker at det er helt uproblematisk at flytte fladskærmen over på langsiden, med et forlængerkabel, for på den måde får I mulighed for at placere sofaen ud fra endevæggen, så I åbner stuens hyggeligste siddepladser ud mod resten af huset.

Det kan enten være en hjørnesofa som nu, uden lænestolene, eller en lidt lettere møblering med en lang sofa og de to lænestole placeret ud mod haven. Fladskærmen på drejebeslag kan komme op over en ny, lang lav reol med plads til lampe og billeder, så skærmen bliver mindre synlig i rummet.

Daybeden vil jeg placere som vist sammen med en lille løber, lampe og lille bord, så I har et hyggeligt sted at sidde i det gode lys om eftermiddagen. Med hensyn til farve, så mal endelig endevæggen men også vægstykket bag daybed´en,- det skal være samme farve, så I ikke får skilt stuen ad. Med jeres overvejende grå farver kan I kikke efter en let varm brungrå farve og vælge et nyt lyst berbertæppe til sofagruppen og lidt mere farve på puder og løberen ved jeres daybed. Supplér endelig jeres fine lamper med et par med større hvid skærm, så I får spredt lyset bedre.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund
© Lone Barslund