Få inspiration til en smuk efterårsborddækning

Imponer dine middagsgæster med en smuk borddækning. Få inspiration til at dække et stemningsfyldt efterårsbord.

borddækning inspiration brune efterårsblade som bordpynt

© Lizabeth Hutchinson

Efterårets æbler

Pynt bordet med dekorative æbler. Æblerne kan bruges som dekoration i blomster, og som holder til navneskilte. Tag gummistøvlerne på og tag ud i den smukke efterårsskov. På denne tid af året kan du finde mange flotte ting til borddækningen i naturens egne flotte former og farver. Pynt også med farverige glas der giver et helt specielt ekstravagant look.

Den orange nuance

En ægte efterårsfarve er den orange farve. Den er fremtrædende ude i skoven på denne tid, og den er smuk og varm. Lav selv bordpynten ved at udhule et græskar til brug af lysestage. Dette kan man bruge nogle hyggelige efterårsstunder på sammen med børnene, der elsker at skære og dekorere græskar. Pynt med bær, grene og snor og lad dekorationerne stå fremme og pynte på bordet.

Eventyrlig stemning

Vær ikke bange for at bruge og blande modige farver. Et farverigt middagsbord vil helt sikkert imponere gæsterne. Istedet for traditionelle navneskilte kan gæsterne få en lille, personlig hilsen på deres plads. En fin og personlig gestus dine gæster vil sætte pris på. Lad naturen fremstå naturligt eller spray-mal grene og blomster i fine farver der helt sikkert vil pynte på servietten.

Ekstravagant ranch-stil

Få en fin ranch-stil med lange bordløbere og store vaser på bordet. De smukke glasvaser i blå-grønne nuancer pynter smukt på bordet, og passer flot ind i de røde og brune efterårsfarver. Skift blomsterne på bordet ud med store flotte grene fra skoven med fine efterårsblade på der giver et overdådigt look.

Skovbundens skønhed

Hold dig gerne i naturens og skovbundens egne flotte farver. Det giver en fin og hyggelig stemning og udtryk til det fine middagsbord. Brug træ som dækkeserviet under servicen og få den smukke natur ind på bordet. Træets fine egenskaber er smukke og dekorative som bordpynt. Brug det også ovenpå tallerkenen som små navneskiltsholdere.

Græskar i flotte farver

Pynt bordet med græskar i dekorative farver. Græskarets egne farver er også smukke og efterårsagtige, men med lidt farve kan de få et helt nyt udtryk, og man kan vælge at pynte dem, præcis som man vil. Saml dekorationerne midt på bordet som en krans eller bred det ud over det lange bord.

I stearinlysenes skær

Stearinlys skaber hygge. Skab hygge og nærvær med en masse stearinlys. Efterårets kulde bringer os tættere sammen rundt om de varme lys. Pynt gerne med julekugler og julepynt i brune og sølv nuancer som fungerer fint på et efterårsbord med disse farver. Dette bringer stemning til borddækningen, og en fin, lille hilsen til juletiden der nærmer sig.

Smukke pastelfarver

Græskar kan fås i mange forskellige flotte farver, og man kan selv male dem, præcis som man vil. De sarte pastelfarver virker fine og romantiske på det dækkede bord. Lad grene sno sig om dekorationerne og skab din egen skovbund på middagsbordet. Niveaudel bordet med træ. De forskellige højder fungerer godt visuelt. Den fine idé med en bog som dækkeserviet fungerer godt, og skaber hygge.

Varme efterårsfarver

Byt servietringen ud med en dekorativ gren. De smukke blade ser fine ud på tallerkenen. Hold dig gerne i de varme farver som er efterårets egne smukke farver. Til dette passer guld og bronze også ind farvemæssigt. Mal små agern i disse elegante farver og skab et helt nyt og fint udtryk til den flotte efterårsgren.

Massevis af lys

De mange lys i forskellige former og størrelser fungerer godt til borddækningen, og skaber hygge og varme til de sene efterårsaftener. Put lysene ned i glas og nyd den smukke genspejling af flammernes knitrende skær. Lad grønne grene marchere ned over bordet.

Forskellige former og farver

En stor bar gren pynter gevaldigt på den smukke efterårsborddækning. Grenen kan være meget dekorativ med det rå bark og de fine, små agern. Pynt med græskar i forskellige former og farver. Der findes mange forskellige, dekorative former. Vær ikke bange for at lade et stort græskar pynte fremme.

Inviter skoven indenfor

Brug blade som bordpynt. Efterårets blade har de smukkeste brune, gule og røde farver, der vil pifte bordet op og imponere dine gæster. En lille gren ovenpå servietten er en fin lille detalje, der tilfører bordet et hyggeligt og fint udtryk. Lad mos pryde bordets midte og dekorer det med kogler, grene, stearinlys eller andet du kan finde på.

Køligt og nordisk

Er du mere til det enkle og lyse, er dette smukke bord et perfekt bud på en simpel, nordisk stil. Leg med form og udtryk og find forskellige former og størrelser på lysestager der giver et fantastisk spil. Hold det gerne i de kølige sølv farver der passer fint sammen med de jordbundne farver, som efterårsskoven byder på.

Relaterede Artikler