7 nye senge til en god nattesøvn

Vi tilbringer en tredjedel af vores liv i sengen - derfor bør den vælges med omhu og med afsæt i individuelle behov.

Bonaldo blanket seng designet af Alessandro Busana
© trendbazaar.dk

Bonaldo blanket-seng designet af Alessandro Busana, fra 29.500 kr., trendbazaar.dk.

Et velværerum

Glem alt om søvnproblemer, onde drømme og kimende vækkeure. Tænk i stedet på soveværelset som det velværerum, det også er. Tænk på indbydende madrasser, knitrende sengetøj, blødt lys, søvndyssende farver og indretning i balance.

Asseman seng design af Patrizia Cagliani for DePadova
© DePadova

Asseman-seng, design af Patrizia Cagliani for DePadova, fra 30.000 kr.

Fokus på søvn

Hvis man googler "søvn" på nettet, får man millioner hits af mere eller mindre videnskabelig og lødig karakter. Der har næppe tidligere i vores historie været større fokus på søvnens betydning for vores fysiske og mentale sundhed. Følger man med i nyhedsstrømmen, vil det ikke overraske, at det moderne og overstimulerede menneske har udfordringer med at falde i søvn. Det burde være en funktion, som er helt naturlig og behovsstyret. Søvnen er blevet et tema på linje med kost og motion – og dermed også stærkt forbundet med skyld og skam. Medierne svømmer over af gode råd og formaninger fra coaches og søvneksperter, og vejen til den gode søvn er ofte fyldt med løftede pegefingre, forbud og velmente råd.

Aupings Auronde seng clay
© Auping

Aupings Auronde-seng er kommet i farverne Clay og Cool Grey. Pris med madras, 34.490 kr., Auping.

Rammen omkring søvnen

De fleste mennesker vil, på et eller andet tidspunkt i deres liv, opleve kortere eller længere perioder med søvnforstyrrelser. Men, uanset om man får sine obligatoriske otte timers skønhedssøvn, eller man ligger vågen og tæller får, så er det en større fornøjelse at gøre det i smukke omgivelser. Rammen om søvnen sætter vi nemlig selv – og her er der heldigvis masser af muligheder for at skabe en både inspirerende og søvndyssende transit til drømmeland. Et par af kodeordene er farver og lys. To værktøjer, som i høj grad er stemningsskabende, og som kan have en befordrende effekt på vores velbefindende.

dux seng med sengegavl
© Dux

Dux og drømmeland har været synonymer i mere end 90 år. Bag virksomhedens succes ligger det unikke fjedersystem, Dux interlocking spring system, som er forfinet siden 1926. Madrasserne er siden blevet suppleret med sengegavle, møbler og accessories. Pris på forespørgsel, Dux.

Et soveværelse i harmoni

Sengen er klart nok soveværelsets helt centrale møbel – faktisk det møbel, hvor vi i snit tilbringer en tredjedel af vores liv – og som derfor bør vælges med den største omhu og med afsæt i individuelle behov. Uanset om man er til elevation, 3-lagsmadrasser, enkelt- eller dobbeltmadras, blødt eller hårdt underlag, så kan de funktionelle elementer sagtens pakkes æstetisk smukt ind. Her spiller farver og teksturer en væsentlig rolle for helhedsoplevelsen. Hør, silke, skind, træ og varme metaller er, sammen med en støvet farvepalet, en af vejene til et soveværelse i harmoni. Det er selvfølgelig et temperamentsspørgsmål, om man sover bedst i klinisk hvide omgivelser, eller om man finder større tryghed i en mørk hule – hovedsagen er, at øjnene finder hvile, og at rammen virker indbydende.

hotel royal seng
© Zanotta/hultmann.dk

Hotel Royal-seng, 33.300 kr. uden madras, Zanotta/hultmann.dk.

seng med opbevaring og gavl fra gent
© BoConcept

Seng med opbevaring og gavl, Gent, 22.590 kr., BoConcept.

Seng Auping Essential Köhler&Wilms,
© Auping

Auping Essential har slanke linjer og et let buet hovedgærde. Designet af Köhler&Wilms, fra 25.000 kr., Auping.