Cane-line sofa
© Cane-Line

De har allerede løftet den sværeste møbeldisciplin til nye højder: Nu lancerer de drømmesofaen til din stue

Cane-line omsætter sine erfaringer fra outdoor-universet, hvor kravene til materialernes holdbarhed er store, til en kollektion af fleksible og komfortable møbler til hjemmet.

Et nyt skridt

I den amerikanske 1970’er-sang New York, New York fra Martin Scorseses film af samme navn lyder en velkendt strofe: If I can make it there, I’ll make it anywhere. Det er netop sådan en tankegang, der ligger bag Cane-lines nye satsning på indoor-møbler.

Efter mange år som en af verdens førende producenter af eksklusive have- og terrassemøbler af høj kvalitet er ræsonnementet, at hvis man kan fremstille møbler, der æstetisk og materialemæssigt tåler regn, sol og blæst, så er man godt klædt på til at supplere med en langtidsholdbar møbel- serie, der skal skabe hygge indendørs.

– Vi ser det som et naturligt næste skridt i vores udvikling. Vores hidtidige indoor-kollektion har haft fokus på naturmaterialet rattan, og det har vi fortsat succes med. Nu vil vi så sætte vores ekspertise inden for materialer, designprocesser, komfort og produktion i spil for at skabe mere bredde i vores nuværende indoor-kollektion.

Derfor kommer vi nu med to fuldpolstrede modulsofakon- cepter samt en ultrafleksibel stol, hvor genanvendelse af materialer, fleksibilitet og lang levetid er omdrejningspunktet. Vi er af den opfattelse, at det langt hen ad vejen er mere udfordrende at designe outdoor-møbler, fordi der stilles flere krav til materialer og konstruktion.

Det kræver noget ekstra at udvikle møbler, som kan tåle at stå ude i al slags vejr og samtidig gerne skulle være så komfortable, at man har lyst til at blive hængende, fortæller Brian Djernes, der har været direktør og medejer af Cane-line siden 1997.

Cane-line sofa

Cale er designet af byKATO. Det er en ægte flyder, som inviterer til afslapning og samvær. Den består af syv forskellige moduler og to typer armlæn, et polstret og et i fransk flet og egetræ. Dertil kommer to sideborde i egetræ, som kan fungere som en integreret del af sofalandskabet.

© Cane-Line

Drømmesofa med så få elementer som muligt

De to nye sofakollektioner Aura og Scale er designet af henholdsvis Foersom & Hiort-Lorentzen MDD og byKATO, der også er blandt formgiverne af Cane-lines outdoor-kollektion. Designerne fik helt enkelt til opgave at tegne deres drømmesofa, men med det benspænd, at begge design skulle bestå af så få elementer som muligt.

– Vi ved fra vores øvrige produkter, at det skaber udfordringer i produktion og logistik, hvis der er for mange forskellige elementer. Derfor har vi skåret ind til benet på både sofaerne Aura og Scale samt stolen Choice, og det betyder, at vi kan optimere vores leveringstider.

Vi ser en tendens til, at når først kunderne har truffet deres valg, så har de en forventning om hurtig levering. Vores nye polstrede modulsofaer vil være på lager i standardfarver, hvilket giver mulighed CHOICE er en ny stolekollektion, som er skabt med tanke på bæredygtighed.

Stolenes farvede skaller er fremstillet af 100 % genanvendt polypropylen produceret efter et zero waste-princip. Samtidig består Choice af få elementer, som gør det let at skille stolen ad og aflevere de enkelte dele til genbrug.

SCALE er designet af byKATO. Det er en ægte flyder, som inviterer til afslapning og samvær. Den består af syv forskellige moduler og to typer armlæn, et polstret og et i fransk flet og egetræ. Dertil kommer to sideborde i egetræ, som kan fungere som en integreret del af sofalandskabet.

AURA er designet af Foersom & Hiort-Lorenzen MDD, der har skabt en arketypisk modulsofa bestående af sæde, rygstykke og to forskellige armlæn. Designerne har bevidst arbejdet med skala for at nå frem til en sofa, der fungerer i mindre rum, men som også kan udbygges til en større sofa, i takt med at behovet vokser.

Ønsker man sofaen i en bestemt farve eller et særligt tekstil, så vil der være forlænget leveringstid, som dog stadig vil være forholdsvis kort, da de er produceret i Europa, forklarer Brian Djernes. Han understreger, at møblernes fleksibilitet har været et andet vigtigt fokuspunkt.

– Den tid, vi lever i, kræver, at vi bevarer frem for at skifte ud. Grundtanken er en polstret modulsofa, som er tilpasset nuet, men som kan følge én gennem hele livet. Det vil sige, at der skal være mulighed for at udvide med flere moduler eller fjerne eller rykke rundt på dem, alt efter hvordan ens bolig- og familiesituation udvikler sig, siger Brian Djernes.

Cane-Line sofa med fransk flet
© Cane-Line

Et tidløst udtryk i gode materialer

– Holdbarhed, bæredygtighed og komfort har været vigtige parametre i ud- viklingen af de nye sofaserier. Designet skal have et tidløst udtryk, som ikke går af mode om et år eller to. Møblerne skal være produceret i materialer, der er slidstærke og robuste, således at de kan tåle at være en fast del af hverdagen.

Og ikke mindst, så skal de være komfortable. De skal ikke bare være pæne at se på, møblerne skal også have en komfort, som betyder, at man har lyst til at blive hængende, siger Brian Djernes. Ud over sofaerne er den nye indoor-stoleserie med navnet Choice også sat i produktion.

– Choice er skabt ud fra en tanke om bæredygtighed. Derfor er de farvede skaller fremstillet af 100 % genanvendt polypropylen. Yderligere er ryghynde og sædehynder designet, så polstringen er hægtet på uden brug af lim.

Det betyder, at det er enkelt at afmontere betrækket, rense det eller forny det, når det er slidt, eller man ønsker et andet udtryk. Samtidig er Choice let at skille ad, såle- des at materialerne kan genbruges, forklarer Brian Djernes, der har et ønske om at gøre op med køb og smid væk-kulturen.

– Vi kommer ikke udenom, at en af nutidens største miljømæssige udfordringer er vores store forbrug. Derfor er det mest bæredygtige, man kan gøre, at købe møbler i høj kvalitet. Møbler, der kan holde længe og potentielt kan gå i arv fra generation til generation, fortæller Brian Djernes, der slet ikke er færdig med at træde nye stier inden for produktion af indoor-møbler.

– Det er en rejse, der først lige er startet. Vi arbejder med nye kreative løsninger og kigger på nye materialer, funktioner og designudtryk, siger Brian Djernes.