© Lone Barslund

Skal vi have indkørsel i hele forhaven?

Denne families indkørsel og forhave trænger til en overhaling, men hvordan skal de anlægge ny belægning? Og hvor hårdt skal der gås til carporten? Læs ekspertens forslag her.

Hej Lone

Vi har denne indkørsel/garage/terrasse, som trænger til en ordentlig omgang.

Vi skal have nyt tag på garagen, og i den forbindelse overvejer vi, om vi skal fjerne de melerede glasvinduer, evt. skal de erstattes af noget andet pga læ/at vi kan sidde ugenert?

Vi drømmer om at lave arealet foran huset om til en hyggelig "gårdhave" m terrasse/fliser og et par blomster bede.

Men vi er i tvivl om, hvordan vi udnytter det hele mest optimal. Så det bliver funktionelt og hyggeligt, og så det også kommer til at fremstå som et flot indgangsparti til huset.

Vi overvejer at fjerne de sten som bilerne står ovenpå, på billederne, de er kørt meget ujævne og i stedet lægge granitskærver?

Håber meget, du kan hjælpe os..

Venligst Mona

Hej Mona.

Som jeg ser det, er jeres befærdede forareal virkelig stort, fordi jeres indkørsel til dobbeltcarporten sker inde på arealet og ikke ude fra vejen.

Når I nu er i gang med at skifte taget på carporten, ville jeg da overveje, om ikke det var en idé at fjerne muren mod vejen og erstatte den med en stolpe og en fed bjælke i stedet, så I kan køre ind med den ene bil, beholde alle jeres cykler i den nu lukkede ende og så kun have en bilplads tilbage på selve arealet.
Det vil give jer mulighed for som vist på skitsen at lave et nyt afskærmet hjørne til traileren samt afskærme størsteparten af forhaven så I får det ønskede gårdhave-rum og noget mere grønt at se på med bede, græs og måske et par nye træer.

Jeg vil fraråde jer at bruge granitskærver, hverken under bilerne eller på jeres kommende terrasse-områder; Det støjer og skrider under fødderne, hvor der er meget mere mening i at få lagt jeres fine brosten om på jeres terrasseområder og så lægge store 60 x 60 cm betonfliser under biler, trailer og i carporten.

Bedste havehilsener, Lone