Indretnign med udgangspunkt i farvecirklen
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design

Sif fra LeSifre Design guider dig: Sådan indretter du med farver

Få Sifs bedste råd til, hvordan du vælger de helt rigtige farver til dit hjem.

Farverigt køkken
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design
Stue indrettet med farverige møbler
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design

Hvordan kommer man i gang?

Når man ønsker at sætte et farverigt præg på sin indretning, er det vigtigt at lægge ud med at beslutte, hvilket udtryk man vil skabe i sit hjem. Første step er derfor at tage stilling til, hvor meget farverne skal fylde i indretningen.

– Hvis du vil skabe et hjem, hvor farverne ikke dominerer, kan du indrette med farverige puder, gardiner, tæpper, billedrammer, kunst og så videre. Alt efter, hvor afdæmpede du ønsker farverne i dit hjem, kan du bevidst undlade at male de store flader for på den måde at sikre et enkelt udtryk, hvor farverne ikke er fokuspunkt.

– Hvis du derimod ønsker, at farverne skal være omdrejningspunktet i indretningen, kan du kaste dig ud i at male de store flader i hjemmet såsom hele loftet, gulvet eller sågar hele rummet. Når man arbejder med farver på denne måde, kan man relativt hurtigt ændre udtrykket i et rum fuldstændig.

Malerprojekt med grøn maling
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design

Hvordan vælger man de rette farver?

Vi er mange, der kender følelsen af ikke at kunne lægge os fast på den nye farve til væggen på trods af utallige farveprøver og masser af betænkningstid. Her mener Sif, at vi bør blive bedre til at slå hjernen fra.

– Mange har en tendens til at bruge alt for lang tid på at udvælge farver til deres hjem, og det ender med at blive et helt umuligt projekt. Jeg synes, at man skal blive bedre til at slå hjernen fra og i stedet forholde sig til sin mavefornemmelse. Hav tillid til din intuition og vælg den farve, som føles mest rigtig i maven, siger Sif og fortsætter:

– Derudover er det vigtigt at huske, at den farve, du maler på din væg, først kommer til sin fulde ret, når man begynder at indrette rummet efter den. Hvis farven føles forkert, er det måske ikke den, det handler om, men snarere den indretning, den er omringet af.

Indretning med udgangspunkt i farvecirklen
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design

LÆS OGSÅ