Sådan indretter man et byhus anno 2016

Et byhus er en drøm for mange, men der er ofte en upraktisk rumfordeling. Hvordan indretter man det, så der både bliver plads til bolig og tegnestue? Her er indretningsekspertens bud.

Hej Lone,

Jeg kan endelig få mulighed for at indrette mig med arbejdsplads/bolig i et gammelt byhus, som jeg gerne vil købe, hvis indretningen ellers kan komme på plads.

Jeg forestiller mig et åbent stueplan med atelier/tegnestue/køkken med et stort fælles arbejdsbord til når vi af og til er flere, samt et mindre kontor bagerst med reolplads til sagsmapper, kopimaskine osv. Det er ok at toilettet bagerst nedlægges.

Ovenpå er der to etager som jeg har sværere ved at se hvordan jeg får indrettet.

Mange hilsener Laust.

Kære Laust,

Jeg vil foreslå at du holder arbejde og bolig adskilt, således at der fra det store lokale i stuen fortsat holdes lukket ud til trapperummet, der på den måde kobles på privaten, - også selvom gæster af og til skal ovenpå og låne toilettet.

Døren til trapperummet kan være med glas, så den visuelle kontakt bevares.

Lukker du imellem entré og køkken som vist, får du to gode vægge at placere opbevaring opad og udgangen til baggården bliver synlig fra det store rum. Bevar pejsen og kom en indsats i, - det gør at du kan få muligheden for at have pejseindsatser på de øverste etager også.

  1. sal indretter du til ophold samt et toilet og et mindre køkken, som fungerer fint til hverdag. Da arbejde og privatliv i et sådant hus har det med at smelte sammen så vil du højst tænkeligt bruge stueetagens store rum når du har gæster, hvorimod det er rart at have en rolig og helt privat opholdsstue oven på.
  2. sal bliver den mest private med stort badeværelse og et godt skabsrum samt et stort soveværelse også med pejs. En perfekt egoistbolig til en, max to personer.

    Hilsener Lone