Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

TIP: 5 planter til badeværelset – Perfekte til fugt og mørke

Har du et badeværelse uden vinduer, eller med begrænset naturligt lys? Så har vi her samlet 5 planter, som trives i mørke og fugtige omgivelser, der er egnet til badeværelset.

planter badeværelse grøn plante væddeløber

© bakker.com

Det kan synes svært at finde planter til badeværelset, da det ofte er et mørkt rum med høj luftfugtighed. Dog er der flere planter, som trives i skyggen, og for andre er den høje luftfugtighed ren guf.

Væddeløber

Har du er badeværelse uden vindue? Så er væddeløberen et rigtig godt bud på en plante for dig. Væddeløberen trives godt i megen skygge, og tåler faktisk ikke direkte sollys. Videre skal den gerne holdes fugtig, men ikke overvandes - dermed er badeværelset et perfekt klima for denne grønne plante.

Husløg

© Karl Thomas Moore

Husløg

Husløget stammer fra barske omgivelser, så det kan klare det meste. De findes i mange forskellige arter, og er smukke alene eller i en potte med flere, evt. med et mix af farver og arter. Planten er perfekt til badeværelset, da den ikke optager meget plads, den passer sig selv, og der skal meget til at slå den ihjel.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du dine egne planter af stiklinger.

Hængefignen

© bakker.com

Hængefignen

Det vigtigste at huske ved hængefignen er, at den aldrig må tørre ud – hvilket gør den særligt egnet til badeværelset. Da planten oprindeligt stammer fra junglen, kræver den ikke meget lys, og føler sig derfor godt hjemme på badeværelset uden vinduer i høj luftfugtighed.

Orkidé

© Pexels

Orkidé

Orkidéen er med sine utroligt smukke blomster en yderst populær blomst i hjemmet. De fleste placerer den i stuen, men det er faktisk også en blomst, som egner sig til badeværelset.

Blomsten vokser for eksempel i Malaysia, Thailand, Filippinerne, hvor orkideen normalt lever af vand fra regn, dug og tåge. Med sin kærlighed for fugtige miljøer er orkidéen et godt valg af plante til badeværelset.

Fugleredebregne

© Flora Dania

Fugleredebregne

Denne bregne er utroligt glad for luftfugtighed. For at holde den i live er der forskellige metoder til, hvordan man kan øge fugtigheden omkring planten – den simpleste måde er, at give den en plads på badeværelset. Planten kræver ikke meget lys, faktisk kan for meget lys gøre dens blade gule, derfor er den et godt valg til badeværelset uden vinduer.

Relaterede Artikler