Indendørs citrustræ i krukke
© Stock

Disse planter holder edderkopperne væk

Undgå at dit hjem bliver befængt med edderkopper med et meget simpelt trick: Planter! Læs med her og se, hvilke tre planter der afskrækker edderkopperne.

Undgå edderkopper i hjemmet

Mange mennesker kender til det, at de ud af øjenkrogen pludselig spotter en stor edderkop på endevæggen – og så er det frem med støvsugeren!

Men kunne det ikke være rart at undgå disse situationer, og på en naturlig måde få afskrækket edderkopperne fra at indtage dit hjem? Det kan du gøre med disse tre planter, der helt naturligt afskrækker edderkopper.

Citrustræer som denne kumquat er flotte og afskrækker samtidigt edderkopper
© iStock

Citrustræ

Edderkopper er ikke særlig begejstrede for citrusfrugtens duft, og derfor vælger nogle mennesker at spraye deres hjem med forskellige citrus-dufte såsom citron eller appelsin.

Men der er andre måder, som ikke indeholder kemikalier, hvorpå du kan holde edderkopperne ude af dit hjem.

Hvis du har et citrustræ, kan du tage en frugt derfra og gnubbe dens skræl på vinduets ramme og døråbninger. Dette trick kan hjælpe dig med at holde de ottebenede kryb væk fra dit hjem – og faktisk også andre insekter.

Orange-morbær er interessante at se på og har en afskrækkende effekt på edderkopper
© iStock

Orange-morbær

Orange-morbær indeholder nogle stoffer, som vil holde de små kryb på afstand. Derfor kan du med fordel vælge at dyrke dette træ i store potter og placere dem de steder, hvor du vil holde edderkopper og andre insekter på afstand.

Polejmynte er en flot plante med fine, lilla blomster
© iStock

Polejmynte

Før i tiden blev en polejmynte brugt som en lægeplante, og nu kan den så også bruges til at holde edderkopper væk. Sæt en lille krukke med polejmynte i vindueskarmen og lad den afskrække de edderkopper, som vil ind i dit hus.

Kilde: Hunker