Skab din helt egen unikke loftlampe

Upcycling og bæredygtighed er bestemt kommet for at blive. Vi giver dig her 6 idéer til, hvordan du kan upcycle dig til en helt ny loftlampe, som de færreste har.

Godt for miljøet og godt for indretningen

Sætter du pris på genbrug og bæredygtighed - og ikke vil gå på kompromis med stilen?

I stedet for at bruge de redskaber, man kan have derhjemme til at optimere og udvikle sit helt eget, så har vi en tendens til at købe nyt, nyt, nyt, når man har udset sig et møbel, man bare må eje.

Vi har her samlet inspiration til, hvordan du kan give dit eget unikke præg på en loftlampe - og ende ud i at have en alternativ, men personlig lampe, der pryder boligen.

Simple lamper af gamle sylteglas

Det bliver næsten ikke nemmere. Her skal du erhverve dig ledning, pære og et sylteglas - så er du i gang. Bor et hul i låget til ledningen, læg pæren i glasset og forbind den med ledningen. Helt kan du med fordel vælge nogle farvede glas for en helt særlig effekt.

En alternativ lysekrone

Vi kender alle den klassiske lysekrone, som danner et samlingspunkt i stuen og giver en skøn belysning.

Her er den hjemmelavet og vi elsker det!

Den er lavet af noget så enkelt som garn, men kan også laves af andre materialer. Det bedste ved det hele er, at det kun er fantasien, der sætter grænser.

Upcycling når det er bedst

Ved du ikke hvad du skal bruge dine gamle gardinringe til?

I stedet for at smide dem ud kan du bruge dem til at lave en loftlampe, hvor de små detaljer er i fokus. Du kan male dem de farver, du ønsker, og mikse og matche her og der.

Det er så simpelt, som det kan være. Vi kan lige se pendel lampen for os ude i en aflang entre, eventuelt med flere af de samme lamper ved siden af hinanden.

Lav din egen lampe, der ligner en million

Denne smukke lampe kan vi simpelthen ikke få nok af. Dens varme æstetiske udtryk får en til at tro, at den umuligt kan være hjemmelavet. Og vi jubler bare ved tanken om, at man selv kan lave den.

Man kan vælge mellem uendelige farvekombinationer, da lampeskærmen er lavet af bomuldstråde, som man bruger til broderi.

Så hvis du har nogle gamle lampeskærme, som du ikke skal bruge til noget, eller vil give nyt liv - så kan du, med aflagte bomuldstråde, bare gå i gang!

Træ er det nye

At bruge træ i indretningen er blevet særligt populært. Danskerne omgiver sig med træ i deres bolig som aldrig før - og dette gælder både udendørs og indendørs.

Træmaterialet giver en mulighed for, at kunne udforske og udforme, som man ønsker. På den måde kan man lege med udtrykket, og give materialet nyt liv.

Denne lampe er et pragteksemplar på, at træ som materiale har fået nyt liv. Kombiner træet med store skruer, så det varme udtryk bliver udfordret af det mere rå look.

Læs også: Vi har spottet en tendens: Træ hitter i danske hjem.

IKEA-hacket

Vi gætter på, at du ikke har set en lampe som denne før.

Med et simpelt IKEA-hack og mindsettet 'at tænke ud af boksen', kan du bruge en skål, som loftlampe.