Pendel

Cassiopeia
© bobedre.dk

Cassiopeia er en nyhed, der bygger på helt nye plissé-foldeteknikker. Den fås i to størrelser og er designet af Amanda Betz. Diam. 48/60 cm, 2195 kr./2495 kr., Le Klint.

Planet
© bobedre.dk

Planet er en ny lampe, der som en klode svæver i rummet. Fremstillet i tekstil og designet af Change Design for italienske Foscarini. Diam. 55/80 cm, fra 3969 kr., CasaLab.

The Platonic Shades
© bobedre.dk

The Platonic Shades er en kollektion af lamper udviklet i et samarbejde mellem designeren Thor Høy og møbelproducenten Nicolaj Bo Møbler. Fås i ask, valnød og sort linoleum. Diam. 24 cm, 2595 kr., Nicolaj Bo.

Under the Grey Bell
© bobedre.dk

Under the Grey Bell er fremstillet i formstøbt filt af genbrugsplast. Designet har Komplot stået for. Diam. 82,5 cm., 3950 kr., Muuto.

Calabash
© bobedre.dk

Calabash er designet af duoen Komplot og inspireret af frugten af samme navn. Fås i sølv, guld, sort og rød. Diam. 15,8 cm, 22,4 cm eller 34 cm, 1495/2195/3995 kr., Lightyears.

Juicy
© bobedre.dk

Juicy er designet af Salto & Sigsgaard. Fås i sort- eller hvidlakeret aluminium. Diam. 43,5 cm, 2995 kr., Lightyears.

Beat
© bobedre.dk

Beat er inspireret af indiske vandkrukker. Den er designet af Tom Dixon og fremstillet i messing. Fås i sort eller hvid. Diam. 52 cm, 7500 kr., CPH Square.

Beads
© bobedre.dk

Beads er en serie lamper designet af Winnie Lui for Innermost. De to skulpturelle lamper er fremstillet i kobber og stål og polycarbonat. Lille model diam. 54 cm, stor diam. 77 cm, 7995 kr. og 12.500 kr., Roomstore.

The Great JJ
© bobedre.dk

The Great JJ er den klassiske JJ arkitektlampe fra 1937 i overstørrelse. Diam. 56 cm, 11.895 kr., Light-Point.

Tangle Globe
© bobedre.dk

Tangle Globe er en poetisk lampe med planter af tyndt metal i en glasskærm. Fås i guld eller sølv-look. Lampen er designet af Tord Boontje for Artecnica. Diam. 25,4 cm, 2499 kr., Superstudio.

Super Conic
© bobedre.dk

Super Conic er en nyhed fra britiske Established & Sons. Den er designet af Matali Crasset, som har brugt kræmmerhuse i glas til at skabe den stemningsfulde lampe, fra 16.500 kr., Frama.

Jive
© bobedre.dk

Jive er en frisk nyhed, der fås i syv stærke farver. Diam. 23,5 cm, 439 kr., Nordlux.

Aim
© bobedre.dk

Aim er en dekorativ lampeklase designet af Erwan og Ronan Bouroullec. Flos.

Blasted
© bobedre.dk

Blasted er en smuk, slank sag i russisk fyrretræ, der nærmest svæver fra sin ene arm. Designet har Kai Linke stået for. L 80,5 cm, 1895 kr., &Tradition.

Semi Pendel
© bobedre.dk

Semi Pendel blev designet af Claus Bonderup og Torsten Thorup i 1968. Nu er den på banen igen i en række nye farver, fx denne i mint. Fås i flere størrelser fra diam. 30 cm til 1395 kr., GUBI.

Nuboli
© bobedre.dk

Nuboli er fremstillet af formstøbt polypopylen. Den er designet af Guido Matta. Diam. 153 cm, 30.625 kr., Artemide.

Tysk producent med spræl
© bobedre.dk

Tysk producent med spræl Den tyske producent Frau Maier er kendt for sine skæve og farvestrålende design. Pendlen Big Andy er fremstillet i glas og plast. Den fås i otte farver. H 60 cm, 1800 kr., Urban Living.

Juicy
© bobedre.dk

Juicy Designet af Kasper Salto og Thomas Sigsgaard for Lightyears. Æstetisk, velproportioneret spisebords- lampe med indbygget LED-teknologi.

FlaxKitset
© bobedre.dk

FlaxKitset Designet af David Troubridge for eget brand. Skulpturelle bud på lamper i træfinér.

Johnny B. Butterfly
© bobedre.dk

Johnny B. Butterfly Designet af Ingo Mauer for eget brand. Poetisk pære fra en af verdens førende lyskunstnere med teflonbelægning og håndlavede insekter.

Fischerman
© bobedre.dk

Fischerman Designet af Mattias Ståhlbom for Zero. Engang brugte fiskere glaspontoner til at holde deres net oppe. Det er der nu kommet en sjov lampe ud af.

Chouchin
© bobedre.dk

Chouchin Designet af Ionna Vautrin for Foscarini. Smukke glaslamper, inspireret af japanske papirlygter.

Diatom
© bobedre.dk

Diatom Designet af WertelOberfell for Materialise. Naturlige former blandes med matematik udtrykt i epoxy - resultatet er stemningsfuldt.

Pendel, Bambus
© bobedre.dk

Pendel, Bambus i naturratan fra overskudsproduktion, designet af D&P, diam. 45 cm, 1595 kr., Illums Bolighus.

Pendel, Lampetta
© bobedre.dk

Pendel, Lampetta Lampetta er enkelt og stilren pendel udført i lakeret stål og glas. Designet af Jesper K. Thomsen.

Smuk sparelampe
© bobedre.dk

Smuk sparelampe Slope er en ny pendel skabt til lavenergipærer. Den fås i tre størrelser (diam. 22, 35, 50 cm). Designet af Henrik Bønnelycke. Fra 329 kr., Nordlux.

Klassiker fås nu i kobber
© bobedre.dk

Klassiker fås nu i kobber Asger BC´s efterhånden klassiske pendel, Dyssen, som Asger Bay Christiansen skabte tilbage i 1979, er kommet i en ny udgave i ubehandlet kobber. Diam 38 cm, 3743 kr., Asger BC.

Pendel, Gé
© bobedre.dk

Pendel, Gé Designet af Ferruccio Laviani for Kartell.

Lysende logik
© bobedre.dk

Lysende logik Morom er en serie lamper udført i bæredygtig bambus og stål. De er designet af JMH Tegnestue, hvor Jesper Møller Hansen og Lone Mosgaard har været inspireret af design fra 1950’erne. Fås som pendel, væg-, gulv- og bordlampe. Fra 999 kr., Cinas.

Pendel, Pink Light
© bobedre.dk

Pendel, Pink Light med spraymalet håndblæst glasskærm, designet af Scholten & Baijings, diam. 28,5/37 cm, fra 4995 kr., Illums Bolighus.

Lampe, Blasted
© bobedre.dk

Lampe, Blasted i russisk pine-træ, akryl og aluminium, designet af Kai Linke, h 6 x l 80,5 x b 6 cm, 1995 kr., &Tradition.

Pendel i lakeret metal
© bobedre.dk

Pendel i lakeret metal h 25 cm, diam. 19 cm, 399 kr. inkl. 2,5 m transparent ledning og porcelænsfatning, Base212.

Skrøbelig skønhed
© bobedre.dk

Skrøbelig skønhed Denne enkle og smukke porcelænspendel er designet af svenske Mark Braun, som har tegnestue i Berlin. Den blev præsenteret under Stockholm Furniture Fair og fås i farverne sort, hvid, grøn og turkis. Lampen kommer i butikkerne i løbet af sommeren/efteråret 2011. Ca. 1500 kr., Northern Lighting.

Campana-brødrene
© bobedre.dk

Campana-brødrene vedkender sig deres indre legebarn. Humberto Campana har kreeret en helt speciel kollektion af lamper for italienske Venini. Et af eksemplerne fra denne unikke limited edition er Esperanca-lysekronen, der har mundblæste figurer, som springer ud af pendlen. Venini.com.

Pendel i trykt aluminium
© bobedre.dk

Pendel i trykt aluminium designet af Waterquest Design, diam. 24,5 cm, fås i syv farver, 300 kr., Waterquest.

Pendel, Birdlight
© bobedre.dk

Pendel, Birdlight i metal, designet af Hung-Ming Chen, 50 x 30 cm, 329 kr., fatning 125 kr., Area Shop.

Pendel, 63
© bobedre.dk

Pendel, 63 designet af Thomas Rodriquez med skærm i aluminium og finish i lakeret epoxy, h 42 cm, diam. 40 cm, 4160 kr. Ligne Roset/Haslund Interiør.

Pendel, Beam
© bobedre.dk

Pendel, Beam i lakeret aluminium, metal og mat akryl, skærmen kan vinkles, designet af Johan Carpner, fås i tre str., h 50 cm, diam. 50 cm, 7559 kr., Zero/Mekavi.

Arkitektonisk aluminium
© bobedre.dk

Arkitektonisk aluminium Husk er en ny lampeserie i aluminium fra Delta Light. Udtrykket er enkelt og arkitektonisk. Lampeskærmens nedre del har en konisk form, der forstærkes i toppen, hvor formen er skåret skævt. En plexiglasbase skjuler lyskilden. Diam. 42,6 cm. 3200 kr., Delta Light.

Det engelske designfirma Decode London
© bobedre.dk

Det engelske designfirma Decode London har blandt andre det engelske designernavn Benjamin Hubert i spidsen. Han er ophavsmanden til lamperne Heavy Light, der er støbt i rå beton. De vejer op mod 8 kilo, men udtrykket er meget let takket være ophænget i en tynd stålwire. Fås i tre størrelser og farver. Unibrand.dk.

De moderne lamper
© bobedre.dk

De moderne lamper i denne forvandling giver kant og kontrast til den ellers dominerende retrostil. Et sjovt alternativ, der også passer i farverne, er gummilampen Unfold, designet af Form Us With Love. Fås også i gul, grå, lilla og sort, diam. 32 cm, 799 kr., Muuto.

Kuglelamel, Poul Henningsen
© bobedre.dk

Kuglelamel, Poul Henningsen Kuglelamel designet af Poul Henningsen.

Pendel, Bell
© bobedre.dk

Pendel, Bell med skærm i strukturlakeret metal, designet af Matti Klenell, h 33 cm, diam. 55 cm, 10.850 kr., CPH Square.

Pendel, Moody
© bobedre.dk

Pendel, Moody i textil, fås i flere farvekombinationer, h 24 cm, diam. 50 cm, 499 kr., Ilva.

Pendel, Bubi
© bobedre.dk

Pendel, Bubi med skærm i slagfast højglansakryl og håndlavet top i forkromet stål, med stofledning, der fås i flere farver, designet af Henning Koppel, h 16 cm, diam 22 cm, 1795 kr., Pandul.

Pendel, Globe
© bobedre.dk

Pendel, Globe med stel i stål og lampeskærm i tråd, fås i to str., h 22 cm, diam. 35 cm, 950 kr., SLOWFASHIONhouse.

Le Klint-pendel signeret af designeren
© bobedre.dk

Le Klint-pendel signeret af designeren Le Klint har doneret et eksemplar af Poul Christiansens klassiske pendel 172C, som han designede tilbage i 1971. Efter 40 år i sortimentet er lampen stadig firmaets mest solgte lampe og et designikon for Le Klint. Pendlen bliver håndfoldet på fabrikken i Odense, og denne udgave vil som noget særligt blive signeret af Poul Christiansen.

Caravaggio-pendel af Cecilie Manz
© bobedre.dk

Caravaggio-pendel af Cecilie Manz Lightyears har doneret en stor P3 Caravaggio-pendel, designet af Cecilie Manz. Lampen er udført i sort højglanslakeret stål med rød ledning. Carravaggio er opkaldt efter den italienske barokbilledkunstner, der hører til designerens personlige favoritter og inspirationskilder.

Sjældne TrePH-pendler af Poul Henningsen
© bobedre.dk

Sjældne TrePH-pendler af Poul Henningsen Louis Poulsen har doneret to sæt á to TrePH-pendler med skærme i mundblæst glas og fatningshus i bruneret messing. Lamperne kom i limited edition i forbindelse med Poul Henningsens 100-års-fødselsdag i 1994, og fås ikke længere i butikkerne. To styk giver et smukt lys over et bord til seks.

VP Globe af Verner Panton
© bobedre.dk

VP Globe af Verner Panton Verpan har doneret den futuristiske pendel VP Globe fra 1969. Lampen, der svæver i rummet som en lysende boble, er et godt eksempel på Pantons eksperiementelle tilgang til design.

PH 5
© bobedre.dk

PH 5 Design Poul Henningsen, 1958, Louis Poulsen.

Norm 69
© bobedre.dk

Norm 69 Design Simon Karkov, 1969, Normann Copenhagen.

Flower Pot
© bobedre.dk

Flower Pot Design Verner Panton, 1968, &Tradition.

VP Globe hænger på hvid baggrund
© bobedre.dk

VP Globe Design Verner Panton, 1969, Verpan.

Caravaggio
© bobedre.dk

Caravaggio Design Cecilie Manz, 2005, Lightyears.

Koglen
© bobedre.dk

Koglen Design Poul Henningsen, 1957-59, Louis Poulsen.

Pendel, Arachnophobia
© bobedre.dk

Pendel, Arachnophobia Aracnophobia er blevet behandlet med en overfaldemaling indeholdende gummi, hvilket giver lysekronen et blødt look såvel som touch. h. 50 cm., diam. 90 cm., 32.000 kr.

Papillon
© bobedre.dk

Papillon er en fantasifuld pendel fremstillet med tre vinger i akryl. Fås i hvid, tranparent, neon grøn og sort. 6100 kr.

TR7
© bobedre.dk

TR7 er en af Tom Rossaus mest populære modeller. Fra 3590 kr.

Bird In Hand-lysekronen
© bobedre.dk

Bird In Hand-lysekronen er ment som en hyldest til den kunst/leg, hvor man bruger sine hænder til at danne skyggebilleder af figurer lige fra harer til fugle. Den er fremstillet af hampefibre og mineraler og designet af hollandske J.P. Meulendijks for Plankton. Planktonstation.nl.

Lampe-serien Labware
© bobedre.dk

Lampe-serien Labware er designet af Benjamin Hubert for Authentics i 2008, men de smukke hvide lamper, der er inspireret af traditionelt laboratorieudstyr, fik fornyet opmærksomhed i 2010, hvor designeren løb med flere priser. Authentics.co.uk.

Med Chords
© bobedre.dk

Med Chords har den japanske designer Teruhiro Yanagihara skabt en på én gang kompleks og elegant lampe ved at folde to stålcirkler. Teruhiroyanagihara.jp

Pendel, Florinda
© bobedre.dk

Pendel, Florinda i plisseret stof, skærm-højde 35 cm, diam. 94 cm, 19.500 kr., Mekavi.

Lampe, Bloom
© bobedre.dk

Lampe, Bloom med blomster i plast, h 70 x b 53 cm, 4160 kr., Kartell.

Lampe, Wrapped
© bobedre.dk

Lampe, Wrapped i glas, designet af Rikke Frost, h 25 cm, diam. 40 cm, 1599 kr., Bolia.

Pendel, Void Light
© bobedre.dk

Pendel, Void Light i kobber med håndpoleret dobbeltvægget skærm, h 15,5 cm, diam. 30 cm, 3150 kr., Tom Dixon/Roomstore.

Pendel, A110
© bobedre.dk

Pendel, A110 i stål, designet af Alvar Aalto, h 44 cm, diam. 16 cm, 2195 kr., Artek/Roomstore.

Klar eller røget?
© bobedre.dk

Klar eller røget? De elegante Pollish Smoked-lamper er designet af Design By Us og kaster blandt andet lys over toprestauranten Geranium i København. Fås i klar eller røgfarvet glas med metalfarvet top, To størrelser: XL, h 23 cm, 1600 kr. og XS, h 19 cm, til 1200 kr., Design By Us.

Syret matematik
© bobedre.dk

Syret matematik Hullerne i den blanke kobberlampe er et udtryk for matematisk logik. Etch Light er sat sammen af 0,4 mm tynde kobberplader, hvor lyset strømmer ud og danner skygger og mønstre på væggen og i loftet. Lampen er skabt af britiske Tom Dixon. Diam. 30 cm., 2150 kr., Room Store.

Pendel, Pike
© bobedre.dk

Pendel, Pike i birkefinér, h 39 cm, diam. 36 cm, cirka 4875 kr., Finish Design Shop.

Lampe, Void Light
© bobedre.dk

Lampe, Void Light af Tom Dixon, 3150 kr., Normann Copenhagen.

Pendel i lakeret metal
© bobedre.dk

Pendel i lakeret metal og med stribet tekstilledning, h 26 cm, diam. 34 cm, 850 kr. eller h 40 cm, diam. 45 cm, 1300 kr., HK Living/Strand Copenhagen.

Håndlavet lampe
© bobedre.dk

Håndlavet lampe i krydsfinér og ren uld, fra det franske firma Nonjetable (ordet betyder ”smid ikke væk”), h 38 cm, diam. 58 cm, 2399 kr., MIMI’s Circus.

Design din egen lampe
© bobedre.dk

Design din egen lampe Da lysdesigneren Ingo Maurer lancerede sin berømte Zettel’z-lampe i 1997, hvor man selv skulle tegne, skrive noter og citater på små stykker papir som en del af udtrykket, blev det for alvor cool at være meddesigner på sin egen lampe. Den nye version af Frank Kerdils Pineapple-pendel tager traditionen op på ny. Lampen består af en akrylbase og 300 sider fra designmagasiner og tidskrifter, som man selv sætter på og bytter om efter behov – og derved sætter sit eget personlige præg på udtrykket. Diam. 50 x h 40 cm, 2500 kr., Dyberg-Larsen.

En stor lampe
© bobedre.dk

En stor lampe er en effektfuld stilskaber i rummet, og det kan godt svare sig at investere lidt i et smukt, langtidsholdbart design. Denne transparente pendel ville også være et godt bud i denne type indretning, da den bryder med fx sofabordets firkantede form, og man kan se tapetvæggen igennem. Random Light, sort, diam. 50 cm, 3638 kr., Spotlight2.

Med tydelig reference
© bobedre.dk

Med tydelig reference til de klassiske chesterfieldmøbler har de italienske designere Enrico Zanolla og Andrea Di Filippo fra DZstudio kreeret Clamp-lampen. Dzstudio.net.

Pendel, Jeeves & Wooster
© bobedre.dk

Pendel, Jeeves & Wooster fremstillet i filt og metal, designet af Jake Phipps for Innermost, fra 1395 kr., Designdelicatessen.

Københavnerlampen
© bobedre.dk

Københavnerlampen Mange københavnere har et særligt forhold til "Københavnerlampen", der siden 1970’erne har hængt i gader og stræder og kastet lys over hovedstaden. Nu skal lamperne skiftes ud. Lamperne bliver skilt ad, renoveret og sælges nu nymalede. Diam 47 cm, 1850 kr., Butik Stranden.

Pendel, Bolero
© bobedre.dk

Pendel, Bolero i lakeret metal, fås i flere str. fra XS, h 13 cm, diam. 22,5 cm, 2095 kr., Ruben Lighting/Anton Dam.

Symphony
© bobedre.dk

Symphony Danske Brian Rasmussen har designet denne stemningsfulde lampe for italienske Morosini. Diam. 75 cm, fra 22.295 kr., Lightpoint.

Tom Rossaus
© bobedre.dk

Tom Rossaus TR12-pendel har tidligere kunne fås i birkefiner og hvid plast. Nu er den kommet i en række nye farver. Diam. 30 cm, 1190 kr., Tom Rossau.

Discocó
© bobedre.dk

Discocó fra Marset i Barcelona er designet af Christophe Mathieu. Fremstillet i ABS-plast og fås i flere farver i fire størrelser: Diam. 132/88/53/35 cm. Fra 2999 kr., Lampefeber.

Washi-serien
© bobedre.dk

Washi-serien er fremstillet i metal og stofbånd. Bag designet står Brian Rasmussen og italienske Morosini. Viste pendel diam. 50 cm, 8895 kr., Lightpoint.

Henning Koppel
© bobedre.dk

Henning Koppel skabte den lille Bubi i 1972, som nu igen er i produktion. Underside i opalglas med for- kromet top og stof- ledning i forskellige farver. Diam. 22 cm., 1795 kr., Pandul.

Rubi
© bobedre.dk

Rubi med skærm i silikone, som giver et varmt, blødt lys. Fås i flere farver. Diam. 25 cm, 599 kr., IDEmøbler.

Odd
© bobedre.dk

Odd er en lampeserie fra Hello Industry i farve- strålende aluminium med top i porcelæn eller træ. Diam. 29 cm, fra 1600 kr., Mekavi.

Up
© bobedre.dk

Up har både en mobiles lethed og ren funktionalitet. Skærmen kan vippes, og lampen fås i fire farver. Skabt af Christian Uldall. Diam. 32 cm, 2495 kr., Helgo.

Louvre Light
© bobedre.dk

Louvre Light er designet af Klauser & Carpenter for Established & Sons. Fremstillet i pulverlakeret aluminium. L 95 cm, 20.680 kr., Frama.

Linda
© bobedre.dk

Linda bliver til ved at vikle tynde silkesnore rundt om metaltråde.Designet af Anna A. Diam. 38/55 cm, 998 kr./1798 kr., Globen.

Factory
© bobedre.dk

Factory i sort metal med rød stofledning til at tilsætte et industrielt touch til hjemmet. Diam. 35 cm, 1795 kr., BoConcept.

Unfold
© bobedre.dk

Unfold overrasker ved at være fremstillet i gummi, som kan mases og foldes. Lampen er designet af svenske Form us With Love. Fås i fem farver. Diam. 32 cm, 799 kr., Muuto.

Beam Light
© bobedre.dk

Beam Light Pulverlakeret aluminium og mundblæst glas. En enkel og smuk lampe designet af Sam Hecht for Established & Sons. Diam. 40 cm., 4935 kr., Frama.

The Wise One
© bobedre.dk

The Wise One får et varmt skær, når lyset skinner igennem det tynde asketræ. Lampen er designet af Ieva Kal?ja. Diam. 40 cm, 5895 kr., Image Collection.

Pedrera-pendel
© bobedre.dk

Pedrera-pendel oprindeligt skabt af Barba Corsini til Gaudis beboelsesejendom La Pedrera i Barcelona. H 34 cm. Fås i fem farver. 995 kr., Gubi.

Utrecht pendel
© bobedre.dk

Utrecht pendel perfekt over spisebordet. Fås i sort eller hvid. Diam. 100 cm, 3495 kr., BoConcept.

Tierdrop
© bobedre.dk

Tierdrop leveres i en flad æske. Når du tager lampen op, folder den sig ud og bliver tredimensionel. Fremstillet i stål. Designet af Ross Menuez for Areaware. Diam. 58 cm, 1275 kr., Superstudio.

Koony
© bobedre.dk

Koony er en energibesparende LED-lampe, sat sammen af hvidlakerede kræmmerhuse i aluminium. Designet af Catherine Grandidier. 3, 5 eller 7 skærme. Fra 7500 kr., Spotlight2.dk.

Campanula
© bobedre.dk

Campanula Campanula er en smuk keramiklampe designet af Marko Nenonen for italienske Nemo. De opalfarvede skærme er malet orange indvendigt, hvilket skaber en skarp kontrast. Diam. 65 cm, 16.795 kr., Møller & Rothe.

Verner Pantons
© bobedre.dk

Verner Pantons ikoniske Moon-lampe fås i to størrelser, diam. 34 og 44 cm, 3995 kr. og 4995 kr., Verpan.

Snake-lampe
© bobedre.dk

Snake-lampe i metal med sort eller hvid soft coating og orange eller grå stofledning. Diam. 27 cm, 1495 kr., BoConcept.

Industreal
© bobedre.dk

Industreal er en serie porcelænslamper, der skal forestille computerpixels i forskellig opløsning. Diam. 15 cm, 1590 kr, Mekavi.

Cecilie Manz' nyklassiker
© bobedre.dk

Cecilie Manz' nyklassiker Caravaggio er netop kommet i en helt sort og stilfuld udgave. Fra diam. 11 cm til 845 kr., Lightyears.

Trunk er et eksempel
© bobedre.dk

Trunk er et eksempel hvor stor effekt små detaljer kan have. Den bløde udskæring og de stærke farver på indersiden af skærmen gør lampen til noget helt særligt. Designer Dima Loginoff har ladet sig inspirere af snablen på en elefant. 1699 kr., Studio Italia Design/Lampefeber.

Lampe, Bau Pendant
© bobedre.dk

Lampe, Bau Pendant i birketræ, designet af Vibeke Fonnesberg Schmidt, fås i to str., small: h 44 x b 57,5 cm, 1400 kr., large: h 51 x b 57 cm, 1700 kr., Normann Copenhagen.

Loftlampe, Hikaro
© bobedre.dk

Loftlampe, Hikaro i fyrretræ og håndlavet, japansk papir, designet af Rasmus Fenhann, h 27 x b 48 cm, 34.500 kr., Crafts Collection 14/Danish Crafts.

Pendel, UFO
© bobedre.dk

Pendel, UFO med lameller i polykarbonat lakeret i krom, guld eller hvid, h 42,5 cm, diam. 45 cm, 5999 kr., Lampefeber.

Pendel, Znoor Pendant
© bobedre.dk

Pendel, Znoor Pendant med tekstilledning og skærm i metal, h 36,5 cm, diam. 45 cm, 2299 kr., Bolia.

Pendel, Emperor
© bobedre.dk

Pendel, Emperor i bambus med ramme i aluminium og glasdiffuser, fås i tre str. og som bord- og gulvlampe, h 40 cm, diam. 60 cm, 5663 kr., Moooi/Møller & Rothe.

Samlelampe
© bobedre.dk

Samlelampe Remix er en ny saml selv-lampe, som består af fire ringe i enten valnød, ask, bøg, røgfarvet akryl, klar akryl samt en remix-udgave med valnød, ask, bøg og røgfarvet akryl. H 37 x b 44 cm, fra 995 kr., Umlaute Designbureau.

Lysblomst
© bobedre.dk

Lysblomst Den nye Florinda-lampeserie er skabt af Annarosa Romano og Bruno Menegon for Modo Luce. Skærmen er fremstillet i plisseret stof. Fås i sort, rød, hvid, beige og brun i to størrelser med tre eller seks skærme til 9300 kr. og 19.500 kr., Mekavi.

Rock-lampen
© bobedre.dk

Rock-lampen som italienske Foscarini har produceret til Diesels boligkollektion Successful Living, er en kunstnerisk fortolkning af et stykke vulkansk sten, som på indersiden afslører en blinkende krystallinsk flade. Overfladen er gnistrende sort og står i fræk kontrast til lampens lyse inderside. Foscarini.it.

Loftslampe, E27
© bobedre.dk

Loftslampe, E27 designet af Mattias Ståhlbom, fås også i sort, blå, rød, grå, grøn, gul og hvid, diam. 12,5 cm, ledning l 4 m, 399 kr., Muuto.

A330S
© bobedre.dk

A330S skabte Alvar Aalto i 1939. Artek relancerede den i 2007.

Loftlampe, Spinning Light BH2
© bobedre.dk

Loftlampe, Spinning Light BH2 i lakeret aluminium, designet af Benjamin Hubert, fås også i hvid og sort, diam. 40 cm, h 34 cm, 2395 kr., &Tradition.

Design selv-lampe
© bobedre.dk

Design selv-lampe nyt dansk koncept udviklet af Michael Waltersdorrf, lampen består af to lag akryl, kombinér selv farverne, otte forskellige ledninger, 994 kr., Colors by Copenhagen.

Pendel, Scale
© bobedre.dk

Pendel, Scale i pvc, der kan samles på tre forskellige måder, diam. 40 cm, 1299 kr., Bolia.

Saml selv-lampe, Remix
© bobedre.dk

Saml selv-lampe, Remix i ask-, valnøddefinér og akryl, diam. 40 x 30 cm, fra 995 kr., Umlaute Designbureau.

Lampe, Pendulera
© bobedre.dk

Lampe, Pendulera i lakeret aluminium, h 22 cm, diam. 35 cm, 1960 kr., Eleanor Home.

Ny praktisk detalje
© bobedre.dk

Ny praktisk detalje Znoor er en ny lampe med den smarte detalje, at den øverst har indbygget plads til at rulle ledningen op på en både praktisk og æstetisk måde. Metallampen er designet af Henrik Pedersen og fås i to størrelser: diam. 45/30 cm, h 36,5/24,5 cm. 2299/1299 kr., Bolia.

Idealistiske lamper
© bobedre.dk

Idealistiske lamper Producenten Mammalampa har indledt en krig mod masseproduktion og brug og smid væk-kulturen. Her anvendes kun organiske materialer, og lamperne er naturligvis lavet i hånden. Den viste Sisters er designet af Leva Kal?ja. 8080 kr., Image Collection.

Bubble Lamp
© bobedre.dk

Bubble Lamp Lampe designet af George Nelson i 1947. Lampen har et skelet af stål og er beklædt med plast. Bubble Lampe serien er udstillet i den permanente kollektion hos MOMA - Museum of Modern Art i New York. Lampen fås både som pendel, gulvlampe og bordlampe.

Sinus 330
© bobedre.dk

Sinus 330 Sinus er fremstillet i matteret hvidt opalglas, der er formet i den udfordrende slumpningsmetode. Den superelliptiske inderskærm sikrer det perfekte lys på bordet, samtidigt med at selve sinusskærmen står som en nærmest svævende skulpturel form i rummet.

Super Pendel
© bobedre.dk

Super Pendel Denne flotte pendel fra Piet Hein minder om Super-egg lampen, bortset fra at den er åben i bunden, og derfor giver nogle flere variantmuligheder for materiale. Super Pendelen laves i opalglas, men findes også i hvid eller sort, hvor der bliver sendt et mere direkte nedadrettet lys, frem for opalglas udgaven.

Solig er en udendørs-LED-lampe
© bobedre.dk

Solig er en udendørs-LED-lampe i plast med solceller, der omdanner sollys til elektricitet og hjælper dig med at spare energi og skåne miljøet. Fås i blå, rød og hvid. Diam. 20 cm, h 98 cm, 149 kr., Ikea.

Pendel, Black
© bobedre.dk

Pendel, Black med glasbund, fås i flere farver, 1349 kr., Normann Copenhagen.

Romeo Moon af Philippe Starck
© bobedre.dk

Romeo Moon af Philippe Starck Pendel med plisseret glasskærm designet af Philippe Starck i 1996.

Typisk nyhed
© bobedre.dk

Typisk nyhed Archetype er designet af danske Goodmorning Technology for italienske Luceplan. Ved første øjekast fremstår den som en helt klassisk lampe. Men ved nærmere eftersyn er den ultramoderne med et ydre i aluminium og polykarbonat og et indre, der gemmer på den nyeste LED- teknologi. Diam 31 cm, h 23 cm, 2870 kr., Luceplan.

Bæredygtige vinger
© bobedre.dk

Bæredygtige vinger Den skulpturelle newzelanske designer David Trubridge har netop præsenteret den poetiske Wing Light, som er fremstillet i miljøvenlig polykarbonat med indbygget LED-teknologi. Lampen fås i to størrelser - 280 og 360 cm i længden. Pris endnu ikke fastsat. CasaLab

Random Light
© bobedre.dk

Random Light i glasfibertråde er blevet et ikon og en stor succes for Bertjan Pot og producenten Moooi.

Revolving Chandelier
© bobedre.dk

Revolving Chandelier blev præsenteret hos hollandske Moooi i Milano i april. Den er endnu ikke prissat.

Pendel, York
© bobedre.dk

Pendel, York i lakeret metal, h 19 cm, diam. 26 cm, 649 kr., Idemøbler.

Saml-selv-lampe
© bobedre.dk

Saml-selv-lampe Bau Pendant er en ny lampe designet af Vibeke Fonnesberg for Normann Copenhagen. Man skal selv samle lampen. Fremstillet i birk. Fås i to størrelser: h 44/51 x b 57,5/57 cm. Kan købes fra september. Pris 1400/1700 kr., Normann Copenhagen.

Ny LED-lampe
© bobedre.dk

Ny LED-lampe Kerteminde pendel udnytter de nye muligheder, som LED tilbyder. Det opale rør leder lyset nedad, og skærmene spreder et blændfrit lys i rummet. 4495 kr., Holbech Design.

Dansk og miljøvenligt
© bobedre.dk

Dansk og miljøvenligt Christiansen Light er navnet på en ny lampe, der er en kombination af dansk design og nyeste lyskildeteknologi. Designet er Asger Bay Christiansens. Lampen fås i seks farver og to størrelser: h 18/23 cm, diam 13/16 cm til hhv. 1095 og 1195 kr., Christiansen Light.

Lamper, Sky
© bobedre.dk

Lamper, Sky fås også i lyserød, l 37 x b 25 cm, 438 kr., Børneværelse med Udsigt.

Lampe, Spinning Light
© bobedre.dk

Lampe, Spinning Light i aluminium med glosslakering og top af silikone, h 45/40 cm, diam 23/34 cm, 1795 kr./2395 kr., &Tradition.

Tool
© bobedre.dk

Tool er en lille serie spots fra Diesel/Foscarini, som hylder den industrielle æstetik. Fremstillet i gummi, metal og cement.

Corona
© bobedre.dk

Corona er en smuk nyhed fra Established & Sons designet af Frank. Lampen er en hyldest til glødepæren, som snart er historie.

Aplomp
© bobedre.dk

Aplomp fra Foscarini er designet af LucidiPevere Studio. Den er fremstillet i beton og gummi og sammensmelter derved lys og arkitektur.

Void Light
© bobedre.dk

Void Light er designet af britiske Tom Dixon. Den er en del af hans industrielle serie og et forsøg på at skabe den ultimative lyskilde. Fås i farverne sølv, guld og bronze.

Klasen af lamper
© bobedre.dk

Klasen af lamper er nærmest blevet en moderne variant af lysekronen. Her i stuen er lampen sat sammen af flere små, individuelle pendler, men Sofie Refers Ice Chandelier er et færdigt bud, hvor glaskuplerne er fint arrangeret i en forskudt ophængning. Fås i både klart, røgfarvet og som her isblåt glas, 5970 kr., Refer + Staer.

Vendbar lampe
© bobedre.dk

Vendbar lampe Two-Way-lampen i opal-glas er skabt af Christina Halskov og Hanne Dalsgaard. Fås som bordlampe (h 18 cm) og som pendel (diam. 10, 14 eller 30 cm). Bordlampe: 2495 kr. Pendel: 1695 kr., 1495 kr. og 2295 kr., Holmegaard.

Atter lys i en klassiker
© bobedre.dk

Atter lys i en klassiker Semi-pendelen blev designet af Claus Bonderup og Torsten Thorup i 1967, hvor BO BEDRE omtalte den første gang. Lampen, der bl.a. har været brugt som kastevåben i en James Bond-film, er nu blevet relanceret i hvid og sort. Diam. 30, 47 og 60 cm, fra 1295 kr., Gubi.

Spot med arm
© bobedre.dk

Spot med arm Beam er designet af Johan Carpner for svenske Zero. Det såkaldte pendel-armatur er en spot i storformat, som kan bruges som arbejdslys eller over et bord. Fås i matlakeret hvid eller rød med pendelarm i tre standardlængder. Diam. 50 cm, h 60, 90 eller 120 cm, fra 7190 kr. Mekavi.

Plisseret pendel
© bobedre.dk

Plisseret pendel i grå silke, fås også i army, sort, sølv og hvid, diam. 60 cm, 1800 kr., diam. 40 cm, 1200 kr., Tine K.

Maskros
© bobedre.dk

Maskros Fremstillet i plast og papir, designet af Marcus Arvonen, diam. 80 cm, 599 kr., Ikea.

Pendel, Laura
© bobedre.dk

Pendel, Laura fra serien Future Flora, laserskåret i metalplader, diam. 31/75 cm, h 21/59 cm, 999 kr., Artecnica/Designdelicatessen.

Brændte lamper
© bobedre.dk

Brændte lamper Nye lamper i højbrændt porcelæn designet af Wauw-design. De er fremstillet i hånden, hvilket betyder, at alle lamper er forskellige. Findes i to størrelser med stofledning. Lille, h 19 cm, diam. 14 cm, 1500 kr. Stor, h 26 cm, diam. 16 cm, 2000 kr., Wauw-design.