Lys over køkkenet

Loftslampen Ballfinger
© bobedre.dk

Loftslampen Ballfinger fra firmaet af samme navn har to projektører, der kan drejes i alle retninger ved hjælp af et fleksibelt kugleleje. Fås i sort, rød, hvid og alufarvet. 5120 kr., CasaLab.

Beyond 2 giver nyt udtryk til spotten
© bobedre.dk

Beyond 2 giver nyt udtryk til spotten med sin madkasse-agtige form og front i palisanderfinér. Et flot alternativ til integrerede spots, da kassen i den grad tåler at blive set på. H 8,2 x b 21 x l 42 cm, 2799 kr., Agén Lys.

Det ordinære bliver noget særligt
© bobedre.dk

Det ordinære bliver noget særligt når en stor klase glødetrådspærer samles til én speciel lampe. Elements S25 har røde ledninger og fås i to modeller med 10 og 25 pærer. 17.995 kr., Light-Point.

Farvet lys
© bobedre.dk

Farvet lys giver Ernesto Gismondis pendel for Artemide en dobbeltfunktion. Den omvendte skærm sender et farvet stemningslys op i loftet og et rent lys ned på spisebordet. Loftslyset kan skifte til mange farver. Diam. 58 cm. Endnu ikke prissat, Artemide.

Designeren Joana Bover
© bobedre.dk

Designeren Joana Bover har specifikt tegnet pendlen Ferrara, så den passer til en landlig køkkenstil med rammelåger og småsprossede vitrineskabe. Lampen er smedet i hånden, så ikke to er helt ens. Skærmene er i brandfast materiale. L 111 cm, h 85-135 cm, 4815 kr., Conceptlight.

Sæt farve på køkkenet
© bobedre.dk

Sæt farve på køkkenet Marc Sadlers pendel for Foscarini, der blev præsenteret første gang på Milanomessen i april år. Twiggy måler diam. 46 cm og fås i flere farver. 5076 kr., CasaLab.

Den spanske designer Jorge Pensi
© bobedre.dk

Den spanske designer Jorge Pensi har skabt loftslampen Gio for Leucos i hvidt, syret glas, som gør, at den udsender et blødt rumlys. Herudover sender den et retningsbestemt projektørlys nedad via dyssen i bunden. Diam. 60 cm, 3995 kr., Light-Point.

Lysekronen Nebula
© bobedre.dk

Lysekronen Nebula blev til ved et tilfælde, da designeren Joris Laarman tog fat i et bundt enkle tragtformede pendler og forelskede sig i deres samlede udtryk. Pris oplyses hos Flos Scandinavia.

Lisca er som skabt til
© bobedre.dk

Lisca er som skabt til at hænge over køkkenbordet med sit slimline-look, der ikke tager udsynet og giver behageligt arbejdslys. Fås i flere længder og i fem farver. L 125 cm, 4695 kr., Modiform.

Mini Sixties
© bobedre.dk

Mini Sixties har designeren Magarita Viarnés kaldt sine fleksible spots, der fås i flere størrelser og med både to, tre og fire armaturer på den samme enhed. Fælles for dem er, at de både kan drejes rundt og skråtstilles. Som vist diam. 6 cm, 3055 kr., Conceptlight.

Giv funklende lys over bordet
© bobedre.dk

Giv funklende lys over bordet med Alfonso Fontals håndlavede pendel Mossi, der består af glasperler og Swarovski-krystaller på snor. Tre 60-watts-pærer og halogenspots sikrer godt arbejdslys. 23.970 kr., Conceptlight.

Pendlen Rebecca
© bobedre.dk

Pendlen Rebecca består af en plisseret stofskærm, som er omgivet af en enkel glaskolbe, der beskytter mod vand, fedt og snavs i køkkenet. Lampen giver et blødt skær ud i rummet, mens lyset ned på bordet er præcist. Fås i flere farver. Diam. 20 cm, 4680 kr., Conceptlight.

Pipe kan vinkles og drejes
© bobedre.dk

Pipe kan vinkles og drejes på alle mulige måder fra sin position på væggen. Måler 118 cm og har skærm i plastic. Lampen fra Artemide er så ny, at den endnu ikke er prissat.

Har man fravalgt traditionelle vægskabe
© bobedre.dk

Har man fravalgt traditionelle vægskabe i køkkenet, så er væglampen Plana 5T ideel. Den giver et godt arbejdslys, der ikke blænder, da den også sender et lys opad, så øjet ikke anstrenges unødigt. Fås i 3 længder fra 28 cm op til 55 cm og som vist 70 cm. Har 2 x 24-watt-lysrør. 4785 kr., Conceptlight.

Power Flower
© bobedre.dk

Power Flower i lakeret stål med syv dioder, måler 135 mm i bredden og 158 mm i højden. 4495 kr., Delta Light.

Selv om halogenpæren i
© bobedre.dk

Selv om halogenpæren i Prologe 145 fra Kreon sidder oppe i sit aluminiumshus, kan den retningsbestemmes til det optimale arbejdslys i køkkenet. Designet af Kristof Pycke og fås også i hvid. 3060 kr., Møller og Rothe.

Proxie er navnet
© bobedre.dk

Proxie er navnet på spotten, der er lagt direkte op i loftet og giver et målrettet arbejdslys. Lyset er afskærmet, så den ikke blænder. Fås i flere modeller. 3978 kr., Agén Lys.

Lyset er sat i ramme
© bobedre.dk

Lyset er sat i ramme med spotlampen Random, der fås til indbygning i loftet eller som her til at hænge i en aluramme med fire individuelle spots, der kan drejes og justeres separat. Som vist 37 x 37 cm, 5471 kr., Spotlight.

Sigma fra det spanske firma Vibia
© bobedre.dk

Sigma fra det spanske firma Vibia er en multifunktionslampe, der stort set kan stå overalt. Her er den brugt ved spisebordet, men mangler du lys ved køkkenbordet, kan den let flyttes. Har indbygget dæmper. H 148 cm, 14.405 kr., Conceptlight.

Den hollandske designer
© bobedre.dk

Den hollandske designer Marcel Wanders står bag den nye pendel Skygarden, hvis dekorerede inderside er inspireret af et antikt stukloft. Fås også med guldstukkatur i diam. 90 cm og som her diam. 60 cm. Pris oplyses hos Flos.

Det er sjældent
© bobedre.dk

Det er sjældent man ser en loftmonteret spot, hvor der er gjort så meget ud af lampens baldakin. Toso 2 er elegant udformet i børstet, rustfrit stål med dobbelt lyshoved, der kan drejes trinløst om sin egen akse. 2895 kr., Light-Point.

Som en tyk streg i luften
© bobedre.dk

Som en tyk streg i luften hænger lampen Tendo og viser, hvordan det er lykkedes designteamet Schmitz at barbere alt overflødigt væk fra den funktionelle pendel. Tendo er fremstillet i overfladebehandlet aluminium. Fås i flere størrelser. 90 cm, 4728 kr., 120 cm, 5066 kr. og 150 cm, 5436 kr., On the Spot.

Tolomeo  Emergenza
© bobedre.dk

Tolomeo Emergenza er udstyret med en praktisk krog lige til at hænge på fx vand- og gasrør, der ofte løber gennem ældre køkkener. Den fleksible lampe er sidste skud i Artemides Tolomeo-serie og er endnu ikke prissat.

Tom Dixon
© bobedre.dk

Tom Dixon er en af vor tids mest trendskabende designere og står bag disse håndlavede pendler i hammerslået messing med matsort yderside. Fås i tre modeller til 1779 kr. pr. stk., Normann Copenhagen.

Den enkle UnderCover-
© bobedre.dk

Den enkle UnderCover- pendel af Philip Bro Ludvigsen er i sin form ikke ny, men nyt er, at lampen nu fås helt i mundblæst glas, der giver et smukt spil med lyset. Fås i to størrelser. Diam. 34 cm, 2495 kr., Le Klint.

U-shape-pendlen fra hollandske
© bobedre.dk

U-shape-pendlen fra hollandske Modular kan monteres direkte i loftet, men er også flot som her, ophængt i et par tynde wirer. Fås i sort og hvid og giver et godt arbejdslys over bordet. L 145 cm, 8360 kr., Møller & Rothe.

Det kan blive varmt i køkkenet
© bobedre.dk

Det kan blive varmt i køkkenet når kogeblussene står på deres højeste. Det har stjernedesigneren Karim Rashids taget højde for med sin forenede lampe og ventilator Frizzi, der viderefører designerens typiske organiske former. Ventilatoren kører med 135 til 229 omdrejninger pr. minut, mens lampen har 4 x 25-watt-halogen. Diam. 122 cm, 6085 kr., Light-Point.

Der blev skabt meget vildt
© bobedre.dk

Der blev skabt meget vildt lampedesign i 1960'erne, ikke mindst af Verner Panton. Spiral SP01 er et godt bud på at give liv i køkkenet, da spiralerne konstant er i bevægelse. Fås også i sølv og guld. Udført i stål og acryl. Diam. 45 cm, 6495 kr., Frandsen Lighting.