© DCWéditions

5 skulpturelle lamper, der kaster nyt lys over din bolig

Fra elegante pendler til den uundværlige stemningsskaber i læsehjørnet. Her er fem ikoniske lamper, der er lige dele lyskilde og designobjekt.

Den helt rette belysning til boligen er essentiel. Men lamper kan også meget mere end det. Indret dig med lysende designobjekter, der gør sig bemærket på både stemning og æstetik og løfter udtrykket i dine yndlingsrum til nye højder.

Vi har samlet fem bud fra det franske designbrand DCWéditions, der alle udforsker grænserne mellem ekstravagant design og praktisk dagligdagsgenstand – og er mere en skulptur med lys end en klassisk lampe med skærm og pære, som vi kender den.

1. Geometrisk elegance

Kugle og kegle. Det er de to former, der tilsammen udgør den fine bordlampe ‘Armen’ af designeren Grégoire de Lafforest. Med sine tre lysretninger leder lampen tankerne hen på toppen af et fyrtårn, mens de stramme, geometriske linjer og simple farvevalg skaber et moderne formsprog, der er tilpas tidløst til at passe ind i de fleste hjem.

Er du typen, der kan lide, at udtrykket i din bolig løbende ændrer sig, er lampen også en god investering. Den er nem at flytte rundt og passer lige så smukt på sengebordet som på øen i køkkenet eller i vindueskarmen i stuen.

3. Leg og lysmagi

Det kan give et friskt pust til indretningen at bryde med de snorlige linjer – og netop det kan du gøre med den grafiske ‘Mono’-pendel af Vantot Studio. Hæng lampen i et mørkt hjørne i stuen, over et lille bord i entréen, eller brug flere sammen over spisepladsen.

Skiven kan drejes i forskellige retninger, så du kan skabe dit eget look og ændre på det, som du har lyst. En anden cool detalje er den tynde “tryllestav" (som designeren så fint selv kalder den) i midten af lampen, hvorfra du kan tænde, slukke og dæmpe lyset.

Den smukke ‘In the Tube’-lampe er resultatet af et samarbejde mellem DCWéditions, arkitekt Dominique Perrault og designer Gaëlle Lauriot-Prévost.

© DCWéditions

DCWéditions formidler lamper, som har rødder i fortiden, kan bruges i nutiden og er skabt til at bestå mange år ud i fremtiden.

© DCWéditions

5. Et industrielt touch

Råt kan også være synonymt med smukt og skulpturelt. Det er den industrielle ‘In the tube’ et godt eksempel på. Cylinderlampen, der er designet af arkitekt Dominique Perrault og designer Gaëlle Lauriot-Prévost, er med sin rustikke silhuet udenpå og bløde detaljer indeni indbegrebet af original.

Den lysende cylinder er ikke til at overse, ligegyldigt hvilket rum den hænger i, og kan tilføje et blødt og behageligt lyst til selv de mørkeste kroge i boligen. Brug for eksempel en af de mindre versioner af ‘In the tube’ til at skabe liv på væggen over din seng, eller go big med den største størrelse, og lad lampen være det allerførste, du og dine gæster får øje på, når I træder ind i entréen.