© Philips Hue

4 måder, den rette belysning kan forvandle dit hjem på

Højtideligt, varmt, hyggeligt, fokuseret eller koldt? Lys er ikke bare lys. Det spiller en vigtig rolle for stemningen i et rum og kan endda få små ting i dagligdagen til at glide lidt lettere, hvis du matcher det med dine behov.

1. Følg årstidernes skiften

I norden er der stor variation i sæsonerne og mængden af naturligt lys, vi får ind i vores hjem. Den type af belysning, der er perfekt i din stue i de lyse sommermåneder, er højest sandsynligt ikke den samme som på mørke vinterdage.

Derfor kan du med fordel vælge belysning, du kan justere i både lysstyrke og nuance – fra varm til kølig hvid eller endda en stemningsfuld farve – alt efter, hvad der passer bedst til årstiden. Ved at ændre intensiteten og farvetemperaturen i løbet af dagen kan du efterligne naturligt lys og på den måde hjælpe kroppen til en god døgnrytme.

Skru op for de kølige toner af hvidt lys på badeværelset om vinteren, så du har et godt og klart lys til dine daglige rutiner – selv når det er mørkt udenfor. Eller skab sparsom, men hyggelig belysning med varme hvide nuancer eller farvet lys, både på en mørk vinteraften og om sommeren, hvor dagslyset fortsætter til langt ud på aftenen.

Lyset har stor betydning for stemningen i et rum. Hvem ville ikke gerne nyde et afslappende aftenbad lige her?

© Foto: Philips Hue

2. Lad lyset guide dig gennem dagen

Ligesom behovet for lys ændrer sig med sæsonen, er det også rart at kunne tilpasse belysningen efter, hvad du laver.

Skal du koncentrere dig, eksempelvis på hjemmekontoret, er det dejligt med skarpt og fokuseret lys i kølige hvide nuancer. Omvendt foretrækker de fleste en dæmpet belysning i varme toner, når de skal slappe af – for eksempel inden sengetid.

Med det smarte belysningssystem fra Philips Hue kan du bruge lyset til at guide dig igennem dagen, fra du står op, til du går i seng. Med funktionen ‘automatiseringer’ kan du indstille hvornår og med hvilken styrke og nuance, dit lys skal tænde. Opret fx en ‘Vågn op-automatisering’, der efterligner solopgangen og sørger for en blid vækning.

Du kan også nemt forudindstille eller skifte mellem forskellige lysscener, så lyset altid matcher, hvad du laver – lige fra arbejde til madlavning eller afslapning i sofaen.


3. Tænd og sluk på nem vis

Du kender helt sikkert situationen: Du har fundet dig godt til rette i sengen, lagt bogen fra dig på natbordet og er egentlig klar til at sove. Når du altså lige har taget dig sammen til at rejse dig og slukke det sidste lys.

Har du intelligent belysning i dit hjem, kan du blive under den varme dyne og i stedet betjene lamperne i alle rum via en app på din telefon, smarte trådløse fjernbetjeninger – eller endda blot med din stemme. Philips Hue-systemet fungerer nemlig sammen med stemmeassistener som Siri og Alexa.

I Philips Hue-appen kan du organisere dit hjem i rum og zoner, så du kan skabe den helt rette atmostfære, uanset hvor du opholder dig. Skift nuance, eller vælg mellem en af de mange forudstillede belysningsscener, der er skabt af professionelle lysdesignere.

Med Philips Hue kan du slukke alle dine lamper med et enkelt klik i app’en. For eksempel når du har lagt dig godt til rette i sengen og er ved at være klar til at sove.

© Foto: Philips Hue

Fokuseret lys er godt, når du skal fordybe dig – for eksempel på hjemmekontoret.

© Foto: Philips Hue