3 bud på fremtidens lys

Lamper er ikke længere bare en skærm med en pære i. Vi har fundet tre fantastiske lamper, der kombinerer den nyeste teknologi med det flotteste design. Resultatet er både smart, flot og genialt.

PERSONLIG LYSSKÆRM
© Aqua Creations

The Manta Ray fra Aqua Creations er lyskunst og lysgiver på samme tid. Den består af 4096 små LED-pærer, der kan lyse i alle farver. De er monteret på en buet overfalde, som kan minde om en gammeldags TV-skærm. Man kan uploade foto, kunst eller video, som vil fremtræde i et pixeleret og anakronistisk udtryk, ligesom man kan indstille lysstyrke og tænde og slukke med en app. Pris på forespørgsel, Aqua Creations.

NYT SAMARBEJDE
© Philips/Luceplan

Philips Hue har for nylig lanceret et nyt samarbejde med Luceplan, som betyder, at udvalgte Luceplan-produkter er blevet udstyret med Philips Hue-teknologi. Fx Hope af Francisco Gomez Paz og Paolo Rizzatto. Endnu ikke prissat, men forvent ikke, at de er billigere end originalen.

BILLIGE SMARTPÆRER
© Ikea

Konkurrencen på markedet for trådfri belysning er blevet skærpet, efter at Ikea for nylig lancerede deres Trådfri-serie. Den består af forskellige lysstyrker og med både stor og lille fatning samt lysdæmpere og rumfølere. I alt ruller Ikea hele 12 produkter ud på en gang. Og det til priser, hvor de fleste kan være med. Et startsæt med en smartpære og en lysdæmper koster blot 149 kr. Systemet fungerer via wi-fi, og opsætningen er simpelt forklaret med Ikeas velkendte piktogrammer. Man kan styre lyset med en app, indstille tidspunkter for tænd og sluk, eller man kan i stedet bruge den medfølgende lysdæmper. Kan stemmestyres med fx Siri.