Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mere hjemmearbejde kræver en kontorplads i boligen

Kirsten skal have indrettet en kontorplads i sit i forvejen overfyldte opbevaringsrum og gæsteværelse. Vores arkitekt hjælper hende på vej.

Kære Lone,

Jeg har brug for hjælp til indretning af opbevarings/gæsteværelse/kontor.

Efter COVID-19 er jeg begyndt at arbejde mere hjemme og har fået en stor skærm hjem.

Nu synes jeg så ikke, det er så fedt at have den stående på mit spisebord og vil derfor gerne have indrettet en kontorplads i mit i forvejen overfyldt opbevarings/gæsteværelse.

Værelset er følgende mål: 255 cm bredt og 365 cm langt. I enden er der et vindue på 145 cm i bredden, som sidder nogenlunde midt på væggen og i den anden ende er der dør samt skab på 100 cm i bredden og 60 cm i dybden. Det stykke væg hvor døren sidder, går skråt ind ad fra skabet og over til den anden ”langside”, som bliver ca. 60 cm kortere. (håber det giver mening )

Jeg har pt en boxmadras (200x90 cm) og den ene væg er fyldt med Ikeas Stolmen reol.

Jeg vil gerne skifte sengen ud med en sovesofa (gerne en der kan sove 2 på).

Har lidt svært ved at se, hvordan jeg kan få indrettet værelset bedst muligt.

Hilsen Kirsten

Kære Kirsten,

Du skriver ikke hvilken side af værelset skabet står og dermed ved jeg heller ikke hvor den skæve væg og døren er placeret, så du må bære over hvis jeg har tegnet det forkert.

Ej heller oplyser du mål på din Stolmen reolopstilling, og da den er udgået fra Ikeas varesortiment, kan jeg kun gætte mig til størrelsen.

Jeg vil foreslå at du laver en kombineret arbejdsbords- reolvæg, så du får modsatte langside fri til din nye sovesofa.

Jeg vil foreslå at du kikker på sovesofaen Innovation Living Recast fra Ilva. Den måler 200 cm i længden og 96 i dybden / 140 cm udslået. Dermed sover man på langs af møblet uden tværgående madrassamlinger til at genere ryggen.

Vælger du en sovesofa der er kortere, ligger man jo dermed vinkelret på sofaryggen og så måler den 200 ud fra væggen, og det er der ikke plads til.

Jeg har angivet to reolmoduler á 80 cm og det giver dig et skrivebord på 140 centimeters længde. Har du brug for et længere skrivebord må du helt genoverveje reolerne.

Det betyder i hvert fald at du skal have mere opbevaring på væggen over skrivebordet, i form af reolkasser eller lignende som erstatning for den / de reoler, der ikke længere er plads til.. (Jeg anbefaler ikke tunge reoler over steder, hvor man sover, for tænk nu hvis væggen ikke kan holde…)

Jeg ved nogenlunde hvordan Stolmen kan opbygges, så du må se hvordan du kan genbruge skuffer og hylder, så du får mest mulig opbevaringsplads ud af det.

Jeg synes det vil være dejligt for dig at dit arbejdsværelse er rart og velfungerende til daglig, så det er værd at gøre noget ud af det, samtidig med at dine gæster får et godt rum at overnatte i. Ved at holde vinduet fri for møblering får du rummet til at virke luftigere og større.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

Håndplukket til dig