Skab et bæredygtigt køkken: Vælg hvidevarer med lang levetid

Der er mange måder at gøre sin hverdag, sit køkken, bryggers eller hjem i det hele taget mere bæredygtigt på. Én sikker metode er altid at vælge kvalitetsprodukter med en lang holdbarhed. Ikke mindst, når det kommer til de hårde hvidevarer.

Bæredygtighed er mange ting, og det kan være svært at gennemskue, hvordan du skaber det mest bæredygtige liv og hjem – og ikke mindst køkken og bryggers. Der er mange steder, du kan tage fat, men én grundregel er værd at huske, leve og investere efter – også når det gælder dine hårde hvidevarer: Lang levetid er den ultimative bæredygtighed.
Netop en hvidevares holdbarhed har nemlig vist sig at være det væsentligste parameter, når man skal vurdere et produkts klima- og miljøbelastning. Det viser nye livscyklusberegninger på vaskemaskiner og tørretumblere fra Aalborg Universitet.

I mere end 120 år har Miele stræbt efter at levere hårde hvidevarer af høj kvalitet. Det betyder, at Miele endda selv står bag mange af de maskiner, der laver produkterne for at kunne sikre den høje kvalitet.

De bedste materialer

For Miele er bæredygtige handlinger en dybt forankret del af virksomhedens værdier og tradition. Det betyder blandt andet fokus på energieffektivitet og ressourcebesparende produkter og produktion samt ansvar for både medarbejdere og samfundet omkring Miele.
Sådan har det været i mange år, men Miele har dog haft ét altoverskyggende fokus hele vejen siden grundlæggelsen i 1899, og det har været at skabe solide, holdbare produkter med ekstraordinær lang levetid for på den måde at sikre bæredygtigheden.
For Miele er det derfor alfa og omega, at grundkvaliteten i et produkt er i top. Materialerne skal være fra øverste hylde. Derfor producerer Miele sine egne dele. De støber fx selv de tunge lejekryds til vaskemaskinerne på et inhouse jernstøberi.

Det betaler sig

Det kan godt betale sig at vælge at købe hvidevarer med lang holdbarhed – både i forhold til din økonomi, men også i forhold til miljøet. Forestil dig, at du i stedet for at bruge mange vaske- eller opvaskemaskiner gennem årene kun bruger én. Én maskine, hvis præstationer stadig vil imponere dig mange år fra nu. Én, der bruger mindre vand, mindre energi og mindre sæbe. Så du forbruger mindre. Og dermed medvirker til at gøre varigt godt.

Se flere film og læs mere på miele.dk om, hvordan Mieles kvalitet har været forud for sin tid siden dag ét, fordi lang levetid er den ultimative bæredygtighed.