"Så stramt behøver køkkenet heller ikke at være"

Familien vil gerne flytte køkkenet til en af stuerne, men skal de bevare den meget stramme og symmetriske stil? Nej, mener indretningseksperten.

Hej Lone,

Vi vil gerne flytte vores køkken til en af vores stuer, da der er haveudgang og et dejligt lys, men rummets dimensioner driller.
Det er lige smalt nok med mange ganglinjer, og det bliver svært at få plads til andet end en lille hverdags spiseplads, hvilket vi vil være kede af.

Læs også: Hvordan får vi mere plads i køkken-alrummet?

Alt er smukt og bygget op i fin symmetri, så det er svært at se ud over en meget stram og ligeledes symmetrisk opstilling af det nye køkken.
Kan du give os en anden idé end den medsendte indretning?

Mange hilsener Charlotte, Klampenborg.

Kære Charlotte.

Jeg kan sagtens se, hvad du mener: Rummets proportioner er smukke, linjerne bliver respekteret, og der er i realiteten, hvad der skal være i køkkenet, men rummet bliver ikke rigtig udnyttet.
De fire høje siddepladser er rigtig gode til et glas vin, mens der snakkes over madlavningen, men vil aldrig kunne gøre det ud for en hyggelig spiseplads.
Jeg tænker umiddelbart at man uden at ryste på hænderne kan blænde adgangen til arbejdsværelset og på den måde få mere væg til køkkenindretningen.
Det kunne medføre, at øen kan gøres lidt kortere, så der bliver plads til et spisebord ud for fløjdørene med luft og kig til haven.
I stedet for plads til høje stole kan I placere en række skabe på bagsiden af øen, så I får mere opbevaringsplads. Det giver en bordpladedybde på ca. 85 cm. Placeres både vask og kogetop på langsiden, kan øen bedre bruges til madlavning og anretning.
Det sidste højskab er til ovne og opbevaring, så langsiden starter og slutter ens.
I kan også overveje at lave øen mobil, så den kan køres til siden og give plads til rigtig mange gæster. Til hverdag kan I sidde otte ved det runde bord og ti med en enkelt plade i.

Kh Lone

Se Lone Barslunds nye plan herunder.