Hvordan får vi bedre plads i køkkenalrummet?

Anne-Cathrine har ombygget sit køkken og stue til et køkkenalrum, men er i tvivl om, hvordan projektet bliver helt færdigt – og hvordan man sikrer, at der er rigeligt med plads til alle gæsterne.

Kære Lone

Tak for din blog på bobedre.dk - det er til stor inspiration!

Jeg skriver, da jeg og min partner er kørt lidt fast i vores køkkenrenoveringsprojekt.

Vi har gjort det klassiske med at rive væggen mellem køkken og spisestue ned for at få et alrum. Efter at væggen blev sløjfet er en stump af køkkenet lettere amputeret. Det har nu set sådan ud i tre år!

Vi har planlagt en ny bordplade til erstatning for den 1970’er brune. Enten bliver det hvid laminat eller hvid corian. Vi har også tænkt på nye fliser/kakler, eksempelvis drømmer jeg om nogle mellemstore hexagoner i enten hvid eller lyseblå/grå. Vores hus er fra 1930erne og har jernvinduer, en anelse funkis men ikke helt.

Men vi er i vildrede om hvordan køkkenet skal afsluttes mod spiseafdelingen, så det er hovedsageligt der, vi har brug for hjælp!

Desuden vil vi gerne have plads til et større spisebord (pt. har vi et IKEA 120 cm langt, fire Y-stole i ask, to trip trap børnestole, vores børn er 5 og 7 år), da vi tit har spisende gæster, hvor vi er 8-10 mennesker, og vil derfor gerne have råd om facon på spisebord. Jeg har tænkt på et langbord, evt. med en bygget, ”let” bænk der kan stå langs væggen, men er bange for at hele rummet vil få en overvægt af møbler / køkken elementer langs denne væg. Omvendt er det måske uundgåeligt, eftersom der er tre døre på den anden væg og dermed er det vel gang areal. Men jeg har derfor også tænkt på et kvadratisk bord, da det måske vil passe rummet bedre.....Som du måske kan høre har vi en del ideer, men har svært ved at vælge!

Hvis du kan give råd om et spisebord, som vi kan få en snedker til at bygge er det bedst, eftersom vi bor i New Zealand, hvor vi næsten ikke kan købe designer møbler.

På forhånd tusind tak for hjælpen.

Venlig hilsen Anne Cathrine Lund Petersen

Kære Anne Cathrine.

Med hensyn til køkkenafslutningen, så ville jeg ikke tøve et sekund med at fjerne den lille vinkel og genbruge det yderste skabsselement med den pæne låge, så køkkenet afsluttes ved den hvide søjle. Afslut med en hvidmalet gavl og bestil den nye hvide bordplade så den går 1 cm ud over gavlen. På den måde kommer køkkenet til at se ud som om det altid har været et langsgående køkken med en pæn afslutning samme sted som den lille hvidmalede træsøjle.

Vælg helt lyse fliser og mal evt. overskabet hvidt, så det eneste tunge i køkkenet er elementerne i træ på gulvet.

Med hensyn til bordet, så har I jo Ikea i New Zealand. Der kan du for eksempel få Norden til 1899 kr med tillægsplader, så længden kan øges fra 241 til 303 cm. Der kan sidde 8 – 10 personer i godt humør. Pladerne er i laminat og ikke noget særligt mens ben og sarg er i massivt hvidmalet birketræ. Overvej at få beklædt pladerne i linoleum eller zink og mal stellet grafitgråt, det vil se smukt ud og er praktisk samtidig. Den samlede pris er stadig ok i forhold til et snedkermøbel.

Alternativt til det store bord vil være at have to ens borde, hvor I har det ene opbevaret et andet sted, når I ikke er så mange til spisning. Ulempen er at der kommer til at mangle plads i hverdagen til mad, læsning og leg med ungerne, hvor et stort bord kan rumme det hele.

Bedste hilsener Lone