Opskrift: Smagfuld steak sous vide
Med sous vide-madlavning får du en smagfuld, mør bøf hver gang, uden at det kræver særlige madlavningsevner eller meget opmærksomhed. Vi giver dig opskriften på, hvordan du laver en perfekt sous vide-bøf til to personer med en vakuumskuffe og dampovn.
Det skal du bruge:
- 1 stor entrecote (ca. 400 gram)
- Salt og peber
- 1 spsk. smør eller olie
- Evt. rosmarin eller timian
Sådan gør du:
Krydr bøffen med salt og peber, inden du kommer den i en vakuumpose. Luk posen, og læg den ned i vakuumskuffen.
Vakuummér på niveau 3 (max vakuum).
Fyld vandtanken på dampovnen, forvarm, og damp den vakuumpakkede bøf i 90 minutter ved 55ᵒgrader. Benyt sous vide-funktionen.
Tag kødet ud af dampovnen, åbn posen, og dup bøffen tør med køkkenrulle. Forvarm en stegepande med lidt olie og evt. frisk rosmarin eller timian. Brun kødet hurtigt på begge sider, så det får en lækker, sprød stegeskorpe. Kødet kan serveres direkte efter den hurtige stegning.
Servér med årstidens grønt og en lækker sauce.