Lav nemt designerkaffe i dit eget køkken

Overvejer du en espressomaskine? Madblogger Thomas Alcayaga foretrækker en fuldautomatisk fra Siemens, når der skal laves kaffe med stil. Her fortæller han hvorfor.

Der er noget eksklusivt over at kunne forkæle sine gæster med virkelig god kaffe, men det kræver naturligvis en tilsvarende god maskine – og for mange kan det være svært at vælge rigtigt. Bo Bedre spurgte derfor madblogger Thomas Alcayaga fra MadetMere, hvad han brygger på (og hvorfor). Her giver han 3 grunde til at vælge en fuldautomatisk espressomaskine som EQ9 s300 fra Siemens.

  • Valgfrihed og friskmalede kaffebønner

Med den fuldautomatiske espressomaskine er du ikke fastlåst i forhold til producentens sortiment af færdigproducerede kapsler med kaffe, men kan helt selv vælge de bønner, som du elsker eller er nysgerrig på at prøve – maskinen friskmaler kaffebønnerne hver gang inden brygningen. En fin detalje er desuden, at den kan klare to kopper på én gang, hvilket ikke er muligt med en kapselkaffemaskine. Det hjælper faktisk lidt på det, hvis du har middagsgæster og hurtigt og overskueligt ønsker at lave designerkaffe til eksempelvis 4 eller 6 personer.

  • Laver nemt kaffe til enhver smag

Modsat en manuel espressomaskine, der også optager meget plads i køkkenet og ofte et retro-look, har denne maskine et elegant og moderne design, der passer ind i ethvert køkken. Samtidig er den brugervenlig og hjælper med at fortælle, hvornår der skal påfyldes vand og mælk. Enkelheden skinner også igennem på andre måder. Du kan eksempelvis lave din egen profil, så maskinen kan huske dine små tweaks til kaffen. Og uanset, om du vælger latte, cappucino eller noget tredje, kan du customize i forhold til styrken på kaffen, mælk vs kaffe ratio og hvor stor, koppen skal være.

  • Slip for rengøring

En manuel espressomaskine kræver mere rengøring end en almindelig kaffemaskine, hvilket kan være en hel videnskab i sig selv med de mange forskellige trin og dele, der skal passes på ugentlig basis på forskellig vis. Dette er nødvendigt af hygiejniske årsager og for at holde den velkørende. Men den fuldautomatiske espressomaskine EQ9 s300 fra Siemens klarer helt selv både rengøring og afkalkning. Den fortæller dig, hvornår det er tid, så det eneste, du selv skal gøre, er at trykke på en knap (og nyde din kaffe).