Kompakt køkkenvæg

Behovet for et børneværelse fik denne familie i Hellerup til at tænke kreativt. De nedlagde lejlighedens gamle køkken, fik frigivet et rum og skabte i stedet et alt i ét-køkken på den anden side af væggen.

© Andreas Mikkel Hansen

Arkitekt Anne Bøttigers lille køkken fejlede sådan set ikke noget og var endda allerede moderniseret én gang, da hun og hendes mand overtog den rummelige toværelses lejlighed i Hellerup. Men da parrets datter blev født, pressede behovet for et børneværelse sig på, og Anne Bøttiger begyndte at se sig omkring efter ekstra m² i lejligheden.

Hendes skarpe blik faldt på køkkenet, og hun øjnede med det samme muligheden for at flytte det ind i den store stue på den anden side af væggen, og dermed få frigivet et lille værelse til datteren.

Selve operationen viste sig at være overraskende nem, da al rørføring og faldstamme jo allerede var etableret, og køkkenet reelt blot flyttede fra den ene side af væggen til den anden. Hovedopgaven lå i selve planlægningen af køkkenet, hvor alle funktioner skulle integreres i den kompakte køkkenvæg på blot 4,5 m i bredden.

© Andreas Mikkel Hansen

Alt havde fået en planlagt plads allerede inden køkkenet var bygget. Det høje skab længst til venstre kan trækkes ud og er familiens kolonialrum, mens opvasker, vaskemaskine og køleskab er integreret i de øvrige skabe.

© Andreas Mikkel Hansen

Tip - lavasten: De store sartegrønne lavastensfliser fra Made a Mano på væggen giver en smuk bund i det hvide køkken og er samtidig nemme at rengøre.

© Andreas Mikkel Hansen

Service og grej er flyttet ud på hylder, og den speciallavede stålstang er fra Heartsteeling, som også har lavet stålbordpladen med integreret vask. Skabslågen til emhætten er malet med magnet-maling, så den kan bruges som opslagstavle.

© Andreas Mikkel Hansen

Idé - vaskemaskine Vaskemaskinen er gemt væk bag to snydeskuffefronter i det kompakte køkken.