Køkkener med særpræg

Træ, beton, glas... Mulighederne er mange. Vi har fundet 5 forskellige køkkener, som kan inspirere.

© Jesper Ray & Ida Schmidt
Køkkenet i Isbjerget
© Ida Schmidt

Der hersker ingen tvivl om, at det arkitektoniske har været i fokus. Køkkenet har hjemme i en eksklusiv penthouse lejlighed ved Aarhus Bugt.

Køkkenet er enkelt og minimalistisk. De kantede linjer fra ejendommens ydre går igen, men den højtidelige stemning er ikke rungende. Det er et smukt rum med varmt lys, som er understeget af skiftende årstider og vejr.

Her du kan læse hele reportagen Isbjerget - Penthouse på kanten af Aarhus havn.

Beton og natur
© Jesper Ray

Køkkenet hører hjemme i et stort, utraditonelt betonhus i Stavanger.

Det buede køkken er elegant og funktionelt. Køkkenet har et organisk udtryk, hvor de forskellige komponenter og materialer spiller perfekt sammen. Et lysindfald og et vindue over corian-bordpladen giver lys, hvilket er vigtigt for rummet. Der er tænkt på den store sammenhæng og utraditionelle løsninger. Køkkenet er veludført.

Her kan du læse hele reportagen Beton ved fjorden.

Praktisk minimalisme

Dette grebsfri køkken er enkelt, fint og praktisk. Indretningen har haft et mål for øje: funktionalitet. Sammenhængen med spisestuen var vigtig for ejerne, som derfor har lavet en bardisk med en halvvæg, der skjuler potter og pander. Skydedørs-løsningen er ideel, da den sparer plads i rummet.

Farverne i køkkenet er generelt nedtonede, men den gule skydedør fungerer som et fint, grafisk element. De mørke gulve giver en god kontrast til det lyse køkken.

Her kan du læse hele reportagen Sommerliv i reden.

Engelsk inspireret køkken
© Mikkel Adsbøl

Katrine Martensen-Larsener vokset op i et hjem med en mere end almindelig interesse for design. Dette har sat sine tydeligt spor i hendes indretning.

Køkkenet er rustikt og lidt country. Der findes et godt miks af det gamle kinesiske, det rå franske industrilook og det klassisk danske. Køkkenet er et bevis på, at man sagtens kan blande flere forskellige stilarter, og stadig få det til at gå op i en højere enhed.

Køkkenet er æstetisk, hyggeligt og anderledes.

Her kan du læse hele reportagen Nordisk country.

Naturen i huset, huset i naturen
© Jacob Termansen

Arkitekt, Kenneth Arboe, tegnede huset til sine forældre for nogle år siden. Udgangspunktet var, at naturen og huset skulle supplere hinanden. Det kommer for alvor til udtryk i køkken-alrummet, som er husets hjerte.

Køkkenet har et eksklusivt udtryk. Det er lyst, venlig og personligt. Køkkenet fra Unoform i det lyse træ står flot til bord, stole og betongulv. Der er tænkt på funktionalitet og kontraster.

Fra køkken-alrummet er en storslået udsigt til naturen.

Her kan du læse hele reportagen Enkelthed og storslået natur.