Køkkenfirmaerne vender op og ned på pasteltrend

De fine, pastelfarvede nipsting og accessories har længe domineret i køkkenet. Nu vender trenden fuldstændig.

Om trenden

Pastelfarver er kommet for at blive i vores hjem. Vi har længe set, at pastelfarverne har været dominerende, når det kommer til pyntegenstande og accessories i hjemmet, mens de større flader ofte holdes i neutrale farver. Alt fra stel, stearinlys, vaser, glas og meget andet har været at finde i de sarte, farverige nuancer den seneste tid.

Nu vender køkkenfirmaerne imidlertid trenden på hovedet ved at lade de fine pastelfarver være dominerende i selve køkkendesignet, mens nipsting og pyntegenstande holdes i neutrale, afdæmpede farver.

Alt fra grønne, blå, gule og ja sågar lyserøde køkkener er at finde hos de store køkkenfirmaer. Med dette går vi en modig trend i møde, hvor de skønne pastelfarver kommer til at dominere i indretningen, mens de neutrale farver nedtones, så køkkenet for alvor kan komme til sin ret.

Bliv klogere på den nye trend her, hvor vi har samlet en række inspirerende og ikke mindst (pastel)farverige køkkenet til dig.

Lyserød på lyserød

Ved at kombinere dette sarte, lyserøde køkken med samme farvenuance på væggen formår man virkelig at lade den smukke farve dominere i rummet. Nipsting er holdt i trænuancer, mens flotte, grønne planter fungerer som en naturlig kontrast til de farvede overflader.

Forårsfornemmelser i køkkenet

Man kan da ikke andet end at blive glad af et helt gult køkken. Den sarte, gule farve fungerer som blikfang, og køkkenet kræver ingen farverige accessories for at træde i karakter. Tværtimod fungerer den helt hvide væg og det lyse gulv som en god og nedtonende kontrast til den iøjnefaldende farve.

Babyblåt køkken

Den fine, babyblå farve på dette køkken står smukt til de mange træelementer og formår samtidig at træde ud fra den hvide væg. De mange fine detaljer i køkkenet er holdt i neutrale farver, hvilket lader køkkenet stå frem og træde i karakter.

Lyserød køkkendrøm

Den sarte, lyserøde farve, det fine, messing armatur og det populære sildebensmønster på gulvet giver alt sammen dette køkken et luksuriøst og fuldendt udtryk. Køkkenets fremtrædende farve komplimenteres af lyse vægge og gulve, som dels lader farven træde i karakter, men samtidig sørger for, at farven ikke tager overhånd i køkkenet.

Minimalisme forklædt i pastelfarver

Pastelfarverne har også sneget sig ind i de klassiske, minimalistiske køkkendesign. Her ses en flot grøn/blå pastelfarve kombineret med både mørke og hvide flader. Ved at lade den grøn/blå farve være den eneste farve i rummet, får den lov at dominere, selvom den er forholdsvis neutral og sart.