Godt køkkenkram til dig

Kraftig køkkenmaskine, 3 gode bøger og lad maden smage af lakrids ...

Grand Gourmet

Den norske producent Wilfa har de senere år sendt en række højkvalitets-produkter i et rent og industrielt design på markedet. Den designlinje fortsætter nordmændene med køkkenmaskinen Wilfa Grand Gourmet, der netop er kommet i butikkerne. Grand Gourmet har en af markedets kraftigste motorer på 1500 watt, hvilket skulle være nok til selv den tungeste brød-dej. Skålen rummer 5,5 l. Det betyder, at man kan ælte to kilo dej i den uden problemer. Som standard får man piskeris, stænk-låg, røreskeer samt dejkroge med. Hvis man ønsker flere muligheder for at snitte og hakke, kan man tilkøbe blender, grøntsagshakker og kødhakker. 3495 kr., Wilfa.

Miyabi

Hvis man har set et samuraisværd skære et stykke silkepapir over, ved man, at skarpe knive og Japan er to sider af samme sag. Det ved den tyske knivproducent Zwilling også, og derfor lancerer de nu en ny knivserie, der bliver produceret på deres fabrik i den japanske by Seki. Byen har været centrum for fremstilling af knive og sværd siden det 14. århundrede, og med serien trækker Zwilling tråde til det traditionelle håndværk. Serien, der har fået navnet Miyabi, består af en urtekniv, 1099 kr., kokkekniv, 1599 kr., brødkniv 1699 kr., og Santoku-kniv (se billedet), 1599 kr., Zwilling.

Lakridspulver

Smagen af lakrids er for alvor blevet en del af danskernes køkken, fordi maden får en særlig karakter og dybde med et lille strejf lakrids. Med lakridspulver fra Konnerup & Co. kan du selv prøve, om det er noget for dig. En bøtte indeholder 100 g og koster 49 kr. Prøv også lakridssiruppen, der koster 49 kr. for 200 g, Konnerup & Co.

Kobenstyle

Da firmaet Dansk Designs i 1955 lancerede grydeserien Kobenstyle, designet af Jens Quistgaard, blev det en enorm succes. Især i USA var de vilde med det nye, funktionelle design. For nylig relancerede Dansk Designs grydeserien, og nu er der også kommet et par nye familiemedlemmer til - nemlig en mælkevarmer og en bradepande, der fastholder samme udtryk som den oprindelige Kobenstyle-gryde. Mælkevarmeren har et praktisk træhåndtag, og gryde og bradepande har håndtag, der afleder varmen. Mælkevarmer, 500 ml, 399 kr., bradepande, 25 x 33 cm, 999 kr., gryde, 2 l, 799 kr., Dansk Designs.

Den økologiske bager

Nicolai Halken Skytte, Den økologiske bager, 299,95 kr., L&R.

Spar med Jamie

Jamie Oliver, Spar med Jamie, 299,95 kr., L&R.

131 kryddersnapse

M.T. Hortulanus, 131 kryddersnapse, 179,95 kr., Nyt Nordisk Forlag.

Metamophorsis af stjernekokkene Jakob Mielcke og Jan Hurtigkarl

Det er en særlig fornøjelse at holde en bog, hvor der er kælet for detaljerne, i hånden. En sådan, og en af de absolut flotteste udgivelser, der er kommet længe, er bogen Metamophorsis af stjernekokkene Jakob Mielcke og Jan Hurtigkarl, der har restaurant Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg. Udover en række opskrifter kan man i bogen læse indlæg om de ting og af de mennesker, de to kokke får ideer fra - fx tøjdesigneren Henrik Vibskov, kunstneren Benny Dröscher og musikeren Jakob Bro. Fotomæssigt er bogen også i en klasse for sig med lækre stemnings- og detaljebilleder. 449 kr., Forlaget Erhorn Hummerston.